2019. október 1., kedd

Próbaterem hangszigetelés

A házi stúdió kialakításának van két alapvető problémája. Az első az akusztika, amely az adott térben a lecsengési idő optimalizálását vizsgálja. A második pedig a hanggátlás. Zavar a szomszéd horkolása?


Nem érdekel Teri néni perlekedése a Kossuth rádióval? Eleged van abból, hogy Pistike döngő rohangálására ébredsz minden hajnalban?

Nincs is szebb, mint egy nyugalmas otthon. De elég a boldogsághoz a nagyi összes tojásos dobozát elszedni? Hangszigetelés , a kezdetek. A meglévő vakolt téglafalhoz előtét falat építettem.


Azért kétfajta, mert mikor melyik volt raktáron, hangszigetelési szempontból megegyezőek. A borítás, két réteg 15-es gipszkarton lett. Budapest, Transzformátorgyár utca 1. Otthon (családi ház) a tetőtérben szeretnék kialakítani saját próbatermet.

Kb nm, belmagasság 7m a falak 2m innen jönnek a gerendák. Végignéztem már szerintem mindent, hangszigetelő anyagok után kutatva, de próbaterem hangszigetelésről nem találtam eddig megfelelő irodalmat. A basszusgitár mélye vagy érthetetlen vagy hangos (de inkább a kettő egyszerre), össze is veszik a lábdobbal rendre, a sípoló gerjedéséket helyét átveszi a brumm és a búgás, próba végér fejfájás. Minél vastagabb a szigetelőanyag, annál nagyobb hangenergia rész alakul át hővé, ami a hangszigetelés javulásához vezet.


A fal és a kőzetgyapot között maradt 1-cm-es légrés (a téglafal görbesége miatt ekkora a szórás). A tökéletes hangszigetelés titka. Laboratóriumi körülmények közt, ahol minden optimális, elérhető a “tökéletes csend”, de a lakóingatlanok esetében. A mennyezeti hangszigetelés és két fal hanggátlásának megoldása volt a feladat. A zenekari próbatermet és demóstúdiót egy régi, budapesti cipészműhelyben alakították ki.


A hosszas tervezgetés és többszöri helyszíni bejárás után a legújabb, emelt hatékonyságú, előtétfalas hanggátló rendszert épített be a Wolf Bavaria Magyarország – Hang és Tűz Kft. Az utólagos hangszigetelés kényes kérdés. Minden épület és szerkezet más. Házilag hogyan tudnék egy szobát zenekari próbához hangszigetelni?


A pénz,mint mindenhol,természetesen akadály,de a hangszigetelés hatékonyságától függően igen sokat hajlandó vagyok rááldozni,egy kikötéssel: nem szeretnék szakembert hívni hozzá,én szeretném megcsinálni. This video is unavailable. See actions taken by the people who manage and post content. Ugrás: Az oldal területei.


Akadálymentességi súgó.

Vad Fruttik itt van: Abbey Road Studios. London (Egyesült Királyság). Próbaterem megszünése miatt eladó komplett próbaterem hangszigetelés. Akusztikai szivacsok,basszus ˝csapdák˝ garnitúra!


A szivacsokon a régi ragasztások helye látszik és néhány darabon a bontásból eredő minimális hibák,szakadások vannak. Gyere és próbálj az Ellátótérben! Várjuk a próbálni vágyó zenekarokat 35nm-es termünkbe, igényes berendezéssel, tiszta mellékhelyiséggel, ingyenes parkolóval, babzsákokkal és baráti hangulattal az Ellátótérbe!


HANGSZIGETELÉS - minőségi megoldás olcsón, szakszerű utólagos hangszigetelés - A Hang és Tűz Kft. Hogy tudnánk hangszigetelni egy szobát egy családi házban? Az a nagy helyzet hogy éves korom óta dobolok és függő lettem. Itt kezdődnek a problémák:D Tesóm most fog érettségizni tavasszal és ha én elkezdek dobolni az egész ház zeng, nem lehet tanulni. Reviews Régi társasház papírvékony válaszfalára kellett.


Közepes megoldás: réteg 1mm gipszkarton lemez tartó szerkezeten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések