2017. július 31., hétfő

Magas páratartalom ellen

A magas páratartalom megnehezíti, hogy izzadsággal hűtse magát a szervezet. Nem szerencsés tehát, ha a levegő páratartalma az ideális értékhatár alá zuhan, mindemellett a túl párás környezet is jelentősen ronthatja az ember komfortérzetét. Különösen a nyári kánikulában ütközhet ki a magas nedvességtartalom egyik. Amennyiben rendszeresen magas páratartalom uralkodik a lakásában, akkor a mindennapok során bizonyára számos alkalommal megtapasztalta már a negatív hatásokat.


A tudományos kutatások is alátámasztják, hogy a páramentesítés lakásban való megvalósítása sok esetben nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a lakók jól érezzék magukat az egyes helyiségekben.

Béreljük ezt a lakást és sajnos a tökéletes szigetelés és a műanyag nyílászárók miatt igen magas () a rel. A párátlanító berendezéssel -ra sikerült levinni egy nap alatt a rel. Magas páratartalom ellen. Számtalan tényező zavarhatja meg a pihentető alvást.


Amennyiben nem a szomszéd hallgatja hangosan a televíziót, akkor pont az utcában szólat meg valamelyik kocsinak a riasztója. Rosszabb esetben pedig a levegőhiány is gondot jelent. Megeshet, hogy az orrdugulás oka a túlságosan száraz levegő vagy az.


Hogyha például a hőmérséklet 24°C fok és a relatív páratartalom -os, akkor 21°C fok a hőérzetünk.

A túl alacsony, illetve a túl magas páratartalom is betegséghez vezethet. A magas külső hőmérséklet azonban izzadásra sarkallja szervezetünket, annak hatásfokától függetlenül. Szervezetünk a szomjúság érzet fokozásával figyelmeztet a folyadékveszteségre, azonban főleg idős- és csecsemőkorban a szomjúságot kevésbé érezzük, vagy kevésbé tudjuk jelezni környezetünk felé.


DE: a beérkező nagyon hideg levegőt, még ha magas relatív páratartalommal bír is, rögtön felmelegítjük, tehát megnövekszik a párabefogadó képessége, míg a benne lévő páramennyiség állandó marad: tehát nagyon lecsökken a relatív páratartalom , szárazabb lesz a levegő. Ha nem hisze nézd meg a páratartalom -mérővel. Ha lakásodban túl magas a páratartalom , az egészségedre is káros hatással lehet - könnyen vezethet például légúti problémákhoz, asztmatikus tünetekhez, levertségérzéshez -, nem beszélve arról, ha a nedves közeg jelentette táptalajon a penész is könnyen megjelenik, ami még súlyosabb gondokat okozhat.


A légutak a száraz levegőben kiszáradnak, köhögünk, komfortérzetünk csökken. A tartósan száraz levegő nemcsak egészségünknek, hanem fabútorainknak, ruházatunknak, növényeinknek sem tesz jót. A túlzott párásság hatással van otthonára, az Ön és családja közérzetére.


Ha nem küzd ellene, a következményei súlyosbodhatnak, a páralecsapódástól a penészedésen keresztül a felpúposodó falfestékig. Továbbá negatív hatással lehet a közérzetére és akár az egészségére is. Itt bemutatunk néhány hasznos módot arra, mi a leghatékonyabb módja otthona és. Tartós kezelést nyújt az immunterápia A háziporatka-allergia ellen eredményesen alkalmazható az allergén immunterápia - mondta el dr.


Az említett eset után meg is kezdtük a kezelést a betegnél, aki első pozitívumként említette, mekkora könnyebbséget jelent, hogy nem kell többfajta gyógyszert is magával vinnie, ha elutazik. Ahogy ígértem, jöjjenek a megoldást jelenő házi praktikák a penész ellen ! A legolcsóbb megoldás a megelőzés.

Mivel tudjuk, hogy a tartósan magas páratartalom miatt alakul ki a penész a lakásban, így a megoldás kézenfekvőnek tűnik: csökkenteni kell a páratartalmat! Vajon a drágább bolti szerek tényleg hatékonyabbak a penészgomba ellen , mint a házi, környezetkímélőbb tisztítószerek? A penészgombák elsősorban magas , feletti relatív páratartalom mellett gyorsan növekedő gombák, amelyek nagyszámú parányi, a levegő mozgásával könnyen tovajutó spórát termelnek.


Ebben a videóban főleg a meszes vakolat hátrányairól van szó a vályogházaknál. Folytatom a házfelújítást, a meszes vakolat eltávolításával kezdtem. Párásodás ellen 1. A túl magas páratartalom pedig hozzájárul a háziporatka elszaporodásához. Mivel a téli időszakban, a zárt térben eltöltött időarány elérheti a százalékot, így különösen fontos, hogy megfelelő minőségű levegőt lélegezzünk be - tudtuk meg Dr.


Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológustól, a Budai Allergiaközpont főorvosától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések