2016. szeptember 22., csütörtök

Penész a falon

Schroders Personal Wealth. See our pricing structure. Fees and charges apply. Overseas Pensions experts offering help to British people with their retirement planning. Download our Free QROPS Pension Guide.


Make an Appointment For a Free Consultation Today!

Great Value For Employers. A penész veszélyezteti egészségünket, élelmiszerüzemben ronthatja az előállított termék minőségét és nem utolsó sorban esztétikailag is hátrányos. Semmiképp ne hagyjuk, hogy a kezdetben apró foltokban jelentkező penészgombák elszaporodjanak, egyre nagyobb területet borítsanak be.


Ez fogja megakadályozni a falon a penész újbóli megjelenését. A két falfelület különbsége szembetűnő lesz. A penész a falon gyönyörűen képes megmutatni, hogy hol vannak hibák a hőszigetelési rendszerünkben. A hűvösebb pontokra vagy területekre lecsapódik a pára, és emiatt még rosszabb lesz a hőszigetelés.


Mi okozza a penészesedést a falon ? Röviden: a túl magas páratartalom.

Ez kialakulhat a lakás nem megfelelő szigetelése, az elavult nyílászárók miatt, vagy azért, mert nagyon párás az adott helyiség. A konyha és a fürdőszoba falak a legveszélyeztetettebbek a penész kialakulása szempontjából. A falon is sok oka lehet annak, hogy a penész megjelenik, higiénia szempontjából azonban ez egyáltalán nem kedvező, fontos tehát tudni, hogy hogyan távolíthatjuk el. Az egyik legjobb eltávolítási mód a megelőzés, vagyis a ház, a lakás megfelelő páratartalmának beállítása és megtartása – erre már különféle berendezések is vannak. Penész a nedves falon.


Nedves falon gyakran látunk penészfoltokat. Készítsünk oldatot rész szalicilsavból és rész spirituszból és kenjük be ezzel, vattapamacs vagy puha rongyocska segítségével a zöldes helyeket. Azonnal eltűnnek a foltok s az így kezelt fal hosszabb ideig penészmentes marad. Hogy is van ez valójában. Tegyünk rendet a lakásban a hőhíd és a penész kérdésében.


Ha a lakásában penészedik a fal, akkor annak két lehetséges oka képzelhető el. Vagy a talajból a rosszul szigetelt falon felszívódó nedvesség okozhatja a penészesedést, vagy pedig a hőhidaknál lecsapódó pára. A penész szempontjából ugyanis a lényeg a nedves felület: ha valamiért állandóan vizes egy felület (például csőtörés, fürdőszoba), akkor persze ott is előjön. A harc A harmatpont kapcsán tehát látható, hogy két lényeges paramétert érdemes változtatni a megoldás érdekében: az egyik a felszín hőmérséklete, a másik a levegő relatív páratartalma. A penész spórákon keresztül terje ezek a spórák ráadásul igen mostoha körülmények között is képesek túlélni, kivárni a megtelepedésre alkalmas időpontot.


A penész nedves, magas páratartalmú, meleg helyeken érzi a legjobban magát - nem csoda, ha a téli hónapokban sok otthonban megjelenik, hiszen ilyenkor fűtünk és ritkábban szellőztetünk. A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is.

We work hard to understand your life goals. A legtisztább otthonokban is könnyen felütheti a fejét a penész, különösen, ha a lakás páratartalma megnő, sőt, kevesen tudják, hogy a nem megfelelő hőszigetelés következtében is megtelepedhet a penészgomba. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal.


Viszont ősszel festettük a spájzt és a festékbe kevertük penészgátló folydékot, úgy tűnik ez működik, azóta ott nincs penész a falon , pedig tavaly nagyon csúnyán előjött kora télre. Tavasszal a ház többi részét is kifestjük így, hátha a falakról eltűnik hosszabb időre. Szabad szemmel nem látható, apró penész -spórák szálnak mindenfelé a levegőben. A penész nem csak esztétikailag nyújt csúnya látványt, de a penészspórák rendkívül káros hatással vannak az egészségünkre! Bizonyos penészgombafajták súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket okozhatnak.


Ha lehet, minél kevesebb időt töltsön penészes környezetben! Fertőtlenítés után vagy akár megelőzés gyanánt használjunk olyan falfestéket, amellyel hatékonyan védekezhetünk a falakon, mert ellenállnak a magas páratartalomnak és a falon penészálló bevonatot képeznek. Ezzel a speciális összetételű falfestékkel bevont a falakon nem tud megtapadni a penész. Használata egyszerű: 1. Gyakrabban szellőztess. A bórax segítségével ezeket a foltokat könnyen eltávolíthatod: két pohár forró vizet keverj el fél pohár bóraxszal, és egy szivacs segítségével tisztítsd meg az oldattal a szövetet.


Lehet kapni egy Sissy nevű penészölőt! Nem vészes az ára, és hatékony! Mikor mosod vele a felületet ablakok nyitva, gyerek eltüntetve, száj elé maszk, mert írtó erős szaga van. Nekünk szeptember óta nem jött vissza a penész , pedig előtte hetente domestosoztam a sarkokat.


Ja és penészölős falfestékkel festettünk, semmit nem ért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések