2015. szeptember 7., hétfő

Sóskúti kő szigetelése

Adott egy ház aminek külső falazata sóskúti mészkő és belülről kis légrést hagyva kisméretű tégla falak vannak kialakítva. Kérdésem az lenne, hogy milyen anyaggal lenne érdemes ezt a házat szigetelni illetve érdemes e egyáltalán szigetelni. Válaszát előre is köszönöm!


Mivel kalcium- karbonátot (CaCo ) tartalmazó ásványról van szó, habarcs készítésekor meszet nem szükséges hozzá adni, csak a megfelelő mennyiségű cementet. A korongos kőzetvágógép közvetlenül a kősziklából vágja ki szabvány szerinti minőségben.

A sóskúti kő anyaga üledékes mészkő. Felhasználási területei: falazóanyag, falburkolás, kőszobrászat, műemléki felújítások (régi épületek, várak, templomok, temetőkerítések, más kerítések) pincék, lovardák, állattartó és más épületek stb. Lekenés nélkül is szigetel addig, míg a vállalkozót kifizeted. BITUTHENE szigetelés önmagában is elég, hiszen hidak szigetelésére is alkalmazzák, ott pedig elég nagy a terhelés.


A szigetelés teteje és a fölötte lévő kő közé sűrű cementes habarcsot tunkoltam. A lábazati hőszigetelés fontossága Az emberek jelentős része teljesen megnyugszik a külső házfal szigetelése után. De bizony a lábazatot is kell, vagy kellene hőszigetelni.


Viszont a vályogfal szigetelése előtt mindenképpen ellenőrizni kell, hogy rendben van- e a vízszigetelése.

Ha a falszerkezetnek esetlegesen vízszigetelési problémája van, akkor nem szabad hőszigeteléssel ellátni, csak annak kijavítása után. Eladó sóskúti házak. Nagyon kedves , segítőkész ! Bármi kérdésem , kérésem volt lehetet rá számítani.


A hazai építőmesterségben, népi építészetben a kő igen régóta használatos anyag - csak nemigen ismert ez a tény. Sokan a kőépítkezéskor rögtön a Balaton-felvidékre gondolnak (joggal), pedig vannak más tájak is az országban, ahol a köznapi ember is már sok - néha akár száz, százötven - éve kőből építkezik. Sóskuti mészkőből épült ház! Az általunk beépített kő anyagok ÉMI minősítéssel rendelkeznek. A megfelelő terméskövek kiválasztásához ingyenes szaktanácsot adunk.


Ez azért fontos, mert a terméskőnek nem csak szépnek, de időtállónak is kell lennie. A kőzet kiválasztásánál nem szabad csak a színből kiindulni, ismerni kell a terméskövek. Nedves, penészes falak szigetelése.


Tényleg nem is érdemes nekikezdeni a ház falainak hőszigeteléséhez, ha ezzel. A nyílászárókat tavaly cseréltük, a falra kőzetgyapot szigetelést tervezek. E homlokzati kő zet gyapot szigetelőlemez. Egy sóskúti téglából épített ház szigetelését tervezzük, aminek a lábazata.


Budaörs Bautrans Kft.

Különböző funkciójú, időtálló, a környezetbe harmonikusan illeszkedő terméskő burkolatokat kínálunk családi házak, lakóparkok, közintézmények részére garanciával. Terméskő burkolatok kivitelezését vállaljuk Magyarország egész területén. Az utcafronti rész egy ismeretlen korú (kb. éves), több részletben épült sátortetős, MÉSZKŐ vagy Sóskúti kő alapú (még nincs mindenhol kibontva, de esélyes, hogy mindenhol az), tömör tégla falú ún.


Ami, némi bontás, cserépvágás, újra bádogozás, esetleg az utolsó gerenda körbe szigetelése is. A falsarokban a szomszéd falára is célszerű ráfordulno legalább félmétert. Belül a saját padlásteredben pedig a tűzfal belső oldalán is. Egy házat egyszerre polisztirollal és kőzetgyapottal is szigetelni nem kifejezetten jó megoldás.


Viszont, ha a falak is eltérő falazóanyagból készülnek, akkor ezek hővezetési tényezője is eltérő, és mivel összességében az a legfontosabb, hogy a teljes falszerkezet hővezetési tényezője (lambda), illetve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések