2018. február 19., hétfő

Házépítés menete

A házépítés első lépése a megfelelően stabil alapok lerakása. Az alapok lerakása után az építkezés következő fázisa a falak és a tető megépítése. Találja meg a HOMEINFO-n a választ kérdésére! Engedélyeztetés – házépítés menete – negyedik fázis Kép forrása: userexp.


Amennyiben bruttó 3négyzetméternél nagyobb ház építésében gondolkozunk, úgy a tervező beadja az illetékes építésügyi osztálynak az engedélyezési terveket – a szükséges közműnyilatkozatokkal, és adott esetben kéményseprői szakvéleményezéssel. Ha ezeket már mind jól elsajátítottuk, és még mindig nem ment el a kedvünk a házépítéstől – sőt, már minél hamarabb belekezdenénk – akkor tekintsük át, hogy hogyan is néz ki egy házépítés a gyakorlatban lépésről – lépésre, és mire célszerű odafigyelni az egyes fázisoknál.

A kivitelezés folyamata a házépítés lépései között a leghosszadalmasabb és a legtöbb hibalehetőséget is ez rejti magában. Egy családi ház építésének menete vázlatos formában a következőképpen foglalható össze. Természetesen lehetnek ettől eltérő feladatok, de általánosságban ez egy jó példának tekinthető (szerintem), igy a kezdő építkezők is átláthatják egy családi ház építésének folyamatát.


Hogyan fogjon neki? Licensed to by MediaMuv (on behalf of Coral Music). Mielőtt nekivág annak az óriási kihívásnak, amit a lakáskeresés, vásárlás, felújítás vagy bővítés feladata jelent, érdemes számba vennie, hogy vajon mekkora összegben is gondolkodhat a beruházást illetően? Minden bizonnyal Ön is saját családi házra vágyik, egy szép és kényelmes otthonra.


Ha azonban mélyebben is belemerül az építkezés folyamatába, rádöbben, mennyi kellemetlen és kihívást jelentő lépés vezet a családi ház végső formájáig. A kalkulátor azonban a piac aktuális átlagáraival.

Hasznos segédanyagok. Nagyon fontos, hogy az olcsó családi ház építésének ne az legyen a vége, hogy hosszútávon magas legyen a rezsiköltségünk a hőszigetelés leegyszerűsítése miatt és az is nagyon fontos, hogy a vállalkozó által elvégzett munkára legyen garancia. Mindenki szeretne olcsó családi házat építtetni. Tudja Ön már, hogy milyen elvárásai vannak leendő otthonukkal kapcsolatosan? Most nem feltétlen csak arra gondolok, hogy nagy nappali, étkező, konya, szoba, fürdő stb.


A faházak építése a gerendaház technológián kívül történhet a könnyűszerkezetes technológiát alkalmazva is. A könnyűszerkezetes házak, amelyeket még nevezni szokás készház-, gyorsház-, szerelt házaknak, napjainkban egyre több helyen fordulnak elő. Egy nyílászáró cseréje, egy fal kibontása során nagy mennyiségű törött, bontott téglát kell kidobni, de a fürdőszobából származó csempével sem egyszerű. Tartalmas leíró oldalunk elolvasása után, Ön jobban át fogja látni a házépítés munkafolyamatait, szükséges lépéseit. Mielőtt családi ház építésre adja fejét, célszerű tisztában lennie azzal a ténnyel, hogy bár egymásból logikusan következő lépések sorozatát fogja végrehajtani, azonban rengeteg időt, energiát és nyugalmas percet emészt fel életünkből.


Fontos tudni, hogy már az álmodozási szakaszban is legalább -kal több anyagi forrással kell rendelkeznünk, mint amekkora négyzetméterenkénti árat hallunk a tervezőktől és kivitelezőktől egy új építésű családi ház bekerülési értékével kapcsolatban. Például milyen helyiségeket, foglaljon magába a tervezendő épület, hány szintes legyen, milyen stílusú, a funkciók egymásba kapcsolódását is leírhatja (hálóhoz tartozó gardrób, vagy fürdő), valamint sok egyéb más dolgot, melyek az építész és köztünk történő kérdez-felelek során jönnek elő. Házépítés folyamata 0. Ezen felül még a hatályosságában is, mert kivétel nélkül évig hatályos a jogerősítéstől, és az építkezéstől számított éven belül használatba vételit is meg kell szerezni. Egyetlen beruházónak sem ismeretlen probléma, hogy az építkezés során óhatatlanul is igénybe kell venni a közterületet: például állványokat kell felállítani, deponálni kell az építési anyagot, darut kell építeni.


A Xella Magyarország Kft. Ytong pórusbeton építési rendszer és a Silka mészhomoktégla termékek gyártója, valamint a Multipor ásványi hőszigetelő rendszer magyarországi forgalmazója. Meghoztuk a nagy döntést, házépítésbe kezdünk.


De most hogyan tovább?

Mi mindenre kell ügyelnünk, mit milyen sorrendben érdemes csinálni? Az alábbi cikkben ehhez adunk támpontokat. Ilyenkor úgy tűnik, hogy a házépítés menete is csak véletlenszerűen alakul, és nincs előre eltervezve, hogy épp melyik feladatok végzik el a szakemberek.


A könnyűszerkezetes, úgy nevezett készházak esetében viszont teljesen más a helyzet, ugyanis már az előtt le van fektetve a munkafolyamat menete , mielőtt elhelyezésre kerülnének az első alappillérek. Próbáljunk addig nyújtózkodni amíg a takarónk ér, persze ezzel együtt lehet nagyot is álmodni. Címkék: családi ház építés - családi ház generálkivitelezés - házépítés menete - házépítés olcsón - új családi ház. Keresgéltem a neten kérdezgettem ismerősöket és összeszedtem már néhány információt, de ezek általában onnan kezdődnek, hogy alapásás.


Családi ház tervezésének a menete. Ez csak egy keresési lekérdezést 3kulcsszavakat, amelyek a website van rangsorolva. Országunkban jellemző, hogy mindenki egyedi, magára szabott családi házat szeretne építeni.


Egy új elképzelés már a tervezési fázisban rengeteg időt, energiát és pénzt igényel ahhoz, hogy végül egy jól megvalósítható koncepció születhessen. Egyre gyakoribb és korszerűbb villany-fűtési technológiával is gazdaságosak ezek a típusú házak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések