2017. július 17., hétfő

Kőris deszka

Színe alapvetően sárgás-fehér, de nagyban befolyásolja az, hogy hol fejlődött ki. Természetes színvilága, keménysége és hajlékonysága miatt igen közkedvelt fafajta, amiből nem csak parkettát és. Kőris fűrészáru Közepesen nagyra növő fafaj. Anyaga erős, de rugalmas.


Nehezen hasa szárazon hosszú távon is tartós anyagnak számít.

A thermowood eljárásoknál is gyakran használják. A gesztesedés csak idősebb korban lép fel. A szíjács sárgás, vöröses fehér, jellemző az erőteljes sárgulás. A faanyag gyűrűs likacsú. Fája kemény rostjai finomak és hosszúak.


Rugalmas, szívós és jól megmunkálható. Vörösfenyő gyalult deszka 19×mm “B” minőség. Műszárított és gyalult deszka.

Kiváló vörösfenyőből készült, „B” minőségű, így ebből adódóan enyhe repedések, kéregbenövések, gyantatömlők lehetségesek, amik azonban a faanyag szilárdságát nem befolyásolják. Szélezetlen, gyalult, kérgezett deszka A képen szélezetlen , két oldalán gyalult , kérgezett deszka látható Tulajdonsága: két oldalán gyalult, hántolt, csiszolt , ez a felület azonnal festhető lazúrral, vagy lenolajjal. Edényei a korai pásztában nagy méretűek, jól láthatók, több sorban elhelyezkedve.


Szép, határozott rajzolatot adnak a fának. Szövetszerkezete és rajzolata hasonlít a szilfáéhoz. Thermowood kőris teraszburkolatok nem összetévesztendőek a Trópusi fa teraszokkal!


A kőris színe fakó, sárgásfehér. A hő kezelt (thermowood) eljárás egy drága és összetett művelet, ami a fát teljes mértékben mentesíti minden olyan anyagtól és rossz tulajdonságtól ami addig megvolt benne, így lesz ellenálló vegyszerek nélkül. Az árak bruttó árak, a áfát tartalmazzák! Gyalult deszka vörösfenyőből. A vörösfenyőt az faiparban magáért a fa anyagáért becsülik, ugyanis vízálló és tartós.


Csomómentes anyagára nagy kereslet van, főleg bútorokat, padlót, jachtokba és egyéb hajókba bel. A hazai fafajaink közül az egyik legkeresettebb, színes gesztű fa, a szíjács keskeny sárgásfehér, gesztje szélesebb sárgásbarna. A hőkezelt kőris színe az alkalmazott hőmérséklet emelésével egyre sötétebb barnás árnyalatot vesz fel.


A hőkezelt termékből készített alkatrészek táblásításánál, ragasztásánál járjunk el körültekintően, hiszen az elszenesedett rétegek másképp viszonyulnak a hagyományosan bevált ragasztási módszerekhez! Szerzői jogi védelem alatt álló oldal.

A Thermowood kőris teraszburkolat szegély léc tökéletesen alkalmas minden olyan terasz oldal és felső szegéséhez ahol fontos az idő állóság és szépség. Mivel a Thermo kőris terasz szegély is 215°C -n lett hő kezelve így a tartóssági osztálya az első osztályba sorolt, nem csak hő kezelt kőris teraszhoz ajánljuk hanem alkalmas thermo fenyő teraszburkolatok. Kedvező áron kínálunk Hajdúböszörményi fatelepünkön bőséges fafaj választékkal, nagy mennyiségben asztalos minőségű faanyagot. Megrendelésre vállaljuk egyedi méretű akácfa gerendák fűrészelését. A webáruházon keresztül Budakalászról rendelni sajnos nem tud.


A megadott bruttó ár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések