2019. október 17., csütörtök

Padlószőnyeg tisztítása házilag

A szőnyegtisztító por használata hatásossága mellett kényelmes is. A szert a padlószőnyeg szálai közé kell alaposan beseperni, majd kis idő elteltével egy alapos porszívózással eltávolítható a tiszta padlószőnyegről. A nedves tisztítással szemben a padlószőnyeg hullámosodása is elmarad. Folttisztítás ecettel.


Még a legjobban óvott szőnyegeket sem kerülik a szennyeződések. A legtöbb foltot azonban egy egyszerű, de nagyszerű módszerrel eltüntetheted: önts ecetet némi langyos vízbe, és ezzel kezeld a kisebb-nagyobb pacákat, majd hagyd megszáradni. OTTHONKA Koszos a szőnyeged? Ettől az egyszerű házi szertől újra gyönyörű lesz A piszkos, elhanyagolt szőnyeg nem csak elcsúfítja a lakásodat, de a felhalmozódott allergén anyagok légzési nehézséget, súlyos betegségeket is okozhatnak. A szőnyeg kitisztítása után tiszta vízzel minden esetben még egyszer végig kell menni a szőnyegen.


Szőnyegtisztító szer elkészítése házilag : Ha a folt még friss, akkor fogj egy törölközőt és itass fel vele annyi folyadékot, amennyit csak tudsz. Szórj szódabikarbónát a foltra. Szőnyegtisztító port szódabikarbónából készíthetsz házilag , sőt, keverni sem nagyon kell, esetleg adhatsz hozzá egy kevés illóolajat, így nemcsak szagtalaníthatod a szőnyeget, de a kellemes aromát is biztosítod.


Padlószőnyeg tisztítása házilag

A port foltokra is alkalmazhato de a teljes szőnyeget beszórhatod vele, ha fel akarod frissíteni. A dolgos hétköznapokban örülünk, ha heti néhány alkalommal sikerül kiporszívóznunk a szőnyegeket otthonunkban. Pláne, ha szőnyegpadlónk van, mert ezen egyrészt jobban feltűnik minden szösz, másrészt a teljes felületét rendbe kell tenni, tehát sokkal időigényesebb.


Lássuk, mivel lehet megkönnyíteni a szőnyegek tisztítását! Világos színű padlószőnyeg tisztítása , mély, intenzív, száraz szőnyegtisztítási technológiával mely után a szőnyeg azonal száraz így azonnal használható. A felület azonnal használható, nem kell a száradásra várni, intenzív, mély tisztítás. Padlószőnyeg tisztítás száraz technológiával.


Ha cserélni szeretné padlószőnyegét tegyen. Mozgatni nem lehet, házilag csak az itt-ott éktelenkedő foltokat tudjuk „kezelni”, ami nem esztétikus. A szőnyegek a használat során bepiszkolódnak, ezért gondoskodnunk kell karbantartásukról. A padlószőnyeg tisztítására ideális esetben évente többször is szükség lehet.


Nagyanyáink idejében valahogy úgy zajlott a dolog, hogy kivitték az udvarba a szőnyeget, a porolóállványra fektették, és prakkerrel alaposan elpüfölték, kiűzendő belőle a port, esetleg mosószerrel, slaggal, bő vízzel kikefélve jól kimosták és megszárították a napon. Ha Ön saját kezűleg szeretne belevágni, azaz a kárpittisztítás és a padlószőnyeg tisztítás feladatát házilag akarja megoldani, először mindenképp olvassa végig ezt a cikket, és ne a legjobb barátnő vagy szomszédasszony fortélyai szerint fogjon hozzá! Dönteni ráér később is, miközben hihetetlen sok bosszúságtól.


A parkettára egyébként is sokan szeretnek még szőnyeget is rárakni. A szőnyeg szagtalanítása, tisztítása Felejtsd el a boltokban kapható kemikáliákat, illatosak ugyan, de legtöbbjük káros a háziállatoknak, nem is beszélve a földön játszó, kúszó-mászó kisgyerekről, de a környezetszennyezést se felejtsük ki. Padló tisztítása Ha a felmosó vízbe öntesz egy fél deci ecetet a zsírtalanításon túl a padlód tiszta és tartósan fényes lesz.


WC csésze tisztítása -os ecettel locsoljuk be a kagylót a pereme alatt is, hagyjuk állni egy negyed órát, ez leoldja a vízkövet és szennyeződést. Húzzuk le a vécét és. Kárpittisztítás Budapesten, padlószőnyeg , ágybetét és kanapé tisztítása profi kárpittisztító gépekkel, garanciával és rövid határidővel.


A selyemszőnyegek házi tisztítása nem ajánlott! Moly: akkor jelenthet problémát, ha a szőnyegek nincsenek mindennapos használatban (pl. falon van vagy szekrényben). Védekezés a moly ellen: havonta 1x átkefélni a szőnyeget, levendulát kell mögé tenni, kerülni kell a nedves falra való felrakást. Egy szőnyeg tisztítása sem egyszerű, a padlószőnyeg tisztítása azonban egyenesen macerás. Ennek ellenére teljesen megéri a fáradozást és az időráfordítást, hiszen az otthona dísze lehet a végeredmény.


Arról nem is beszélve, hogy ha padlószőnyeget használ, biztosan elkerülhető a családban a felfázás. A szőnyeg fertőtlenítése, színének élénkítése és tisztítása házi szerekkel. Azt az elvet vallom, hogy a lakásba utcai cipővel nem lépünk be.


Nálam aranyszabály, hogy az előszobában levesszük a poros, sáros cipellőt és. Sőt, a takarítógéppel nem csak a padlószőnyeg tisztítása végezhető el, de használhatja a gépet minden kárpitra, még az autókárpitra is, és a matracokat is kitisztíthatja vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések