2019. május 2., csütörtök

Ecet penész

Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen! Sajnos gyakran előfordul, hogy a szilikon csúnyán befeketedik, a legjobb ilyenkor teljesen megszabadulni a tönkrement anyagtól, és egy teljesen új szigetelőrétegre kicserélni azt. Emellett kitűnően távolítja el a penész t is szinte bármilyen felületről, legyen az a csap a fürdőszobában, a kerámiacsempék, festett bútorfelület vagy éppen a műanyag zuhanyfüggöny. Ecet : hagyományos tisztítószer, a penész ellen is hatásos. Az -os háztartási ecetet közvetlenül a penészes felületre permetezheted.


Pár nap múlva azonban szappanos vízzel már feltakaríthatod az elpusztult penész hulladékát. A permetet ne töröld le. Egy liter felforralt vízhez kell hozzáadni deciliter százalékos ecetet, a keveréket pedig beletölteni egy flakonba, aminek lehetőleg van szórófeje. Lehet ez egy régi, már kiürült termék flakonja.


Ha már megjelent a penész , véletlenül. Ha fent említett hibák nem javíthatók, még. Ecet és szódabikarbóna a legyőzhetetlen páros!


Mutatjuk, mire használhatod Ma már egyre több háziasszony próbálja környezetkímélő szerekkel takarítani az otthonát. Használjuk tisztításhoz az ecetet és a szódabikarónát is, de az vajon eszedbe jutott-e már, hogy a kettőt együtt is bevetheted? Veszélyes is lehet!


Annak ellenére azonban, hogy a konyhai ecet az ecetsav hígított változata, és természetes szer, kor. Ugyanis az ecet és a szódabikarbóna kémiai reakciójaként víz, széndioxid és nátrium-acetát keletkezik. Hú, de okos vagyok, mi?


Persze nem magamtól, bár annak idején nagyon figyeltem kémiaórán, de valahogy erről soha nem beszélt a tanár, ellenben egy csomó felesleges dologról meg igen. Mivel erős maró hatása van az ecetet penész ellen is szokás használni. Többnyire ez a művelet eredményes szokott lenni.


Azonban hiába eredményes látszólag az ecet a penész ellen mégsem jelent végleges megoldást. Ezért a penészes területet jól átmosnod nem csak ecetes vízzel érdemes, hanem akár tiszta ecettel is. Azután ne felejtsd el alaposan tiszta vízzel lemosni. Penész eltávolítása, megszűntetése só, ecet , hypó, mész vagy akár sütőpor segítségével.


Ecet penész

Az aktualitások oldalán megtalálod a legjobb házi praktikákat! A nagyi azt állítja, az ecet kiváló a penészgomba ellen. A házi praktikák penész ellen című írásomban említettem, hogy miképp lehet az otthon fellelhető egyszerű eszközökkel küzdeni a falat elrondító élősködő ellen. Tudo az ecet és a szódabikarbóna mindig kéznél van!


Utóbbi ráadásul nem csak utólagos kezelésre alkalmas. Az ecet az egyik legsokoldalúbb háztartási eszközünk. Megelőzheted vele a penész kialakulását! A Heinz cég, az egyik desztillált fehér ecetgyártó, azt állítja, hogy a tiszta ecet a baktériumok -át, a penész -át és a bacillusok -át pusztítja el. Egyszerűen töltsünk meg egy permetezőpalackot ecettel, permetezzük rá az érintett területre, és hagyjuk állni (ne öblítsük le).


Ft-os receptek, amiket azonnal ki akarsz próbálni. Ha penész okozta gombafertőzése van, akkor jobb, ha nem irritálja a tüdejét különféle, a boltokban kapható penészeltávolító vegyszerekkel. A teafaolaj nagyon biztonságos, amellett, hogy egyáltalán nincsenek káros mellékhatásai. Nedvesítsen be egy szivacsot, majd.


Ecet helyett használhatunk citromot. Ennek előnye, hogy azonnal kellemes citrusillat tölti be a levegőt. De használhatunk citromkoncentrátumot is. A citromlé hasznos segítség akkor is, ha a kezünkről szeretnénk eltávolítani a hagyma- vagy a fokhagyma szagát. Csak annyi a teendőnk, hogy alaposan bedörzsöljük a kezünket a citromlével, majd lemossuk.


Szögezzük le: a testszag normális dolog. De az is normális, ha nem akarjuk érezni. Fontos azonban, hogy ne csak elfedjük, hanem meg is értsük, mit jelez a testünk a különféle illatokkal, és utánajárjunk, ha valami furcsát, szokatlant érzünk.


Az öblítővel ragacsos réteget alkotó penész nemcsak az öblítőtartályra telepszik, hanem rárakodik a mosógép belsejére és alkatrészeire is, így teszi tönkre azokat. Sajnos az a rossz rossz hírünk van, hogy a burjánzó penész részletekben beleoldódik a mosóvízbe, a szívós mikroorganizmusok pedig megtapadnak a ruhákon, sőt, ott maradnak száradás után is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések