2018. február 15., csütörtök

Mészhabarcs vakolat

A tapasztalat szerint jobb, ha a feldobástól ragad oda, mintha rásimítás útján tenné azt. Olyan erővel kell a vakolást csapni, hogy a keverék a falon maradjon magától, ne kelljen simítással rádolgozni. Ahhoz, hogy a mészhabarcs vakolat erős legyen, nem árt rabichálót felhelyezni, ebből is a fém az erősebb.


A szőr hozzákeverésével a gipszes mészhabarcs igen rugalmas lesz, és ezzel alkalmassá válik rabic-mennyezetek szöveteinek és egyéb hasonló szerkezetek bevakolására. Kész vakolat készítésére ugyanakkor nem megfelelő.

A gipszhomok habarcsnál a keverési arány a felhasználási kör szerint változik. A mészhabarcs vakolat a falak szellőzését (jobban mondva a nedvesség eltávozását) engedi, a felnedvesedés ritkább, nem dobja le őket a fal magáról. De a rabicháló még ezen a gondon is segít.


Ugyanakkor egy mészhabarcs vakolat javítható a legkönnyebben és legolcsóbban. Akárki akármit mond. Sokan ugrálnak, hogy ez híg, a mi házunk (és még jó néhány millió) áll a mai napig úgy, hogy a vakolat és a malter nem látott cementet.


Az így kapott vakolat (főleg az 1:4:3) megfelelően puha, utólagos vésésnél ez nem árt.

Szilárdsága tökéletes. A habarcs másik fölhasználási területe a vakolat készítése. Mindkét esetben a habarcs mész, homok és víz keverékeként készül. Jó minőségű építkezéshez mindhárom alkotórésznek jó minőségűnek kell lennie. A mész (vagy mészhidrát), régen az oltott mész megnevezéssel szerepelt.


A homok leginkább folyami homok. This feature is not available right now. Please try again later.


Megnevezés: Bányahomok m 3: Folyami homok m 3: Mészhidrát (t) Oltott mész m 3: Cement (t) Víz m 3: Gipsz (t) CMC (t) Polivinil acetát emulzió (t) 350. Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon. A weboldal a működése során saját, illetve harmadik fél által elhelyezett sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében, valamint a szolgáltatásaink fejlesztéséhez nélkülözhetetlen látogatáselemzéshez.


Zsákos vakolat előrekevert: Ehhez csak vizet kell hozzákeverni a zsákon feltüntetett keverési arányok szerint. A vakolatvastagságot ajánlatos két vékonyabb rétegben felvakolni. A felvakolt réteget fém, illetve műanyag kartecsni léccel.


A belső vakolat vastagsága függ a felület mineműségétől, a fal egyenetlenségétől, á vakoló habarcs mineműségétől és a vakolat rétegszámától.

A falazatban mutatkozó egyenetlenséget csak vastagabb vakolattal tudjuk eltüntetni, míg az egyenletesebb (mennyezet- és válaszfal-) felüle­teken vékonyabb akár hőszigetelő vakolat is elegendő. Vízzáró vakolat ipari műtárgyakon, falakon, 3xmm (három rétegben) m 2. A Platinum Decor Glett egy diszperziós felületképző anyag beltéri falfelületekre (pl. mészhabarcs vakolat , beton, gipszkarton Ytong). Használatával változatos struktúrák alakíthatók ki.


BAUMIT MAUERMÖRTEL FALAZÓHABARCS 40KG és még termék közül választhat a kategóriában. Vannak olyan épületek, ahol szabad kézzel leszedhetők a téglák egymás mellől (kalapács nélkül), s van olyan, amikor azt hisszük, hogy nem is vakolat van közte, hanem beton, mert sehogy sem tudjuk lebontani… S a tégla is előbb eltörik, mint hogy a rajta lévő malter lejönne. Nemhiába ma már sokkal egyszerűbb dolgunk van. Régebben a különböző falazóelemek (általában kő, tégla, vályogtégla) egymáshoz illesztéséhez, rögzítéséhez kötőanyagként leggyakrabban sár, agyag, mész, gipsz, trassz, illetve egyes helyeken cementszerű anyag valamelyikét, vagy ezek keverékét használták.


A mészhabarcs vakolat egy rétegben legfeljebb 5-centiméter A második réteg már erőteljesebb alapanyagból, mésztejből készül. Vakoljunk Szabalyosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések