2016. február 19., péntek

Hungarocell ragasztása plafonra

This feature is not available right now. Please try again later. Ragasztott (kőzetgyapot és polisztirol) táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek fő alkalmazási lépései, a kritikus csomópontok kialakításának bemutatása. A magyar sorozat 26. Plafonra szeretnék hungarocellt tenni, majd kifesteni.


Kérdésem lenne, hogy érdemes-e a kezdősínt tenni a falra? Tehát felülre a plafonhoz érve, körbe felfurkálva, hogy abba csússzon bele. Pár éve próbáltam hungarocellel szigetelni, de az tényleg nem belülre való. Az xps lapok fél éve vannak felragasztva azóta nincs penészedés vagy más probléma, és 2-fokkal melegebb is van abban a szobában télen.


Ha olyan mesteremberrel találkozok, aki közli vele hogy a csemperagasztó is jó lesz a hungarocell felragasztásához, akkor a saját érdekedben keress másik szakembert! Vettem fehér hungarocellt a plafonra , de ami ragasztót adtak hozzá azzal nem ragad fel, próbáltam szőnyeg ragasztóval, úgy sem sikerült. Mégis mivel ragadna meg?


A fal egy picit egyenletlen lehet, hogy ez a baj? Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.


Tehát, kicsit optimistán, a díszítő elemek sorozat első része: hungarocell díszléc felhelyezése. Csak a végeredményről vannak képeim, munka közben el voltam foglalva a méréssel, ragasztással, illesztéssel, majd a sziloplaszt kinyomásával, végül a festéssel. Tehát ez egy összetett munka, amit két összeszokott ember. Mivel a hungarocell tömege igen kicsi, nem kell azzal bajlódnunk, hogy a dekorációs elemeket sokáig a falhoz nyomjuk.


Stukkók, díszlécek esetén azonban szereznünk kell egy gérvágót, amely segítségével megfelelő szögben vághatjuk el a sarokban találkozó elemeket. Mennyezetburkoló (Styropor) kategóriában termék közül választhat a Praktiker webshopban. Teremtsen egyedi enteriőrt, válasszon Praktikusan! Felhasználás kész, beltéri ragasztó polisztirol álmennyezetekhez, díszlécekhez, 3D betűkhöz stb. Az ideális belső szobai hőmérséklet eléréséhez, gyengén szigetelt födém esetén akár másfélszer akkora hőmennyiség szükséges, mint egy jól szigetelt födém mellett.


Ezt a hőveszteséget testileg nem. A holker díszléc olyan díszítőelem, amelyet belső térben a mennyezet és az oldalfal találkozási pontjához ragasztanak. Polisztirol sarokléc, nikecell szegőléc, hungarocell szegélyléc néven is ismert - egyfajta dekorációs szegélyként helyezkedik el a sarokban.


A belső téri holkerlécek sajátos hangulatot adnak a falnak, hiszen az egykori gipszstukkók megjelenését. Soudal Fix All Classic – minden hungarocell ragasztásához Termék A Fix All Classic. A leggyakrabban alkalmazottak a sarok-, vagy holkerlécek.


Oda, ahol a mennyezet és a falak derékszögben találkoznak keskenyebb díszléc is. Előbb utóbb minden otthonba befészkeli magát a penész, ami nem csak látványra kellemetlen, de egészségkárosító hatása is van. Hőhidas szerkezetek felületén alakul ki leginkább, ugyanis a hőáram minden esetben a melegtől a hideg felé hala vagyis ahol rosszabb a fal szigetelése.


Sajnos a padlás felöl semmit nem tehetek ezért a lakás belsőtere felöl, a plafonra szeretnék nikecelt ragasztani. Ehhez keresem a megoldást minimum.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések