2015. december 15., kedd

Murva térkő alá

Huge Range Of Fluorescent Tubes. Here at BLT Direct we stock an extensive range of Daylight Light. Limited Time Offer. Lehet úgy is elkészíteni a térkő burkolat alapját, hogy a burkolat helyének kijelölése után kiássa az alapot, és a kiásott alapba leönti az alsó zúzottkő, durva kavics, murva réteget, és így állni hagyja az alapot például egy évig, amíg magától is tömörül, leülepszik. Tömöríteni többféleképpen lehet az.


A poros murva kőpor és maximum kettő és fél centiméter nagyságú murvakövek keveréke.

Kiválóan tömöríthető murva a tömörítés hatására cementálódik beton keménységűre áll össze. A MURVA ANYAGA DOLOMIT VAGY MÉSZKŐ. SZÍNE FEHÉR, SÁRGÁS VAGY SZÜRKÉS ÁRNYALAT. Ez a három anyag erősen megmozgatja a kertes házban lakók fantáziáját, ha egy aktívan nem használt területről van szó a kertben, vagy a ház előtt.


Térkő és murva , na és persze a kavics. Mindhárom anyag lehet hasznos és praktikus, ha átgondoltan használják, de lehet teljesen felesleges és ronda, ha csak meg akarjuk úszni velük a kerti munkát. Kerti munka egy kertben.


A murva fajták felhasználásáról több infót itt vagy itt talál.

Díszítéshez, térkő alá ágyazó rétegnek szállítjuk ezt a murvát. A klasszikus kerti murva. A folytatásban, a jól beszintezett murva tükörre dolgozzuk be az ágyazó réteget, a pontos és a gyors szintre igazítás érdekében, a kifeszített zsinór alá 20x40-es zártszelvényt vagy vastag falu vékony csövet fektetünk, ami elfér a murvatükör és a zsinór között és ezt beállítjuk a térburkolat vastagság mínusz cm.


A leirt árak Nettó tájékoztató jellegű irányárak és nem tartalmazzák az anyag árakat és a ÁFÁ-t! Az ár kialakulása számos összetevőtől, körülménytől, terület méretétől, annak földrajzi helyétől, a talaj minőségétől, lerakandó burkolat fajtájától és egyéb más tényezőtől függ. A szegélyezésre azért van szükség, hogy a térkő burkolatot masszívan megtámasszuk, és a szélső soroknál ne történhessen elmozdulás és süllyedés.


Teherhordó réteg készítés viacolor burkolat alá. A legfontosabb, hogy kialakítsuk a megfelelő vastagságú és minőségű teherhordó réteget a leendő térburkolat alatt. Ha az ereszcsatornából egy nagyobb felületre engedjük a vizet, az kimoshatja a fugát, és a burkolat vízzárósságát megszünteti. Egyébként is átszivárog valamennyi víz, de ha nagyobb mennyiségben kerül a térkő alá , akkor megsüllyedhet, vagy télen a fagyott víz megemelheti a burkolatot. Leírásunkban röviden szeretnénk bemutatni a térkő burkolatok készítésének módját.


Első teendőnk a burkolandó felület kitűzése a szegélyköveket is beleszámítva. A burkolat elkészítése során mi most a szegélykővel készített felületet vesszük nagyító alá , de szegély nélkül is elkészíthetjük mindezt. Az ágyazó murva elsősorban térkő alá használatos ágyazati réteg kialakításához ahol nagyobb teherbírásra vagy jobb vízelvezetésre van szükség.


Felhasználható kerti járdákhoz, gépkocsi beállókhoz, kocsi bejárókhoz, parkolók burkolatának. Ennek a tömörítésnek szerepe van abban, hogy a térkő ne süllyedjen meg a későbbiekben. Fekete földes kemény talajú udvar teljes térkövezéséhez szükséges alá betont is önteni?

A murva ledöngölése után kezdjük meg a tükör kihúzását, max. Ismerősöm szerint a sóderágyra kell kb centi beton, majd rá a homok és a térkő. A murva helyett inkább valami stabilabb hordozóréteg kellene. A murva azért nem igazán jó mert kis szemcseméreténél fogva súly hatására egyszerűen belesüllyed a talajba.


Ha ez le van húzva akkor ágyazóréteg nélkül is mehet rá a gyeprács. Termőföld szállítás ár, sóder szállítás ár, tőzeg szállítás ár, komposzt szállítás ár, murva szállítás ár, homok szállítás ár, kavics szállítás ár, zúzott kő szállítás ár. Már jó ideje azon gondolkodom,hogy fel kellene szedni ,valahogyan kirostálni a homokot és visszarakni. Ja ,ha nem raksz alá fóliát 2-év és vége!


Nem csak a gaz miatt ,hanem benyeli a föld.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések