2015. szeptember 15., kedd

Döngölt padló

Döngölt padló

A döngölt földbe helyezett párnafa, pedig még sarkalatosabb kérdés. Itt már a minimum a vörösfenyő, aminek métere, ahol én találtam, ott 1. Az akác ilyen célra nem. A módszer rendkívül időigényes, viszont a padló sérülés nélkül bontható fel. A homok illetve a szigetelőpapír alatt a döngölt föld nagyon nedves volt, az egész iszonyatosan be volt fülledve. A bontás után kihordtuk a homokot (amit előzőleg hetekig szárítottam a napon) és felszedtük a papírt.


Döngölt padló

Pár napos száradás. Ezt persze rendszeresen kellett ápolni. A helyiségek - kamra, konyha, szoba - földjét időnként fel kellett ásni, akár ki is cserélték, vagy keverték állati trágyával, legtöbbször a lóéval, és még nedves állapotban ledöngölték.


Recent update: Boat ramps and waterway infrastructure closed to the public for recreational boating or fishing. A lépcsőzetes elrendezést jó lenne megszüntetni ahhoz, hogy a rendszer ne levegősödhessen be. Javasolta a padló felbontását, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy sajnos nem tudhatjuk előre, mennyit enged majd a padló bontani, tehát hogy mikor találkozunk a födémszerkezettel esetleg, 2-5-10cm után. Ugyanez az aggálya.


Döngölt padló

A vályogházaknak nem készítettek alapot, csak egyszerűen a földre építették. Emiatt a földdel közvetlen kapcsolata van a falazatnak, ami jó is, meg nem is. Régebben a parasztházakban a padló döngölt agyagos föld volt, amit vízzel fellocsoltak és felsöpörtek. Ma, ha valaki parasztházat vesz, akkor ezt a földpadlót.


Jelenleg így a párnafák mindenhol a döngölt földön fekszenek, köztük még homok sincs, csak a padló került rá. Nem kell félni, még véletlenül sem kell a padló alá szigetelés. Se beton, se fólia, se papír. Pontosan 1éves a parasztház, amit vásároltunk a Balaton- felvidéki Kapolcson. Alaposan elhanyagolták az utóbbi években, azonban a nagy szerencséje az, hogy annak idején jól megépítették.


Masszív, 60cm- es kőfalak. A födém váltódeszkás- fagerendás. Amit csak lehet, szeretnénk megőrizni eredeti stílusához. A padlója döngölt agyag. DictZone Magyar-Latin szótár.


Mégpedig az, hogy nagy valószínűség szerint a döngölt padló alá rejtett áldozati baltafejre leltem. A Te esetedben is a földnedvesség a ludas. A nedvesség a kapilláris hatás elvén jut magasabb szintre.


Döngölt padló

Mint íro a padló alatt a puszta döngölt föld van jelen. Valószínű, hogy az idei, átlagosnál nagyobb. Egy 2nm-es szoba – még tán békebeli – padlódeszkáit tervezzük felszedni ami alatt döngölt föld található. Kérdésem, hogy milyen anyagokat, eljárásokat, mennyiségeket javasol a padló betonozására és szigetelésére, valamint mit tegyünk a beton és a vályogfal közé? Bár a kánikula ideiglenesen szabadságra ment, a hétfő azért mégis hétfő, így hétindítónak megteszi egy kis zöld luxusnyaralós-poszt.


Kedvcsinálónak annyit: döngölt padló , tapasztott falak, agyagtégla, NO légkondi, mindez a trópusokon, akciósan kb. Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége? Ez az első amit meg kell oldani.


Bárhogy szigetelsz a padló alatt, a fal továbbra is nedvesedik, és ha később akarod elkészíteni a falak utólagos szigetelését, akkor vagy a padlót ismét szét kell szedni, vagy marad egy keskeny sáv a padló és az utólagos falszigetelés között, amivel szenvedni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések