2018. február 26., hétfő

Milyen vastag szigetelés kell

Milyen vastag hőszigetelést válasszak? Kérdés megválaszolása előtt el kell dönteni, hogy mit is akarok. Ha hőszigetelésről beszélünk, általában mindenki falak hőszigetelésére gondol.


Hő szigeteletlen épületek esetében általánosságban elmondható, hogy hő-veszteségük, mint egy -a homlokzati falakon keresztül. A követelményérték határolószerkezetek esetében „rétegtervi hőátbocsátási tényező”, amin az adott épülethatároló szerkezet átlagos hőátbocsátási tényezője értendő: ha tehát a szerkezet vagy annak egy része több anyagból összetett (pl. váz-, vagy rögzítőelemekkel megszakított hőszigetelés, pontszerű hőhidak stb.), akkor ezek hatását is tartalmazza. Ebből persze az is következik, hogy a szigetelés vastagságának a kiválasztásához előbb a homlokzati szigetelésre használt hőszigetelő anyagát kell eldönteni.

Választani pedig a kőzetgyapot és a polisztirol között lehet. Az utólagos hőszigetelést végzők többsége a polisztirol mellett dönt, mert ennek az ára olcsóbb. Most kellene következzék az összefoglalás és a komoly filozófiai eszmefuttatás, hivatkozva mondjuk az axiómatikus rendszerek sántaságára Gődel alapján, és hasonló okosságok Ám ezt meghagyom ezeket másnoknak. Csupán csak annyit kérdeznék a fenntiek tudatában, hogy akkor – milyen vastag legyen a hőszigetelés?


Erre a kérdésre nem tudunk általános választ adni. Ez függhet a felülettől, amit hőszigetelni szeretnénk és attól, hogy mennyit szeretnénk megtakarítani, valamint a pénztárcánktól is… Amit mindannyian szeretnénk az az, hogy ne kerüljön sokba és jelentősen csökkenjen a fűtésszámlánk. A tető szakszerűen van szigetelve,de a koporsó mennyezet alatti falban rengeteg a hőhíd és belülről szeretném elszigetelni. Azt szeretném megtudni,hogy milyen vastag és-típusú szigetelő anyagot használjak illetve milyen vastag gipszkartonnal fedjem be?


A gipszkarton és a szigetelő anyag közé milyen fóliát tegyek?

Az átnedvesedett szigetelés hőellenállása a töredékére zuhan, valamint a tartószerkezet is visszanedvesedik, bedohosodik. Sőt akár még ennél vastagabb is. A szigetelés vastagságának megállapítása egy új ház esetében az aktuális jogszabályoknak minimum megfelelően történik.


A gépészeti tervező az építész tervei és az építtető igényei alapján megtervezi a fűtési rendszert. Van erre a kérdés megválaszolására valahol egy hőtechnikai görbe, ahol meg lehet nézni pontosan, hogy miből mennyi kell. Sajnos már nem emlékszem, hogy hol láttam, de neten biztos rá lehet keresni.


Nekik kell tudni, hogy milyen vastag szigetelés kell , hogy megfeleljen az épület az épp aktuális jogszabályoknak. Azonban mit sem ér egy jól megtervezett családi ház, ha elcsúszik a kivitelezésen. Amikor az építkezés finisében a homlokzati hőszigeteléshez érünk még ne dőljünk hátra, inkább nézzük meg mire kell figyelni! Posts about szigetelés milyen vastag written by balazsisandor.


Avagy, milyen problémákkal fordultak hozzám az elmúlt évtizedben? Nagyon köszönöm a válaszodat, éppen ennyi az , amit reméltem. A padláson cm-es Isolver paplan van, de ezen is vastagítanom kellene érzésem szerint. Mivel a padlás egy része tárolásra is szolgál, így valamilyen mértékig lépésállónak kell lennie a szigetelésnek.


Ha lehet, a betonozást inkább elkerülném a. TNM rendelet első követelményrendszerének teljesülését lehet meghatározni, de a tervezés folyamán a rendelet további követelményeit, ill. A családi házak, társasházak páratechnikai méretezése kapcsán a hőszigetelés. Rengeteg tényezőtől függ, hogy egy épületnél milyen vastag szigetelést kell választani – ezt pedig a szakemberek tudják csak pontosan kiszámolni.


Minél vastagabb a szigetelés , annál jobb hőszigetelő hatás érhető el a homlokzaton.

A szigetelőanyag végleges vastagságát ne az alapján válasszuk ki, hogy mit vesz a szomszé vagy mások! Először nézzünk utána vajon milyen anyagból is épült annak idején a házunk. Mennyit spórolhatok a szigeteléssel? Ide is speciális szigetelőanyagnak kell kerülnie: az úgynevezett expert típusú, formahabosított hőszigetelő lemezeket kell alkalmazni, hiszen ez a rész fokozott mechanikai és nedvességhatásnak van kitéve.


Amennyiben a falakat is szigeteljük, erre kerül rá pluszban az azokon alkalmazott szigetelés. Egy szobába milyen vastagon kell betonozni? A szoba mérete x méter. Linóleumot szeretnénk rá.


Köszönöm a válaszát! A teraszhoz csatlakozó falra (részben fedett a terasz) milyen szigetelést kell tenni oda, ahol a fal és a terasz síkja találkozik? Ide is lábazati szigetelés kell , mert a teraszon felgyűlhet pl. Vagy egyszerűen csak homlokzati szigetelés ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések