2019. május 2., csütörtök

Magasfeszültségű vezeték

Nagyfeszültségű távvezeték alaphálózati térkép Magyarországon. Keresse meg, mekkora feszültségszintű vezeték közelében tartózkodik! Negatív hatás állapítható meg az új nagyfeszültségű távvezetékekhez közel élő lakosok csoportjában az egészségük megítélését illetően, már a vezeték üzembe helyezése előtt is. A MAGASFESZÜLTSÉGŰ TÁVVEZETÉKEK ELEKTROMÁGNESES KISUGÁRZÁSÁNAK AZ EMBER EGÉSZSÉGRE KIFEJTETT ÁRTALMAS HATÁSAIRÓL (különös tekintettel az újszegedi, magasfeszültségű távvezetékkel kapcsolatos aggodalmakra) Miért része az életünknek az elektromágneses sugárzás?


Magasfeszültségű vezeték

A magasfeszültségű vezeték alatt tartós tartózkodás nem javasolt” – áll a budafoki önkormányzat érvényes szabályozási tervében. Bár a kábelek már a Rózsavölgy felett feszültek, amikor a környék benépesült, sok lakó csak nemrégiben. A keresett kifejezés. Tovább tiltakoznak a ceglédiek. Telkünktől fél méterre magasfeszültségű távvezeték áll, az áram nem a telek fölött megy el.


Bír-e ez befolyással az egészségünkre, illetve hol tudnék utánaolvasni a témában? A nagyfeszültségű vezeték rendkívül veszélyes. Sajnos Magyarországon a környezetvédelmi törvényeket nem tartják be, a nemzetközi ajánlásokat még kevésbé. A multi cégek pedig gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak. A bíróságok maximum némi kártérítést.


Véleményük szerint a magasfeszültségű vezeték túl közel helyezkedne el otthonaikhoz, a tanyatulajdonosok féltik egészségüket a vezeték esetleges káros hatásaitól. A járvány ideje alatt mostantól minden előfizetőnk díjmentesen, ajándékként kapja a nyomtatott újság mellé lapunk digitális számát. Ludwigsburg-Hoheneck között. Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában.


Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden nyelvén. Veszélyes-e nagyfeszültségű távvezeték mellett lakni? Novothny Ferenc vezetésével a munkabizottsághoz, illetve az Egyesülethez beérkezett szakmai kérdéseket tárgyalt meg és fogalmazott meg válaszokat.


Vezeték közeli növényzet metszése, eltávolítása, gallyazás A túl magasra nőtt, a vezetéket veszélyes távolságban megközelítő fák, ágak nemcsak üzemzavart, áramkimaradást okozhatnak, amely a lakókörnyezetnek kellemetlenséget jelent, hanem élet- és balesetveszélyt is jelentenek. Ez a magasfeszültségű távvezeték “Ö” község területén ami a falu és egy falurész között mintegy 1méterre a lakóhelyektől halad keresztül. A lakók úgy vélik, ez a vezeték túl közel van az ingatlanaikhoz. Egy falban menő vezeték fölött a külső fali szakaszra felhelyezett alu-fólia, a legtöbb esetben elfogadható szintig csökkentheti az elektroszmog elektromos terének nagyságát a védendő területen. Az elektromos szereléseknél alkalmazott biztonsági előírások betartása mellett , jó ha a földelés is biztosított.


Tapasztalataink szerint nagyon hasznos és hatékony, ha azokon a helyeken, ahol a vezeték megközelíti, illetve keresztezi a horgászatra alkalmas vizeket, figyelmeztető táblákat helyeznek el, felhívva a horgászok figyelmét a nagyfeszültségű vezeték közelsége miatti áramütés veszélyére. A szerencsétlenül járt állat fennakadt a vezetéken, ezért a tűzoltókat és az áramszolgáltató szakembereit is ki kellett hívni. Magasfeszültségű vezeték végzett egy gólyával Szentesen. FKI helyettes szóvivője, Kolozsi Péter most azt mondta, hogy az eddigi vizsgálatok alapján már úgy tűnik, hogy a tüzet nem a robbanás okozta, hanem az, hogy megolvadt és leszakadt a magasfeszültségű vezeték. A tűz csak ezután kezdett terjedni, majd a gázpalackok felrobbanásához vezetett.


Aratás közben szakadt le a magasfeszültségű vezeték Sonline Aratási munkálatok közben szakította le a terület fölött áthaladó magasfeszültségű vezetéket egy mezőgazdasági vontató Kaposvár külterületén. Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Veresegyházon a Kútfő utcában csütörtök este, az oszlop rádőlt egy lakóházra, egy magasfeszültségű vezeték pedig leszakadt. A baleset miatt Veresegyház, Őrbottyán, Vácrátót és Sződ egyes területein nincs áram. Az áramszolgáltató már dolgozik a hiba elhárításán.


A személyautó sofőrje súlyos sérüléseket. A mentősök a helyszínen ellátták a sérültet, ám felszálláskor a helikopter leszakított egy magasfeszültségű vezetéket. Mikor ajánlott az elektroszmog mérés a 4Voltos vezeték esetében?


Magasfeszültségű vezeték

A vezetéket, kábelt nem fogják áthelyezni, elbontani stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések