2015. szeptember 17., csütörtök

Fekete penész eltávolítása

A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. Nálunk azóta minden ok, pedig folyt az ablakokon a víz, a fal tetején pedig cm. Az igazi megoldást a szigetelés, a hőhíd megszüntetése jelentené, és persze a lakás megfelelő szellőztetése is fontos a penészedés megakadályozásában.


A penészfolt elleni kezelés akkor igazán hatásos, ha a folt eltávolítása mellett feltárja a penész kialakulásának okát, és megszünteti azt. Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele? Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni?


Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni? Nézd meg a lehetőségeidet! Használata egyszerű: 1. Gyakrabban szellőztess.


Sokkal gyakrabban jelenik meg esős, párás környezetben, hiszen a nedvesség elősegíti a penész terjedését. Ezek a gombafajták ugyanis kedveznek a légúti megbetegedéseknek. Az, hogy a bútor egészét, vagy csak a fertőzött, megtámadott részét cseréljük le, nyilván pénzkérdés. A konyhákban általában megtalálható fűszerek között ott szokott lenni a szódabikarbóna, azonban kevesen tudják, mennyi mindenre használható, például jó a penész ellen is.


Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése. A szódabikarbóna tulajdonképpen. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is.


Meglévő penész eltávolítása Bár fontos, hogy tudja, hogyan kell megelőzni a penészesedést, azt is érdemes tudni, hogyan kell eltávolítani a penészt, amely már kialakult otthonában. Erre a legegyszerűbb megoldás a Szavo speciális penész eltávolító spray. A mennyezeten lévő fekete penész eltávolítása érdekében speciális antiszeptikus vegyületeket használjon láncindítók formájában. Javításra használják, mielőtt befejezték és befejezték a munkát.


Az alapozó nemcsak a szerszám elpusztítását teszi lehetővé, hanem a megjelenését is megakadályozza. A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely. Penész a fürdőszobában: A penészgombának a fürdőszoba az igazi élővilága.


Meleg, párás, nyirkos levegő, és felületek. Ki ne találkozott már, a fürdőká vagy a zuhanytálca szélén megtelepedő fekete penésszel, gombával? A hétvégén takarítottunk egy cégnél.


Most vettük át, és a dolgozók által használt. Fekete penész a falazaton Mivel egy napon belül két személy kérdezte mit kell tenni, ha fekete penész üti fel a fejét a lakótérben, ezért írom le. A fekete penész , Aspergillus niger megjelenése arra utal, hogy a falazaton pára kicsapódás van.


A páratartalom magas és kevés a szellőztetés. Esetleg páraelszívót el lehet. A teafa illóolaj számos esetben segít, nem csupán terápiás célokra használhatjuk, hanem például a penész eltávolítására is bevethető. Nemcsak csúnya, hanem jelentős, negatív egészségügyi hatásai is vannak, különösen a fekete formájának. A teafaolaj hatékony, természetes gombaölő szer – az orvoslásban is használják – kiváló fegyver a penész ellen.


A fürdőszobában vagy a konyhában felbukkanó penész ellen úgy vetheted be, ha egy evőkanálnyit alaposan elkeversz két deci vízben, majd az így nyert oldattal befújod a penészes területet. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni.


Tegye ki matracát a napra néhány órára, a nedves részek ekkor teljesen kiszáradnak, a napsugárzás csírátlanít, és megakadályozza a penész szaporodását (ha lassan száradnak a foltok, rásegíthet ventilátorral vagy porszívóval), győződjön meg, hogy a matrac teljesen kiszáradt. Ha megmarad a dohos szag és a penész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések