2019. május 14., kedd

Penész a falon eltávolítása

Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele? Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni? Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni?


Nézd meg a lehetőségeidet! A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Használata egyszerű: 1. Gyakrabban szellőztess. Az igazi megoldást a szigetelés, a hőhíd megszüntetése jelentené, és persze a lakás megfelelő szellőztetése is fontos a penészedés megakadályozásában.


A penészfolt elleni kezelés akkor igazán hatásos, ha a folt eltávolítása mellett feltárja a penész kialakulásának okát, és megszünteti azt. A lecsapódott pára benedvesíti a falat, és csak idő kérdése a gombásodás megindulása, amint az a bemutatott fürdőszoba falán is látható. Mit lehet ilyen esetben tenni?


Legelső feladat ilyenkor a fertőzött festékréteget eltávolítása. Ezt a munkát azonban legjobb a nyári hónapokra hagyni. A falfelület teljes. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű.


Bizonyos penészgombafajták súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket okozhatnak. Ha lehet, minél kevesebb időt töltsön penészes környezetben! Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba.


Ezért alakul ki a penész. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást.


A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely. Lehet régi vagy új, panel vagy családi, minden típusú ingatlant érinthet a penészesedés, attól függetlenül, hogy szigetelt vagy nem szigetelt a lakás, cserélték-e az ablakokat, vagy sem.


Főleg télen szokott aktuálissá válni a probléma, ezért is vesszük most elő. No meg azért, mert sok a tévhit a penészről. Mivel komoly egészségkárosodást is okozhat, vegyük.


A teafaolaj sokkal erősebb fertőtlenítő erővel rendelkezik, mint azok a szerek, amiket az üzletben vásárolhatsz. Nagyon jól orvoslja az egyes bőrproblémákat, például a kiütéseket és a pattanásokat, de a makacs penészfoltoktól is segít megszabadulni. Olyan spóratarlókat hoz létre, amelynek darabja 50. Ezek mindegyike néhány nap alatt több millió új spórát hozhat létre! Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen, először is az okokat kell.


Ezt mindig nedves szivaccsal tegyük (akár Szavóval átitatott szivaccsal), mert abba szépen beleragadnak a spórái. Ha egy száraz ronggyal vagy szivaccsal kezdjük vakargászni a penészes falat, akkor csak segítünk neki szaporodni: a rengeteg spóráját. Nedves falon gyakran látunk penészfoltokat.


Penész a nedves falon. Készítsünk oldatot rész szalicilsavból és rész spirituszból és kenjük be ezzel, vattapamacs vagy puha rongyocska segítségével a zöldes helyeket. Azonnal eltűnnek a foltok s az így kezelt fal hosszabb ideig penészmentes marad. Különösen olyan helyeken.


Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. A legcsinosabb tavaszi kabát - mó ahogyan viselheted. Az idei tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérője a rövid szabású kabát.


Persze, ezen nem nagyon lepődnek meg azok, akik követik a divatot: nincs olyan szoknya, nadrág, vagy akár top, fürdőruha, ami ne lenne trendi, ha derékszabással bír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések