2015. szeptember 17., csütörtök

Ajtó szigetelés házilag

Unalomig ismételt mondás, hogy az utcát nem szabad fűteni – persze nem mindenkinek az utcára néz a bejárati ajtaja, de tény, hogy amennyiben nem szeretnénk pazarolni a fűtéssel, „kiszöktetni” rengeteg meleg levegőt akár az udvarra, az utcára, vagy a lépcsőházba, nagyon oda kell figyelnünk az ajtó szigetelésére. Ez egy régi módszer tudom, de talán akad olyan, aki nem ismeri. Kereskedelmi forgalomban kapható, ajtó -ablak szigetelő szivacs szalag néven. Sokan még mindig alábecsülik a szigetelés fontosságát, pedig ez az energiatakarékosság legegyszerűbb módja.


Régi építésű városi lakásainkban a nyílászárók sokszor elavultak. Természetesen ajánlatos már eleve a fokozott hang- és hőszigetelést biztosító ajtókat választani.

Ezek ugyanis furatolt faforgácslap szerkezetűek, emiatt jó a hanggátlásuk is, továbbá beépített automata küszöb zárja le az ajtó alatti rést, ami az ajtó használatát nem gátolja. Ezt új ajtókhoz eleve érdemes megrendelni. A szigetelés előfeltétele, hogy egy ablak vagy ajtó jól illeszkedjen, jól záródjon, rendesen rátakarjon mindenhol és jók legyenek a rés távolságok. Kizárólag fa és műanyag ablakokkal foglalkozunk.


A felmérés során munkatársunk részletesen tájékoztatja Önt a lehetséges megoldásokról és az azokkal elérhető. Ez a fránya pára pedig ismeri a fizikát, és nagyon ügyesen megtalálja a lakásban a leghidegebb pontokat. A dilatációs szalag használata szükséges a peremszigetelés kialakításához.


A lépésálló szigetelés és a beton közé megfelelő a párazáró fólia, abban az esetben ha nem lesz padlófűtés, ez a fólia alkalmazható a szigetelés alá is.

További Szép Napot! Ablakszigetelés házilag. Hangszigetelt ajtó , kárpitos, paplanos ajtó , ajtóra hangszigetelő paplan készítése! A lakások hangszigetelése egyre nagyobb igény és kihívás.


A technika fejlődésével egyre nagyobb zajártalomnak vagyunk kitéve, és bizonyított tény, hogy a zajártalom nem. Az esetek többségében egészen extrém dB számokkal szoktak megrendelőink megkeresni, majd miután tisztázzuk a kívánt hangszigetelő ajtó megjelenését, súlyát és legfőképpen árát, gyorsan elfelejtik azt és áttérünk az egyszerűbb. A gyárilag hangszigetelt ajtók nagyon drágák. Ajtó hangszigetelés házilag Sajnos már régi probléma a rosszul szigetelt ajtók (és túl hangos szomszédok) miatt fellépő hangterhelés.


De mi magunk tudunk ajtó hangszigetelés házilag készíteni ? Milyen anyagok tartoznak a hangszigetelő anyagok kategóriába? Az ablakok résein távozó meleg és beáramló zaj, por ellen kiváló megoldás a bemarásos, szilikongumis ablakszigetelés. A szilikongumi előnye, hogy a használat alatt sem keményedik meg az évek alatt, így egy egyszeri beruházással az ablakszigetelés, hőszigetelés és hangszigetelés hosszú időre megoldódik. A fűtésszámlán jelentkező megtakarítás … Egy kattintás.


Ajtó -ablak doktor csapatommal együtt állok az Ön rendelkezésére is, ha Ön Budapesten és környékén lakik. Az ablak, az ajtó javítása lényegesen kisebb költséggel jár, mint a nyílászáró cseréje. Már egy egyszerűbb szigeteléssel – pl.


Szabó Gyulától, az Ökoszolgálat szakértőjétől emellett azt is megtudhatjuk, a különböző megoldásoknak milyen további előnyei, hátrányai lehetnek.

Az elkészült gipszkartonozás után, vagy a tetőtér szigetelés után a beltéri festékeinket ajánljuk. A hőszigetelő rendszerek felújításához kültéri falfestékeket, lábazat szigetelés fedőrétegeként pedig lábazat festékeket, lábazati vakolatot választhatnak. Először vizsgálja meg a hűtőgép ajtó tömítését. Ha bárhol kondenzáció vagy feketés penész nyomát fedezi fel, azt valószínűleg a konyha melegebb levegője okozza.


Csukja rá a hűtőajtót egy vékony papírra, és húzza ki lassan. Ha érez ellenállást, a tömítés rendben van. Ha a papír könnyedén kicsúszik, vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések