2016. február 11., csütörtök

Régi redőnytok szigetelése

A hő tükrös oldalát a szoba felé fordítva helyezzük be, a redőnyszekrénybe, oly módon, hogy a külső fal és az alsó oldal közötti rést eltömítjük. A jól szigetelő redőnytok , az energia-megtakarítás kulcsa. Alapos nyílászáró szigetelés ,precíz munkát igényel.


Csak ez hoz megfelelő eredményt. Videónkban megtekintheti, hogy hogyan történik egy ablak bontása, egy új és korszerű műanyag ablak behelyezése, redőnyök felszerelése, gipszkartonozás és a r. A hőszigetelt redőnytokkal megoldható a régi redőnytok szigetelése , így a hőhíd megszűntethető. A nyílászárókkal együtt van beépítve, a redőny doboz a. Régi fa ablak szigetelése Ezek a régi , egyrétegű üveggel rendelkező ablakoknál ugyanis gumitömítés nélkül készültek. Szigetelésüket akár házilag, purfix szalag felragasztásával is megoldhatjuk, melyet barkácsboltból szerezhetünk be.


Ha csak a régi redőnytok helyének az eltüntetése a cél, akkor érdemes megfontolni a gipszkartonozást is. Ha jól értettem, akkor a fal síkjáig jönne ki a pótlás. A tartóprofilokat könnyebb rögzíteni, mint az áthidalókat, és a gipszkarton mögötti részt maradéktalanul ki lehet tölteni közetgyapottal, vagy más szálas. Régi kétszárnyú, redőnytokos fa ablakok mennyire eresztik a hőt? Lecserélt ablakoknál penészesedés nem lépett fel?


Ablakcsere és hőszigetelés lenne vissza házunkon. A penészesedéstől tartok azonban. Idén ablakcsere nem fér bele a kasszába, csak a külső fal szigetelése. De gondolom annak akkor. A régi típusú redőny tengelye egy csapszeggel kapcsolódik a redőnytok oldallemezéhez.


A lefutósin az úgynevezett széles láb mely keresztmetszeti mérete a következő: 45xmm. A tokba való felrántást a redőny utolsó lécére csavarozott külső ütköző akadályozza meg. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése , a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak.


Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. A ráépíthető redőnytok szigetelése nélkül a szerkezet hőhidas lesz, azaz a toknál szökni fog a meleg, ha csak a lamellák lesznek hőszigeteltek, az szakmailag kevés. Bontás,falazás,áthidaló beépítése,betonozás,szigetelés.


A redőnytokba integrált szúnyogháló praktikuma abban rejlik, hogy egy termékben két rendszer található. A belső hőszigetelés a homlokzat költségtakarékos szigetelése lehet. De ha nem szakszerűen (párazáró fólia beépítésével a páralecsapódás ellen), és nem a megfelelő hőszigetelő anyaggal készíti el, akkor a költségtakarékos megoldás később rengeteg bosszúságot fog majd okozni. A redőnytok kamrás szerkezetét hungarocell szigeteléssel borítjuk ezzel is fokozva a hőszigetelést.


Jellemzően ilyenek például a fatárolók, garázsok vagy műhelyek ajtói. A redőnyök szerviznyílása – hasonlóan a régi , fatokos redőnyökéhez – a lakásban, a nyílászáró felett található. A karbantartást azonban már alsó szerelőnyílásban végezhetjük, így a redőny doboza szabadon. Magony Mihály épület és bútorasztalos vagyok.


Több, mint éve foglalkozom mind széria mind egyedi tervezésű, az ön által , vagy közösen megálmodott bútorok, ajtók, ablakok és egyéb belsőépítészeti termékek készítésével. Hiszen minden egyedi, még ha hasonlít is egymásra. Hova jó a kőzetgyapot szigetelés? A fűtési költségek leszorításának leghatékonyabb módja a családi ház minél nagyobb mértékű szigetelése. Elsősorban a fal, a födém, vagy a tető szigetelését jelenti, ezekre utólagosan is lehetősége van.


Szakmánkhoz és munkánk sikeres eredményeihez tartozik az őszinteség is, akárcsak bármely más szakterületen. Rengeteg kérdés érkezik felénk arra nézvést, hogy egy új ablak szigetelése kapcsán mennyire érdemes hosszú távon gondolkodni, esetleg mennyiben célszerű már a beszerelést követően ellenőriztetni a nyílászárókat egy szakemberrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések