2019. október 10., csütörtök

Penészes fal kezelése

Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen, először is az okokat kell megszüntetni, ami után a fertőzött felületek kezelése következik. Lássuk, mivel kezeljük a penészes falakat a. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el.


Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal.

Egy lehetséges megoldást ismertetek, a penészes falak kialakulása ellen. Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, amit a szellőztetés hiánya. A fal penészesedése jelentkezhet az épület rosszul szigetelt részein (hőhíd), párás helyeken (fürdőszoba, üzemi konyha), rosszul szellőztetett lakásokban egyaránt.


A falak külső kezelése átmeneti védelmet nyújt. Ezért fontos, hogy a probléma megoldását a penész okainak megszüntetésével kezdjük, és a lehető legjobb minőségű termékekkel vegyük fel a harcot ellene! Penészes fal kezelése videóhoz lapozz a következő oldalra!


A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a penészes fal kezelésére, amennyiben nem jelentős a gomba elszaporodása, valamilyen gombaölő, fertőtlenítő lemosó alkalmazása.

A háztartási boltok polcain többféle ilyen szer közül válogathatunk. Fontos tudni, hogy ezzel csak. A penészallergia messze alábecsült probléma egészségügyi és építészeti szempontból is.


A lakás vagy ház falainak nedvesedése a levegő páratartalmának emelkedését, dohosságot, penész és szálló penész-spóra folyamatos jelenlétét okozhatja. Tehát, ha például a bútorok mögött penészes a fal , akkor elhúzzuk őket onnan. Ha jól megfigyeljük a jelenséget, akkor látható, hogy két fő területen szokott jelentkezni a penész.


A penészes fal kialakulását fő tényező határozza meg, a táplálék, oxigén, és víz, azaz a páratartalom. A páratartalom akkor jelent igazán problémát, ha meghaladja a -ot, ekkor ugyanis a penész megjelenése szinte törvényszerű. Mindig hő hidak keletkeznek ott, ahol a fal a födémmel, vagy a padlóval találkozik. Nedves fal - allergia, asztma, reuma :összefügghet?


Mint például: A gyakori szellőztetés, a fal kezelése penészgátló festékkel, esetleg vegyi anyagok alkamazása. Ez utóbbi megintcsak az emberi egészségre is káros, mégha hatékony is. Remek választásnak bizonyulnak azok a falfestékek, amelyek már anyagukban tartalmazzák a penészesedést gátló összetevőket.


Nem feledkezhetünk el a. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. Utólagos szigetelés év garanciával.

Na ez azért már komolyabb megoldás az előzőeknél és elkészítése már komolyabb tapasztalatot igényel, de a következmény elgondolkodtató. A nedves fal szellőzésének lehetőségét jóval lecsökkentettük. Vállalkozásunk a 80’as évek óta foglalkozik gombás- penészes falak kezelésével. Első lépés, hogy megállapítsuk a penészesedés okát, ehhez ismerni kell a gombák létfeltételeit. A vize s fal szigetelést követően a száradást az idő múlása hozza el, de ezt gyorsíthatjuk némi szemfülességgel.


A száradás időtartama függ a fal vastagságtól , a felvizesedés mértékétől és hogy mennyire alakítjuk a körülményeket előnyünkre. Sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan lehetséges a salétromos fal kezelése házilag? Salétromos fal javítása. A salétromos fal javítása házilag az alábbi eljárással végezhető el: 1. Nemcsak esztétikailag problémás, de a fal állagának és az emberi egészségnek sem tesz jót az, ha a fal penészessé válik. A legújabb videóm az ilyen fal kezeléséről szól, ma ezt mutatom meg nektek.


Gyakran elöfordul, hogy a lakás sarkaiban, bútorok mögött szürkés elszineződés,dohszag tapasztalható. Súlyosabb esetekben az egész falat,átszőhetik az Aspergilus Niger, Coniflora cerebella, vagy egyéb gomba micéliumai,melyek allergiás légzőszervi megbetegedés,Asztma ,és egyéb megbetegedések okozója lehet. A vizes oldatú gombaölő-szerek és lemosók a fal pórusaiba mélyen megtelepedett gombákat is elpusztítják. A szerek bármelyikét ecsetelve, vagy hengerelve kell felhordani, szórásuk nem ajánlott.


A művelet közben a falról lemálló részeket glettelni kell, majd azt is gombaölővel kezelve kell a fertőzéstől védetté tenni. A penész és a jelenlétével járó kellemetlen, dohos szag nemcsak azokban a lakásokban ütheti fel a fejét, melyek tulajdonosai nem ügyelnek kellőképp a tisztaságra, de bármely olyan helyiségben megjelenhet, mely nem szellőzik megfelelően, páratartalma viszont túl magas, és így a felületeken - főként a hidegebb felületeken - lecsapódik a nedvesség. A penészes fal tartós kezelése A penészes fal igen nehezen legyőzhető problémát jelent a modern lakásokban is. A megoldás azonban sokkal egyszerűbb, mint sokan képzelik, és hatékonyabb, mint a hagyományos megoldások.


A penészes lakásban élő gyermekek egészségi állapota – összehasonlítva a nem penészes lakásban élő gyermekekével – minden tekintetben sokkal rosszabb volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések