2016. augusztus 18., csütörtök

Fűrészporos tapéta javítása

A sérült fűrészporos tapéta hibáinak kijavítása. A fűrészporostapéta ideális megoldás az egyenetlen felületű falak tapétázására, mert eltakarja a hibákat, egyenetlenségeket. Ennek a tapétafajtának nagyon.


A fűrészporos tapéta javítása is viszonylag egyszerűbb más tapétáknál, mivel a kész felületet még festés követ. Sőt, mosásállóvá is tehető és akár húsz-harminc évig is tartós bevonatot képez. A buborékos tapéta javítása a következőképpen történik: egy tiszta, nedves ruhával töröljük át a területet. Egy éles borotvapengével vagy sniccerrel vágjuk be a buborékot.


Ne egyenes vágás legyen, inkább egy V-formájú, vagy olyan, amely követi a tapéta mintázatát, sokkal jobb megoldás, a ragasztó behelyezését is. Külön is érdemes kihangsúlyoznunk a fűrészporos tapétának azt a kedvező tulajdonságát, hogy más tapétatípusokkal ellentétben a fűrészporos tapéta javítása is viszonylag egyszerűbb, mivel a fűrészporos tapétával már ellátott kész felületet még festés is követ. Ilyen tervek esetén, el kell távolítani a fűrészporos változatot, ki kell javítani a fal hibáit, és majd csak a sima falra kerülhet fel az új réteg.


A tapéta szemcsés mivolta miatt felületén idővel megülhet a por, ennek eltávolítását érdemes egy-egy nagy takarítás alkalmával elvégezni. Abban az esetben is jó választás, ha lakásunk albérletbe van kiadva, vagy eladásra szánjuk. Ugyanis a leendő vevőnek, ha nem tetszik falaink jelenlegi színe, minimális költségen átfestheti azokat és nem kell bajlódnia a régi tapéta leszedésével.


Sokszor visszahalljuk fülünkben a fűrészporos tapétának azt a kedvező és a felhasználók áltak igen preferált tulajdonságát, hogy más tapétatípusokkal ellentétben a fűrészporos tapéta javítása is viszonylag egyszerűbb, mivel a fűrészporos tapétával már ellátott kész felületet még festés is követ. Nem láthatók ugyanis az alapfal hibái, egyenetlenségei, amelyek az új tapéta felragasztásakor láthatókká válhatnak. Ezért célszerű, különösen a kedvelt fűrészporos - és egyéb strukturált vagy műanyag bevonatú tapéták eltávolítása. A vízálló felületû tapétát (pl. vinil tapéta ) elôször perforálni kell, hogy lehetôvé váljon a tapéta eltávolító behatolása a ragasztórétegbe.


A perforálást kaparókéssel, drótkefével vagy az ún. Nincs szükség szakemberre! Tapétázás saját kezűleg - A tapétázás nem olyan bonyolult, mint gondolnád.


Csupán néhány tekercs tapéta és egy kis ragasztó kell. A tapéta eltávolítása nagy munka – a legjobb, ha ezt szakemberre bízzuk – könnyebb a dolgunk, ha festett felületet szeretnénk átfesteni. Fontos a fal alapos átvizsgálása, a szükséges javítások elvégzése.


A hólyagos, laza falréteget el kell távolítani, a repedéseket el kell tüntetni. A fal hibáit gipsszel, glettel. Felpergett tapéta javítása lehetséges? A szobámban a tapéták az illesztéseknél szétnyíltak és felkeményedtek a rájuk ragadt régi tapétaragasztó miatt. Az első kérdésem az lenne, hogy kell higítani ezt a tapétaragasztót?


Nem írja a használati, hogy kéne. Régi tapéta leszedését ne spóroljuk meg! Lakásfelújítások során a régi tapéta eltávolítására általában, akkor van szükség, ha új tapétával szeretnénk kitapétázni otthonunk vonatkozó helyiségeit, esetleg a tapéta eltávolítása, majd a falfelület glettelése után falfestés mellett döntünk. A hézagerősítő csíkkal ellátott falnak plusz stabilitást a ha nem csak simán átfestjük hanem egy tapétával ragasztjuk le a kényes falszakaszt ( fűrészporos tapéta ). Ezt tudom sokan nem szeretik, de sok esetben ez adja meg a hosszú távú megoldást. Természetesen ez nagy mértékben függ a repedés erősségétől.


A régi tapéta eltávolítása, a fal előkészítése és alapozása A tapétázásunk megkezdése előtt célszerű a régi falon levő tapétát alaposan megvizsgálni. A CMC-vel, csirizzel és egyéb régi ragasztókkal rögzített tapéták a meszes vakolattal történő hosszú évekig tartó kapcsolatuk következtében elveszítették a ragasztó képességüket. Fűrészporos tapétát hogy a legegyszerűbb visszaragasztani?


A plafonon beáztam, ami fűrészporos tapétával van burkolva. Egy kis területről van szó (tenyérnyi), de látványos helyen sajnos. A felpúposodott tapétát hogy tudom visszaragasztani a legegyszerűbben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések