2016. szeptember 20., kedd

Parafa hangszigetelő képessége

A hangszigetelő képesség általában fordított arányban áll a hőszigetelő képességgel. Azaz sokszor a jó hőszigetelő anyagok nem valók hangszigetelésre. A parafa egy olyan különleges anyag (a természet terméke), ami kiváló hangszigetelő is. Hő- és hangszigetelő lapok.


A natur parafa hevítés hatására a pattogatott kukoricához hasonlóan kitágul ( EXPANDÁL ). Ettől fizikai tulajdonságai jelentősen megváltoznak, nől a hőszigetelő képesége, a zaj és rezgéscsillapítása, csökken a szilárdsága, jobban összenyomhatóvá válik. A panelek hangszigetelő és hangelnyelő képessége megoldást jelent üzleti tárgyalók, orvosi rendelők, iskolák, óvodák számára, vagy telemarketinges- és egylégterű irodák munkapultjainak elválasztásához is, illetve bármely, nem megfelelő hangcsillapítással rendelkező válaszfalaknál. A parafa jó hő- és hangszigetelő tulajdonsága miatt kiváló falak burkolására.


Ha hideg a fal, a parafa a megoldás. Ha nagyon zajos a szomszé szintén a parafa a megoldás. A felsoroltak alapján beszélnünk kell a különféle hangszigetelő anyagok és szerkezetek akusztikai, hangelnyelési, hanggátlási és rezgésszigetelési tulajdonságairól. Fontos mindezeket figyelembe venni, mivel vannak anyagok, amelyek kiváló hőszigetelők, ellenben nem jók, pl.


A rendszer hátránya, hogy teljes mértékben megszűnik a falazat lélegző képessége , a lehűlő-felmelegedő falazatot nem védi a belső fűtés. Továbbá egyszerű és gyors a kivitelezése, a termékhez tartozó leírás. A fáraók sírjaiban parafa darabjait találták, amiknek a jelenléte hozzájárult a múmia hőstabilizációjához.


Az ókori Rómában a negyedik században parafát használtak bójákhoz medencékben, érlelődött bor és az olívaolaj lezárására, lábbelikhez, valamint tetőfedéshez. Ez a természetes anyag számos módon használható fel, ráadásul játékossá varázsolhatjuk vele hálószobánkat, nappalinkat. Parafa padló, parafa tábla vagy parafa fal? Megmutatjuk, hányféle módon színesíthetjük vele a lakás felületeit. A természetes nyersanyagok közül az expandált parafa eredményesen alkalmazható vakolt hőszigetelt homlokzati rendszerben.


Parafa hangszigetelő képessége

Régi és új homlokzatoknál egyaránt felhasználható. Páraáteresztő képessége miatt lehetővé válik a nyílt homlokzat lélegzése, nyílt pórusszerkezete révén véd a külső zajok ellen. A parafatáblák beépítésével csökken a hangvisszaverődés, ezért hangszigetelő képessége is számottevő. Az expandált parafa másik fontos alkalmazási területe a rezgéscsillapítás.


A gépek rezgéseinek és az azzal járó zajoknak az épületszerkezetekre való átterjedését csökkentendő a gépalapot szigetelni kell. Mindössze 9-15mm-es vastagságával az egyik leghatékonyabb hangszigetelő anyag a piacon. Magasabb értékű ingatlan a javított hangszigetelés eredményeként.


A jó hőszigetelő anyagok általában nem valók hangszigetelésre, ugyanis a hangszigetelő anyag fontos tulajdonsága, hogy rugalmas, ugyanakkor nagy testsűrűségű és tömör. A parafa azonban egy olyan különleges anyag, amelynek hangszigetelő képessége is kiváló. Az EXPANDÁLT parafa hőszigetelő képessége megközelíti a polisztirol habét, ugyanakkor nyomószilárdsága többszöröse annak. Kiválóan alkalmas nagy terhelésű aljzatok hőszigetelésére, rezgéscsillapító gépalapok készítésére. A parafa padlóburkolat természetességet sugároz és meleg légkört teremt.


Ezen kívül, ez a padló igen rugalmas, rezgéscsillapító hatása van és az ízületeket is kíméli. Mindenképpen jó választás lehet egy kényelmes, meleg otthon létrehozásához. Jó a hő és a hangszigetelő képessége. Még egy érv, ami a parafa mellett szól az, hogy nem csak jó hőszigetelő, de hangszigetelő képessége is ugyanolyan eredményes.


Parafa hangszigetelő képessége

Ahhoz, hogy a hangszigetelő képessége jobban tudjon érvényesülni, kell egy jó súly hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések