2018. február 6., kedd

Vöröshangya a lakásban

Tavasszal a természettel együtt a rovarok és a bogarak is újjáélednek - és szívesen tesznek kirándulást a lakásokba is. Ha azonban nem szeretnéd legyekkel, hangyákkal és más betolakodókkal megosztani az otthonodat, vess be ellenük néhány hatékony, ugyanakkor természetes fegyvert! Hangyák a lakásban kertben. Amikor azt láto hogy a konyhaszekrényben vagy tálalópulton szép sorban vonulnak végig a kis fáraóhangyák, valószínűleg téged is a frász kerülget. Hiszen az apró hívatlan vendégek előbb-utóbb megtalálják a konyhai éléskamrát, ahol szép lassan ellepik az összes hozzáférhető eleséget.


Bár a többség a lakásban való hangyavonulást a nyári szezonnal és a kert közelségével köti össze, létezik az apró kis rovaroknak egy olyan típusa is, mely különösen kedveli a téli, pontosabban a fűtési szezont, emellett előszeretettel jelenik meg társasházakban, panelépületekben. Az erdei vöröshangya védett, a lakásban élő kicsi barna fáraó. Az őshazájukban viszont a fürkészdarazsak a poloska tojásába. Hiányzó: fürkészdarázs Gyulai Hírlap – Meghökkentő rövidfilm arról, hogyan készíti egy.


Az emberek számára nem csak a csótány látványa zavaró, de a csótány a lakásban egészségtelen: a csótányok nagy mennyiségű ürüléke és nyála megbetegedéseket is okozhat, az asztmás vagy allergiás személyekre kifejezetten káros. Miért van csótány a lakásban ? A kertben és a lakásban. Hazai fajok a fekete fahangya (Lasius niger) és az erdei vöröshangya (Formica rufa) harapásával, a kisebb termetű vöröses vaksi hangya (Sysphincta fialai) és a déli hangya (Poera coarctata) méreganyagot tartalmazó fullánkjával idézi elő elhanyagolható ártalmát. A Formicoxenusok élete, éppúgy mint a többi vendéghangyáé, a gazdáéhoz van fűzve, és ha az erdei vöröshangya , mint az sokszor megesik, lakást változtat, akkor a Formicoxenus-vendégek egymást és fiasításukat cipelve velük együtt elköltöznek.


De a kertben, szabadban a nászrepülő szárnyas hangyák ellen védekezni nem lehet. A lakásban viszont mielőbb likvidálni kell őket! A fákra a levéltetvek mézharmatát fogyasztani járnak fel, ez ellen hernyófogó enyves gyűrű felrakásával védekezhetünk. Biológiai közérzetünket javítják azzal, hogy párologtatnak és a kibocsátott oxigénnel a szoba levegőjét kedvezőbbé teszik.


A hangyák nem kedvelik az erős. Top szerencsehozó tárgy a lakásban A kívánságok tárgyiasult formában is megjelenhetnek a lakásban. Lássuk, melyek azok a szerencsehozó kellékek, amelyeknek helye kell, hogy legyen otthonodban, amennyiben sikeres, szerencsés életet szeretnél. A függöny elválasztja tőlünk a külső világot, kirekeszti a fényt, melegen tart, és csökkenti a zajt.


Ezek a gyakorlati szem­pontok ugyanolyan fontosak, mint a függöny anyagának szí­ne, esése és textúrája. Fertőtlenítő tisztítószerek a lakásban. A baktériumölő szappan- és spray-reklámok alapján azt hihetné az ember, hogy otthona, mint valami horrorfilm­ben, teli van baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal és penésszel, s ezek lesben állnak, hogy őt és családját meg­betegítsék. Hazánkban a vöröshangya csípése a leggyakoribb.


A csípés apró piros pötty, ami forró, égető bőrirritációval társul. Az ilyen csípéseknél meg van az esély arra, hogy heget hagyva. Egyszerű szerkezet, a fedél leszerelése után látod a lényeget: általában van két falba feszítő izé (csavarokkal állítható), meg két drót. Kertünkben már jelenthetnek veszélyt, ha annyira elszaporodnak, hogy a földieper-palántákat is károsítják, vagy kikezdik a félérett kajszi gyümölcsét, és ezen keresztül kaput nyitnak a moníliafertőzésnek.


Ha lecsaptad a villanyt a lakásban , nem kell félne vizslasd meg nyugodtan hol egy lyuk. Tömd be gipszel, glettel, szerelje vissza mindent, ügyelve, hogy a két drót megfelelően. A bűzzárást biztosítsa, vagyis a csatornaszagot a lakásban kiküszöbölje.


Nem véletlen, hogy az alsó kifolyású WC-kagylókat minden esetben célszerű sziloplaszttal is körbe kinyomni a kagyló és a járólap találkozása mentén. Különösen érzékeny személyeknél enyhe allergiás reakció azonban előfordulhat. Európában a hangyáknak két főbb fajtája él. Az egyik a vöröshangya (Myrmica rubra), amely a hozzávetőleg ötezer hangyafajból a csomós hangyák családjába tartozik. A másik az erdei vöröshangya (Formica rufa).


Sajnos az lehetetlen, hogy egyszer kitakarítsuk a lakást és a tisztaság tartson – hónapig, de mint mindenre erre is van megoldás. Ezt harapós hangyának is. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan és milyen termék használatának a segítségével őrizhetitek meg hosszabb ideig a rendet és a tisztaságot. Ez a hálószoba meleg, lágy és hívogató a reggeli fényben, annak ellenére, hogy az általában hidegnek tartott kék dominál benne.


A napfény foltjai, a csipetnyi zöld és rózsaszín, az áttört, finom pamut ágynemű és a kézzel festett kisszekrény lágy textúrája meleggé varázsolja a szobát. Színek párosítása a lakásban A színek használatával kapcsolatban rengeteg útmutató létezik, és ezeket valóban érdemes is megfontolni. A német csótány és az ágyi poloska a két legelterjedtebb kártevő, amely a lakásokban és társasházakban előfordul.


Amikor elszaporodnak, a házi módszerek már nem hatásosak ellenük. A panelházakban könnyű a vándorlás, az elektromos csatlakozók ugyanis a legtöbbször ugyanazon a helyen vannak a falban a szomszédnál is. Patkányfronton viszont nyugalom van: a főváros.


Tény és való, hogy sokkal egyszerűbb dolga van a komposztálás terén annak, aki kertes házban lakik, vagy van a közelében egy közösségi komposztáló. Viszont lakásban sem lehetetlen megoldani ezt a bravúrt, és még különösebben sok pénzre sincs szükséged hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések