2015. december 14., hétfő

Gipszkarton vagy ytong

Egyértelműen és számolás nélkül is a gipszkarton lényegesen olcsóbb. Gondolkozom, hogy ytong fal legyen, vagy inkább gipszkarton ? Tudni kell, hogy igen jó minőségű parketta van lerakva, illetve egy-két éve lett nagyon szépen tapétázva az egész. Nem szívesen tapétáznék újra, s a parkettát se szívesen szedném fel.


Gipszkaron vs ytong valaszfal?

Minoseg ar osszehasonlitas? Nagyjabol mar utanaolvastam. De mennyire teherbiro? Tehetnek mindket oldalara polcokat? Illetve arban mennyi lenne? Az egyik szobaba kb. A masikba pedig nm.

Aki tehát térleválasztó vagy válaszfal kialakításán gondolkodik, annak rendszerint a gipszkartonozás jut eszébe elsőre. A gipszkarton válaszfalak megfelelő telepítés után tökéletesen glettelhetők, csiszolhatók, festhetők vagy tapétázhatók is, ezáltal mind tapintásra, mind látványra ugyanúgy néznek ki, mint egy masszívabb téglafal. A tulajdonságok terén nyilván óriási különbségek lesznek, de ha leszámítjuk, hogy mennyivel olcsóbb. A kiállás vagyis az erőkar kb. BAUHAUS Online-Videoworkshop Informatív, szakszerű és kompetens.


Videoworkshopunk segítségével perc alatt hasznos információkra tehet szert, amelyek megkönnyítik munkáját a ház. Nem osztom a véleményt a gipszkarton javára! Tudni illik, hogy gipszkarton falat mind két oldalán duplán kell rakni, ha szakszerűségről beszélünk! Ez azt jelenti, hogy jóval kevesebbet, vagy egyáltalán semmit sem kell költeni a külső hőszigetelésre, ami a költségek kiszámításának tekintetében elég fontos tényező. A felületet síkra kell igazítani és portalanítani.


Ezután lehet közvetlenül tapétázni üvegszövet erősítésű tapétával vagy hidegburkolatot elkészíteni. A gipszkarton lapokkal készített szárazvakolat esetében is a fent leírtak szerint kell eljárni. Kell-e vakolaterősítő hálót használni az Ytong falazatok vakolásához? Tél ideje alatt kezdtem el beépíteni a házunk tetőterét.


Természetesen mester emberrel, számlára.

A teljes szerkezetkész épület minden részét ugyanabból az építőanyagból építheti meg, és így jobb lesz a hőszigetelése. Vagy kétrétegű gipszkartonnal burkolt falra csempézünk, vagy egyrétegű karton esetén cm-re sűrítjük a profilokat. A burkolatok felső rétege impregnált gipszkarton (RBI), vagy ha van tűzgátlási elvárás is, tűzgátló impregnált (RFI) karton. Táblás kőzetgyapot vagy tekercses üveggyapot szigetelőanyagok, tetőfóliák, gipszkarton lapok, gipszkarton profilok és kiegészítők, tetőfóliák, ytong tégla, gipszkarton ragasztó, ytong ragasztó, homlokzati ragasztók, csavarok, dűbelek, reviziós ajtók készleten.


Kolléganőnk már nézi is a számítógépen a készletet és az árakat és jöhet az anyagért! Tégla vagy gipszkarton belső válaszfal? Innen nézve pedig a gipszkarton tökéletesnek tűnik, ugyanis használata meglehetősen időtakarékos megoldás, ezzel együtt pedig költséghatékony is, hiszen kisebb súlya miatt már a fuvarozása is kevesebb költséggel jár és az anyag ára is jóval olcsóbb.


Pontosság - a gipszkarton falak minden esetben egyenesek, csak rajtunk múlik, hogy hova teszünk derékszöget és egyenest. Alacsony szállítási költség - sokkal könnyebb falazó anyag mint bármely tégla vagy ytong szerkezet így a szállítási költség is jóval kisebb, valamint nem kell több tonnányi tégra lerakásával bajlódni. Továbbra is lesznek vályogházas valamint házfelújítós videók, csak tavaszodjon végre ki.


Addig is folytatom a kísérleteimet, méréseimet nagy erőkkel. A gipszkarton hő hatására sem reped meg, míg a hagyományos építésű falaknál, lássuk be idővel elkerülhetetlen a vakolat igazítgatása a repedések miatt. Ytong áraink családi házra való mennyiség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések