2016. szeptember 9., péntek

Lakás szellőztetése

A hőmérsékleten kívüli másik fontos légállapot jellemző, a belső levegő páratartalma, mely szintén nagymértékben befolyásolja a közérzetünket. WC-k szellőztetése. Szellőztetése a használat­tal egyidejű kell, hogy legyen, néhány perces kikapcsolási késleltetéssel ki­egészítve. Mértékét érdemes a he­lyiség térfogatának 5-10-szeresére.


Az elmúlt évek műszaki fejlesztései és a légtömör épületek követelményei lehetővé tették, hogy a gyártók olyan újabb ventilátorokat fejlesszenek ki, amelyekkel nem csupán a WC, fürdőszobarövid ideig tartó kiszellőztetése oldható meg, hanem akár egy teljes lakás folyamatos szellőztetése is. De egy kis odafigyeléssel és pár házi praktikával sokkal jobbá varázsolhatod a lakásod atmoszféráját.

Azonban akármelyik praktikát is alkalmazd azért naponta egyszer-kétszer így se árt kinyitni az ablakokat, hogy feltöltsd oxigénnel a lakás levegőjét. Lakás szellőztetése Lakás szellőztetése télen. A természetes szellőzés ellenőrizhetetlenségének, a túl nagy hőveszteségek veszélyének és a néha a teljes működésképtelenséget okozó időjárástól való függés kiküszöbölésére egy másik utat kí­nálnak a ventilátoros mesterséges szellőztetőrend-szerek. Hőcserélős szellőztető gép, ventilátor, légcsatorna elemek a webáruházban.


Tájékozódjon penészesedés, passzívház és más Zehnder lakásszellőztető témákban. A legszembetűnőbb, hogy a levegőből nedvesség csapódik le a lakás különböző pontjain, és megindul a penészesedés. Jellemzően a hűvösebb felületeken: sarkokban, hőhidaknál, vagy a szellőzetlen részeken, pl.


A gombáknak álló levegő, sötétség és magas páratartalom kell, már virulnak is.

Testünk lélegzés közben oxigént vesz fel és széndioxidot bocsát ki. Ha nem jutunk folyamatosan tiszta levegőhöz, az érezhető mentális és fizikai tüneteket - például teljesítménycsökkenést, levertséget és fejfájást - okozhat, de akár meg is betegíthet. Ha ilyenkor az ablakot csak résnyire hagyod nyitva, viszont hosszabb ideig, lehűl a lakás , ha azonban gyorsan is intenzíven szellőztetsz, nem hűlnek le a falak és a bútorok, az általuk tárolt hő pedig könnyen felmelegíti a friss levegőt. A szellőzés, lakás szellőztetése.


Miért fontos a szellőztetés? A rendszeres lakásszellőztetés azért fontos, mert a helyiségek légterében lévő szennyezőan. Az előbbi témáról egy másik cikkben fogok írni, most maradjunk az elhasznált levegő gazdaságos eltávolításánál. A konyhában gázüzemű tűzhely és sütő található, és bár ennek a helyiségnek nincs ablaka, de mesterséges szellőztetése megoldott. Költségek Mint már említettem a lakás olcsón üzemeltethető, a közös költség 8. Ft, míg a távhő költsége a fűtés és.


Az Aereco által kifejlesztett páraszabályozott szellőzési rendszer minden egyes lakás egyedi légcsere igényéhez igazodik, ugyanakkor az épület régi szellőzőrendszerének meglévő elemeire épülve alakítható ki energiatakarékos szellőzés. A szobák parkettásak,a többi helyiség járólapos, a konyha ablakos, szellőztetése könnyed. A lakást biztonsági ajtó védi,zárt folyosóról. A konyhabútor cseréje megtörtént, praktikusan pakolható.


A fürdőszoba ablakos, szellőztetése megoldott. A fürdőszoba kádas, méretéből adódóan kényelmesen elférünk a beállított mosógép ellenére is. Az ablak párásodás (az ablak üvegei között vagy az üveg belső felén), az új építésű lakás nyílászáróinak belső felületén folyó víz, az új ajtó beépítését követően jelentkező penész a falon mind arra utaló jelek, hogy a szellőztetés nem megfelelő.


Az elégtelen szellőzés miatt nem vezetődik el a lakás nedvessége, lassan elkezdenek penészedni, gombásodni itt-ott a falak, légúti panaszok, allergiás tünetek lépnek fel.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy azért fáj a fejük otthon, mert nincs elég levegőjük, és persze azért, mert az új ablakot ritkán nyitják ki a. Sok esetben hallani rémhíreket a műanyag nyílászárók hátrányairól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések