2019. május 13., hétfő

Penész ellen házilag

A penész ellen pedig egyenesen kiváló fegyver. Kevés vízzel elkeverve készíts sűrű masszát, majd ezzel súrold át a fürdőszobában azokat a kád- vagy csempefelületeket, amelyeket a vízkő mellett a penészfoltok is elcsúfítanak. Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen!


A konyhákban általában megtalálható fűszerek között ott szokott lenni a szódabikarbóna, azonban kevesen tudják, mennyi mindenre használható, például jó a penész ellen is. De ha valahol felbukkan a penész , nem kell rögtön a boltok polcairól válogatni a méregdrága. A szódabikarbóna tulajdonképpen.

Egy lehetséges megoldást ismertetek, a penészes falak kialakulása ellen. Egységes falfelület esetén a zártcellás extrudált polisztirol szigetelésünk kitűnő megoldást nyújthat penész ellen és a hőveszteség megfékezésére, a helyiségek gyorsabb. Klór: A kereskedelmi forgalomban kapható penész elleni szerek is klór tartalmúak, ezeket általában spray formában árulják, így könnyen a kezelendő felületre lehet őket permetezni. De házilag is könnyen készíthetünk ilyen szert, ha egy spriccelős flakonba 1:arányban hipót és vizet öntünk.


Hátránya, hogy nem minden. A legcsinosabb tavaszi kabát - mó ahogyan viselheted. Az idei tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérője a rövid szabású kabát. Persze, ezen nem nagyon lepődnek meg azok, akik követik a divatot: nincs olyan szoknya, nadrág, vagy akár top, fürdőruha, ami ne lenne trendi, ha derékszabással bír.


Szinte minden háztartásban előfordul penésszel kapcsolatos probléma.

Sajnos ezt a jelenséget nem annyira könnyű megszüntetni, ezért sokan érdeklődnek arról, hogy mit lehetne tenni a penész ellen házilag. A boltokban például kapható olyan spray, amely segíthet a problémák megoldásában, tehát ezzel érdemes tenni egy próbát. A falak azonban hidegek, ezért a vakolat apró réseiben szinte láthatóak a vízcseppek, a szellőztetés azonban a “spórolás” miatt elmara így az egyre dohosabb, nehezebb levegőben él és virul a penész. Terjeszkedése látszólag megállíthatatlan. A lakók legnagyobb kellemetlenségére.


De mit tehetnek ők ez ellen ? Ha halványult a penész , nedves szivaccsal töröld át a felületet. Száradás után – szükség esetén – fesd át a falhibát. További házi praktikák penész ellen.


Az ecetes oldathoz hasonló eredményt adhat a hipós keverék. A hipó klór tartalmú, erősen fehérítő és fertőtlenítő hatású szer. Ezzel elsősorban fehér.


Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. Ez ellen párologtatással lehet és kell védekezni, aminek több lehetősége is van. A sima párologtató egyszerűen páradús levegőt csinál, ami már egy nagy eredmény. Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése.


Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen ?

Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas. De az üzletekben is lehet találni olyan szereket, amelyekkel megéri egy próbát tenni, hiszen a harc a penész ellen házilag sikeresen is megtörténhet.


Ha a lakásodat elcsúfította a penészgomba, és megpróbálod úgy eltávolítani, hogy nyoma se maradjon, akkor érdemes próbálkozni a szódabikarbónával! A fokozott záródású ablakok miatt bennszorult pára így nem csapódik le a falakon. Nyílászárócserénél érdemes olyat választani, amely tudja a résszellőzés funkciót, de a modern házaknál gyakori a mesterséges szellőzés is.


Ott, ahol a páratartalom kifejezetten magas, folyamatosan, legalábbis hosszabb időszakon keresztül. Ilyen magas páratartalmú hely a lakásban leginkább a fürdőszoba és a konyha. Nem véletlen, hogy leginkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések