2018. november 27., kedd

Penész elleni házi praktikák

Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen! A penész gyakori vendég lehet a falakon, csempéken. A falra telepedett penész elleni házi praktikákat vettem sorba.


Nyilván máshol is előfordulhat ez a kellemetlen ellenfél – például a mosógép is lehet penészes - de most csak a leglátványosabb helyre koncentráltam. Ha neked is van tipped a penész ellen, nosza oszd meg velünk!

Profi tippek a tökéletes házi pedikűrhöz - Puha és gyönyörű lesz a lábfejed! Hamarosan eljön az idő, amikor már mindenki szívesebben mutogatja a lábfejét, azonban az ápolást érdemes minél előbb elkezdeni, hogy mire ténylegesen elérkezik a nyitott cipők szezonja, addigra a lehető legjobb formában nézzen ki a lábad. A penésszel szinte minden háziasszonynak meg kell küzdeni, attól függetlenül, hogy mennyire új vagy régi a lakásunk.


De ha valahol felbukkan a penész , nem kell rögtön a boltok polcairól válogatni a méregdrága. Előfordulhat az ablakok mellett, a mennyezeti sarkokban, a szekrény mögött vagy akár a mosógép gumifelületein is. A házi praktikák penész ellen című írásomban említettem, hogy miképp lehet az otthon fellelhető egyszerű eszközökkel küzdeni a falat elrondító élősködő ellen.


Tudo az ecet és a szódabikarbóna mindig kéznél van! Utóbbi ráadásul nem csak utólagos kezelésre alkalmas.

Megelőzheted vele a penész kialakulását! Ehhez csupán egy darab rikító sárga papírra lesz szüksége aminek mindkét oldalát be kell kenned valami édessel (például mézzel), és valami ragadóssal (például papírragasztóval). Mivel nem túl szép látvány, inkább olyan helyre. Az olívaolaj stimulálja az emésztőrendszert és megkönnyíti a széklet kiürítését, napi fogyasztásával megelőzhetjük, hogy székrekedésünk alakuljon ki.


A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Elkészítés: Adj ¼ csésze mézhez egy csipetnyi reszelt tormát, hagyd állni pár óráig, és kész is a köhögés elleni szirup. Ezért hatásos: A torma elősegíti az izzadást, így a láz ellen nagyszerű megoldás lehet. Házi praktika – Torma szirup.


Mézzel keverve hatékony eszköz a rekedtség ellen és az influenza. A legtisztább otthonokban is könnyen felütheti a fejét a penész , különösen, ha a lakás páratartalma megnő , sőt, kevesen tudják, hogy a nem megfelelő hőszigetelés következtében is megtelepedhet a penészgomba. Természetesen léteznek boltban kapható penészlemosók és penészirtók, azonban számtalan jól bevált házi praktikát is össze lehet szedni, amely gondoskodik róla, hogy a ronda, szürke foltok eltűnjenek, és soha többé ne is térjenek vissza.


Megmutatom hogyan űzd el végleg a penészt a lakásodból pár szár forintból, természetesen. A házi penészölő szerek mindegyikét néhány órát hagyd hatni, majd tiszta vízzel mosd le és töröld szárazra a kezelt felületet. Sokak szenvednek attól, hogy habár folyamatos takarítás és szellőztetés alatt van a ház, a penész újra és újra megjelenik, mi pedig nem tudunk vele mit kezdeni. Bemutatjuk a legjobb házi praktikákat penész ellen!


A szappan jelenleg valódi életmentő, ugyanis az egyetlen olyan, mindenki által könnyedén elérhető alapanyag, ami felveszi a harcot a koronavírussal.

Azonban nem csupán egészségügyi vonzata van annak, amiért szerethetjük a szappanokat: otthoni időtöltésnek is tökéletes a személyre szabható, házi szappankészítés. Megjelenhet bármikor, ráadásul a feketés-zöldes spóra halmaz eltüntetése sokszor nagyon nehéz az állandóan magas páratartalom és a tökéletesen záró nyílászárók miatt. A köhögés nagyon gyakori tünet, különösen a hidegebb hónapokra jellemző felső légúti fertőzések, influenza, megfázás sokak által jól ismert kísérője.


A vírusos eredetű megbetegedések ellen keveset tudunk tenni, a legfontosabb, hogy a tünetek enyhítésével elviselhetőbbé tegyük a gyógyulás napjait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések