2017. július 24., hétfő

Lábazati vakolat felhordása

Lábazati vakolat felhordása

Az alapozót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! A MosaikTop vakolat az épületek díszítésének, lábazati kialakításának végső felületképző rétege. Felhordható mindenféle alapvakolatra, valamint a Baumit XPS és Expert fix lábazati hőszigetelő lemezek tapaszolt és alapozott felületére.


Kevert színű, műgyanta kötőanyagú szemcsés. A Szigetelő Áruház széles termékkörének oszlopos tagjaként tartjuk számon a REVCO termékeket. A REVCO termékek megoldást nyújtanak szigetelésre, vakolásra, festésre, lazúrozásra. Tudom-tudom ez nem egy edzős videó,de úgy gondoltam talán ez is érdekel benneteket :).


Ha bárkinek van kérdése a vidivel a témával kapcsolatban,szívesen válas. Tudom a sima rozsdás glettvas sokkal puhább, jobban is hajlik, de a nyoma ott marad a lábazati vakolaton. Mi az, hogy ott marad? A díszítő vakolat felhordása során érintkezik egymással a glettvas és a gyantás lábazati vakolat. Ennek az anyagnak olyan erős kötőanyagai vannak, hogy képesek – hétköznapi nyelvre lefordítva.


A vékonyvakolatok kiválasztása nem csak esztétikai szempontból, hanem az épület tartóssága, műszaki állapota miatt is fontos kérdés. Kellő alapozás esetén a műgyantás vakolat optimálisan tapa a kicsapódó sók nem feszítik fel a vakolatot. Ezen kívül elévülhetetlen erénye a műgyantás lábazati vakolatoknak, hogy nagyon tartósak, extrém körülmények között is víz és fagyállóak.


Tudni kell róluk, hogy lassabban kötnek, mint az egyéb vakolatok. Nemesvakolat felhordása többféle technikával történhet. Más lesz a hatás ha körkörösen vagy ha egyenesen ( vízszintesen vagy függőlegesen ) dörzsölik a felületet. Felhordásuk rozsdamentes glettvassal történik, majd műanyag simítóval eldörzsölik.


Lábazati vakolat felhordása

Ha ehelyett polisztirol simítót használnak kicsit durvább felület jön. Vakolatok vásárlása és rendelése az OBI-nál. A felkent vakolatot napig fagytól, csapóesőtől, nedvességtől védeni kell!


A lábazati vakolat párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Teljes kötési idő nap. A nagyon nagy egyenetlensé­geket (cm-nél nagyobb mélye­déseket) a vakolat felhordása előtti napon egyenlítsük ki, hogy a vakolatnak egyenletesebb alapja legyen. A vakolatot, a fröcskölt alapvakolathoz hasonlóan, lepény-szerűen csapjuk fel a kanállal. A laikus építkező szakaszosan, a simítólappal is felhordhatja a va.


Lábazati vakolatok A lábazat szakszerű kialakítása azért fontos, hiszen az épületnek ez a része fokozott terhelésnek van kitéve, a tökéletes vízszigetelés kialakítása megkerülhetetlen. Erre a területre kizárólag ellenálló anyag kerülhet, ami alól a lábazati vakolat sem jelenthet kivételt. Ahogy a vizes helyiségeknél. Kapart hatású vakolat felhordása. Fontos megemlíteni, hogy ezt az anyagtípust nem kell kaparni, mint a hagyományos, kapart vagy citlingelt kőporos vakolatokat.


Végső megjelenésében azonban megközelíti ezek hatását. Anyagösszetételében, színválasztékában, viselkedésében és műszaki tulajdonságaiban, felhordásában. Az előírt víz mennyiséghez a zsák tartalmát fokozatosan adagolva, minimum 5-perc alatt csomómentesre keverjük. Kiszerelése a homlokzati vakolattal ellentétben 15kg-os műanyag vödörben. A 15kg-os kiszerelés kb: 5mfalfelület felhordására elegendő.


Lábazati vakolat felhordása

Kapható 5mm szemcsenagyságban színben raktárról. Kiváló, tartós bevonatot képez az épület lábazati részein. Olcsó ár gyors kiszállítás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések