2016. augusztus 29., hétfő

Vizes falak vakolása

Salétromosfal, nedvesfal, vizes házak. Mivel egy idő után az épületek meglévő talajvíz elleni vizszigetelése már nem képes ellátni eredeti funkcióját, szükség van a házak utólagos szigetelésére. A falak a talajból felszálló nedvesség, vagy szivárgó vízvezetékek miatt kezdhetnek el salétromosodni. A probléma elhanyagolása esetén akár méteres magasságba is „felszökhet” a salétromosodás a falon.


Ahogy meglátjuk az első jeleket, mint például a lepergő vakolat, az elszíneződött fal, azonnal érdemes. A falak vizesedésének oka a talajból felszálló nedvességet a fal porózussága miatt felszívja, akár méteres magasságban, ezzel dohossá, nedvessé téve a lakás levegőjét, esztétikai szempontból is rontva a lakás minőségét és esetenként ízületi,. Ismerősöm úgy oldotta meg a vizes fal gondot, hogy leverte a vakolatot, és csemperagasztót kent fel, és arra.


Fürdőszobában, vizes helyiségekben is lehet gipszkartonos vakolatot alkalmazni, ám ilyenkor impregnált gipszkartont kell használni. A gipszkartonokat kötésben kell a falra ragasztani úgy, hogy legalább fél centi ragasztógipsz legyen alatta egyenletesen. Felragasztásnál kell az épített fal kisebb-nagyobb hibáit kijavítani.


Ha a légtérben nagy mennyiségű nedvesség található, az ipari páramentesítő gépek biztosítják a gyors párátlanítást. Ipari gépeink használhatók pincék, lakáso. A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása következtében! Vizes , nedves, salétromos falak utólagos szigetelése! Cégünk vízes salétromos falak ,épületek,házak,lakások,pincék utólagos vízszigetelésével foglalkozik.


Korszerü,falbontás nélküli technológiákkal! A nagyobb repedéseket többnyire a nem kellően megerősített fa részek okozzák vagy a vakolatnak az alaphoz való rossz tapadása miatt alakulnak ki, de a falazatban keletkezett repedések tünetei is lehetnek. Az ilyen komolyabb hibákat ugyanúgy kell kezelni, mint a külső falak. A vályogfalak vakolása , tapasztása, meszelése Az elkészült vályogfalat, földfalat meg kell védeni a külső-belső fizikai hatásoktól, valamint megfelelő képet kell neki adni - mert a fal a ház megjelenésének egyik legfontosabb része. Vizes homokfúvással vagy nagynyomású mosóval távolítsuk el az interszticiális (repedésekben lévő) sókat, nyissuk fel a pórusokat, hogy a felület lélegző legyen.


Vízüveg vizes fal ellen? Ismerősöm vízüveggel kente le a szoba falát ahol vizes volt és így vakolt rá. De a neten csak olyat találtam hogy vakoló anyagba keverik bele. Valaki használta már ilyen célra és hogy vált be? Mennyi ideig jó megoldás?


Nekünk szinte körbe kéne kenni az egész szobát. Vélemény: Részletek Falszaritas. Nem csak külső, látható jegyei vannak ennek a káros folyamatnak a málló vakolattal, terebélyesedő foltokkal, salétromosodással, hanem a nedvesség károsítja és gyengíti a fal belső szerkezetét is.


Légpórusos vakolat esetében, mindaddig nem jelenik meg újból a salétrom, amíg a pórusok nem telítődnek sóval. Sókivirágzásnak jobban ellenálló vakolat Vaporex Goldmix és Vaporex Mélyalapozó használatával készíthető. Ezermesterek segítségét szeretném kérni. Mit lehet tenni a vizes falakkal?


Tégla építésű sátortetős házról van szó a 60as években épült. Egy kőműves mesterépítette annó. A szuterén részt szeretném felújjítani. Sajnos a falak feláztak,most hogy a vakolatot levertem nagyon meglepődtem hogy mik vannak a tégla közé építő elemként berakva.


Lehet szegény mester.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések