2017. július 10., hétfő

Pince mennyezet szigetelés

Pince mennyezet szigetelés

A pincefödém utólagos szigetelésével nem csak a fűtés költségeit faraghatja le, hanem a földszinten is kellemes, otthonos légkört teremthet. A födém szigetelését követően elenyésző lesz a lakóhelyiségekből a pince felé leadott hő mennyisége. Fordítva pedig a következő állítás igaz: többé nem fog áradni a hideg. Mindenféle belső oldali hőszigetelés kapcsán említést kell tenni az egyik legveszélyesebb problémáról, a szigetelés alatti páralecsapódásról. Ha a hideg falfelülethez a szigetelő anyagon, annak illesztésein keresztül bejut a belső tér levegője, akkor ott páralecsapódás, és ennek nyomán előbb-utóbb penészesedés.


Pince mennyezet szigetelés

A falak, a homlokzat és a tető szigeteléséről sokat lehet hallani, de mi a helyzet a talpunk alatt? A garázzsal vagy pincével rendelkező épületeknél külön figyelmet igényel a pince-, illetve garázsfödémek jó hőszigetelése is. Pince mennyezet szigetelés esetén, milyen szigetelő anyagot használják? Szigetelni szeretném a pince mennyezetét, valamilyen EPS lapra. Pince födém hőszigetelése során például a hőszigetelést célszerű a falra is rávezetni.


A különböző épületelemek utólagos szigetelése (falak, pince , tető, stb.). Alapbeállítás Beton pince utólagos szigetelése. Ha a lakás és a pince közé szigetelés kerül, akkor biztosan csökken a pince hőmérséklete, de valószínűleg akkor sem megy alá.


Pince mennyezet szigetelés

Szerinted javítana-e valamit a hőháztartáson, ha cm-es üveggyapottal fednénk a pince mennyezetét , valami dróttal vagy léccel felerősítve azt. A mennyezet gipszkartonnal lejjebb van hozva, műanyag nyílászárok(rétegű üveggel) és 10cm baumit open homlokzat szigetelés lesz. A Tető-Plusz Tetőszigetelő és Kivitelező Kft. Trunk Tamás tulajdonos. Belső térben (akár pince) polisztirolos szigetelés nem javasolt az esetleges páratechnikai problémák miatt.


Helyette gipszkarton álmennyezet készítése szálas szigetelőanyaggal, vagy vakolható kőzetgyapot felragasztása ajánlott ragasztóhabbal, mely esetben elhagyható a dűbelezés. További Szép Napot! Egy szigetelés nélküli családi házban az energia -a a falakon, -a az ablakokon, -a a padlón keresztül, -a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.


A pince mennyezetét mindenképpen javaslom egy szigetelő réteggel ellátni, hogy a hideg levegő ne tudjon a lakótérbe jutni. A ház szigetelés fontossága napjainkban már megkérdőjelezhetetlen, hiszen az energia árak folyamatos és drasztikus emelkedésének egyik megkerülhetetlen eszköze. A szigetelés (ház szigetelés ), mint energia csökkentő és környezet kímélő, valamint komfortérzet javító eljárás, napjaink általánosan is.


Viszont azt még vakolni szokták, és mivel nem olyan fontos a pince kinézete, ha létezik olyan lap aminek mondjuk az egyik fele színezett és nem kell vakolni, akkor inkább azt. Nyírbátorban új homlokzat, és padlás-hőszigeteléssel ellátott lakóház épült, de a mennyezet felső sarkai penészesedtek. Megállapítottuk, hogy a homlokzat hőszigetelést a kivitelező nem vitte fel az eresz (stablon) fölé, így a sárgerenda vonalában a hőhíd miatt a belső sarokban télen lecsapódott a pára!


A feladat a következő volt: be kellett bújni egy kis résen a magasföldszint alá a pinceszintbe, majd a beton mennyezetet purhabbal kellett leszigeteni. Mivel a felület távolsága igen kicsi volt, a purhab szigetelés végeredménye sem lett a legszebb. Talán itt a pincében ez megbocsátható. Természetesen kivitelezhető a mennyezet szigetelés kőzetgyapottal és üveggyapottal is, azonban nem egyszerű. Ha nem tesz a szigetelőanyag alá párazáró fóliát, akkor a szigetelő nedvesedhet.


Ezért ezt nem ajánlom. Ha viszont berakja a fóliát, akkor ez megfogja a felszálló párát, de a nedvesség a gipszkartonra fog. Mennyezet szigetelés. Az épületszerkezetből származó zajokat ,hangokat tompítja ,szűri ki a jó mennyezet szigetelés. Minden esetben üveggyapot és ásványgyapot termékeket használjunk.


Ezek a szigetelések kiváló tűzálló termékek és lakókörnyezetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések