2018. november 20., kedd

Bútor laminálás

Ennek az elkészítése már nem egy egyszerű feladat. Pete Holzman egy nagy bárszekrényt készített el boltívesre. Laminált bútor újrafóliázása?


Van egy szekrényem laminált bútorlapból, amit szeretnék újrafóliázni, mert egyrészt nem tetszik a színe, másrészt amúgy is elég ütött-kopott 1-helyen. A kérdésem, hogy ott, ahol az eredeti műanyag réteg meg van sérülve, mivel tudnám kijavítani, hogy egyenletes legyen a felület. Nem érdemes durva csiszolóval nekik menni, mert teljesen roncsolódik a szép sima felület. A laminálás egy technológia, amivel műanyag fóliát visznek fel a bútorlapra. A HDF-et és az ABS-t nem tudom, mi.


A hátlap a bútor bruttó méreténél mm-el legyen kisebb, kivétel a bemart, süllyesztett hátlap, ott -15mm. Ez a munkalap alján található cseppentő él miatt fontos, melynek az ajtók síkján kívül kell. Ezek általában nem jelentősek, csupán szembe ötlő hibák. A kijavításuk pedig nem ördöngösség, saját kezűleg is.


Bútor laminálás

Olcsón szeretnék vásárolni Több informáci ó. Vásárlási kalkulátorok. Ezután kerül rájuk a felületkezelés, amely vagy festés, vagy laminálás. A laminált bútorlapok úgy készülnek, hogy egy színes, vagy akár mintás papírt lakkba merítenek, és ha jór átszívta a lakkot, akkor a felületre terítik, és rászárítják. ELŐKÉSZÍTÉS Érdesítsd meg a felületet! Ez a lépés a bútorlap festése előtt akár ki is hagyható… éljen-éljen!


A laminált bútor esetében kizárólag akkor van szükség érdesítésre, ha a felület puklis (mert pl. víz érte korábban): ezeket az egyenetlenségeket csiszolással tudod eltüntetni. Nem összekeverendő a pozdorjával, ami főleg lenből és kenderből készűl (ma már nem nagyon használják). Használt bútor kereskedés, gárdony használt bútor , Pécs használt bútőr - butor.


Munkalap esetén fontos kiemelni, hogy a laminálás kissé összetettebb. Fontos, hogy a laminálás kemény, karc, kopás-és hőálló, többrétegű úgynevezett dekoritlemezzel történjen. Ezen kívül a munkalap elülső éle, gömbölyített élzárást kap, a felület egybefüggő vízzárása végett.


Milyen alapanyagból készítessük egyedi bútorunkat. A bútor alapanyag kiválasztása nagyon fontos. A kínálat bőséges, így, a nem is könnyen, de azért ki lehet találni, hogy melyik bútor alapanyag mellett tegyük le a voksunkat. A kapott lapokat egy szárító berendezésbe továbbítják, ahol nagy hőfokon hamar megszilárdulnak. Elég megtalálni,párszor megnyomni és a kiálmodott bútor úton van hozzád.


Víz, esetleg gázszerelő szakembert is célszerű előre felkeresni a majdan elkészülő konyhabútorba kerülő csapok bekötéséhez. Végezetül gondolja végig anyagi lehetőségeit, milyen összeget tud szánni az új bútor vásárlására. Megunta bútorát vagy fel szeretné dobni az otthonát, FÓLIÁZTASSA át! Olcsóbb, mintha újat venne!


Bútor fóliázás, Gyömrő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések