2018. november 7., szerda

Vakolóanyag keverési arány

Milyen legyen a falazóhabarcs keverési aránya, ha téglafalat szeretnék felépíteni, majd azt be szeretném vakolni, a vakolóanyag keverési aránya milyen legyen? A falazóhabarcs készítéséhez hasonlóan a keverési arány a vakolóhabarcsnál is attól függ, hogy a keverést kézzel vagy géppel végezzük-e. A kézi keverésnél az alkotórészek nem elegyednek egymással olyan jól, ezért a homok hányada kisebb legyen, mint a gépi keverésnél. A téglák megkötésére használt habarcs ce­ment, homok és oltott mész, esetleg adalék (kötésgyorsító, fagytalanító) és víz keveréke.


A keverési arány megadható tömeg és térfogat szerint is. A vakolat felépítésének alapszabálya a következő: a vakolatok szilárdságának a.

A habarcsok kézzel. Max Direktor „Falazás, betonozás, vakolás ” című könyvéből idézünk részleteket a kiadó engedélyével. Padlástér beépités közben eljutottam odáig, hogy a falakat vakolni kéne és nemtudom a keverési arányát a mésznek cementenk homoknak. Megköszönném ha ezt megosztaná velem valaki, régebben mikor a telkünkön csináltunk hasonló dolgot, akkor valami könyvből néztem ki de most hiába kerestem nemtalálom.


Eleinte gondolkodtam. Majd ezeket a sávokat, alu léccel függőbe állítjuk, a felesleg lehúzásával, vagy a hiány pótlásával a függőlegesig. A mész az egyik tradicionális vakolóanyag , akár kültéri, akár beltéri vakolatként is.


A pontos keverési arány valahol a kettő között van, sokban. A simító vakolatot célja, hogy az alavakolt falat teljesen simává varázsold.

A fröcskölt és szórt felvitelhez szükséges anyagok összetétele közel azonos. A jó minőségű vakolóhabarcs ezeken túl legyen megfelelően lélegző, de ne segítse elő. Az az igazság, hogy ezt ki kell kísérletezni. A túl sok mész zsírossá teszi a habarcsot, a vakolat könnyebben megreped.


Vannak különféle természetes adalékanyagok (pl. állati szőr, stb.), de ezek nem terjedtek el, igazán. IZONIL vízzáró és légáteresztő alapvakolat iparilag előállított hidrofób vízzáró adalékkal ellátott cementkötésű száraz vakolóanyag keverék, mely pórusos szerkezete által légáteresztő marad. Ehhez csak vizet kell hozzákeverni a zsákon feltüntetett keverési arányok szerint. A vakolatvastagságot ajánlatos két vékonyabb rétegben felvakolni.


A felvakolt réteget fém, illetve műanyag kartecsni léccel húzzuk le. BAUMIT MAUERMÖRTEL FALAZÓHABARCS 40KG és még termék közül választhat a kategóriában. A vakolóhabarcsokat a gyártó által megadott összetétel és a meghatáro­zott keverési arány szerint kell össze­állítani. Helyszínen kevert vakolóhabarcsoknál ez a kötőanyagra, a töltő­anyagra és a víz arányára vonatkozik, készhabarcsoknál az adalékanyagra is. A mészhabarcs vakolat egy rétegben legfeljebb 5-centiméter.


Cementhabarcs készítésekor a cementet és homokot szárazon keverjük össze, majd vizet adunk hozzá. KEVERÉSI ARÁNY Közelítőleg l víz kg száraz keverék-anyaghoz KEVERÉSI IDŐ KEMAMIX G felhasználásra kész, csak víz hozzáadása szükséges. Jobb keveredés végett zsák KEMAMIX G és l víz keverőgépben történő elegyítése javasolt. KEVERŐESZKÖZ Hétköznapi betonkeverő.


A megfelelő arányú keverés igen egyszerű a házilagos kivitelezésnél: három (vagy négy) lapát homokhoz egy lapát mészpépet kell adni, és úgy összekeverni.

Először be kell fröcskölni úgynevezett gúz réteg, ennek a keverési aránya egység homok, egység mész és egység cement. Ezt követi az alap vakolat , ami egység homokból, egység mészből és egység cementből áll. Our new desktop experience was built to be your music destination.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések