2019. május 2., csütörtök

Penészes fürdőszoba

A penész napjainkban igen gyakori probléma. Hideg, nedves területeken telepszik meg, ahol rossz a szellőzés, tehát a magas páratartalmú helyeken mint a fürdőszoba , a konyha vagy a pince. Nem minden esetben kell azonban magunkat hibáztatni, társasházakban. A vizes helyiségekben gyakori jelenség, hogy a sarkokban fekete penész jelenik meg. Ennek okai a folytonos pára, ami megül a résekben, a nagy hőmérsékletingadozás és a nem megfelelő szellőzés.


Tehát, ha például a bútorok mögött penészes a fal, akkor elhúzzuk őket onnan.

Megoldás lehet az is – ha még nem késő – ha olyan ablakokat építünk be, amelyeknél résnyitási lehetőség is van, vagy egy külön beépíthető ablakszellőző alkalmazása. Ha a csempéket nem fested le, kissé tapadó maszkolószalaggal ragaszd le a csempék széleit, hogy ne kerüljön rájuk festék! A lakók rendszeresen alulfűtötték a házat, csupán a levegőt melegítve, így a falak mentén a szekrények és falikárpitok mögött, a fürdőszoba hideg falain és a sarkokban egyaránt megjelent a penész. Egy liter vizet forralj fel, és keverj hozzá egy deciliter -os ecetet. Egy tiszta szórófejes flakonba töltsd bele a keveréket, és permetezz belőle bőven a penészes felületre.


Ha a csempét tisztíto akkor bátran súrold át kefével a felületet, falak esetében viszont inkább egy szivaccsal töröld át óvatosan a kényes. A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is.

A fal penészesedése jelentkezhet az épület rosszul szigetelt részein (hőhíd), párás helyeken ( fürdőszoba , üzemi konyha), rosszul szellőztetett lakásokban egyaránt. Penészes falak a fürdőszobában? Mutatjuk a megoldást! Csempe, zuhanykabin, ká melegburkolat, hidegburkolat, minden, ami a fürdőszobához szükséges.


Ha minőségi fürdőszoba szalont keres Budapesten, látogasson el weboldalunkra! Akármilyen tisztán is tarod a fürdőszobá a penész akkor is felbukkanhat. Ma egy olyan módszert mutatunk, amely megoldást jelent erre a problémára!


A legmakacsabb penész is eltüntethető így! Amire szükséged lesz: szódabikarbóna mosószer forróvíz Ahhoz, hogy megszabaduljunk a kosztól és a penésztől amelyek a lakásunk falain lerakódtak, főleg a fürdőszoba falán. Utóbbit akkor szoktuk érzékelni, amikor a kád szilikonja befeketedik.


Fontos, hogy a lakótér belső páratartalma rendszeresen ki legyen egyenlítve a külsővel. Ha ez nincs megoldva, sajnos a falakon megjelenhetnek a felsők mellett akár alul is párás, penészes foltok. Másik fő oka a penészesedésnek, párakicsapódásnak a levegő áramlásának a hiánya. Sok esetben a szekrények, a szekrénysor.


Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. A falak penészesedése ellen hatékony fegyver a penészgátló festék, vagy penészgátló bevonat. A nem megfelelő szellőzés miatt penészfoltok alakulhatnak ki, ezért szükséges kezelni a falakat.


Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok.

Használjuk a Silancolor Cleaner Plus-t. A fürdőszoba csempe fugáiból a penészt hogy lehet kitisztítani? Ez egy olyan tisztítóanyag, melyet az alapozó felvitele előtt kell használnunk. Ha teheti, akkor érdemes elhúzni a fürdőszoba és a hálószoba bútorokat csak néhány centiméterre a falaktól, ahelyett, hogy azokat szorosan feltolja a falra.


Ezzel elősegíti a levegő áramlását a bútorok mögötti területeken, és megakadályozza a pára lecsapódását, a fal nyirkosodását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések