2016. szeptember 16., péntek

Páramentesítés házilag

A lakás levegőjének felesleges nedvességtartalmát macskaalommal is összegyűjthetjük. Ha nincsen semmi kéznél otthon, akkor házilag beválhat a szellőztetés is. A lényeg, hogy ne abból induljunk ki, hogy nem nyitjuk ki az ablakot, mert kiengedjük a meleget. Többször rövid ideig szellőztessünk intenzíven, csináljunk huzatot, így nem csak a pára mennyiségét tudjuk lecsökkenteni házilag , hanem a penészesedést is meg tudjuk előzni. Az első, és legfontosabb, hogy feltárjuk a párásodás okát.


Többnyire általában a szigetelés a ludas, régi házak esetében is kitűnően megfigyelhető ez a tendencia.

Főként a téli időszakban a lakásokban igazán komoly problémát okozhat a pára, valamint az ebből fakadó penészesedés, aminek köszönhetően igazán fontos lehet egy házilag készített páramentesítő - ha csak nem akarunk drága pénzeket kidobni egy boltira. A párátlanítás rendkívül fontos, hiszen nem is gondolnánk, de a falon megjelent penész nem csak esztétikailag nyújt kellemetlen látványt, de az egészség számára is rendkívül káros. A páramentesítés házilag is elérhető természetes házi praktikákkal vagy egy egyszerű párátlanító készülék beszerzésével. Párátlanítás házilag ? Olvastam eddig olyan módszerről hogy ipari sót raknak valami ruhába és az alá pedig valami tároló edényt, amibe csöpöghet a víz.


A páramentesítés rejt néhány titkot magában! Ezeket a titkokat szeretnénk Önnel megosztani, ezért készítettünk egy garantáltan pénztárca kímélő tanulmányt. Páramentesítés Páramentesítés további költségek nélkül ÖRÖKRE!


Ingyenes jótanácsok a lap alján!

Ft-ból páramentessé tehető! Az Önöktől vásárolt párátlanító készüléket egy éve használjuk. Télen nagy gond volt a ruhák szárítása, a párás ablakok, a penész takarítása.


Azonban ezek a hagyományos gyakorlatok hosszútávon nem vezetnek eredményhez, hiszen a folyamatos szellőztetés télen nem kivitelezhető, mert túlságosan kihűtjük a lakást. Először másfajta, olcsóbb márkájút kerestem, aztán felötlött bennem a kérdés: nem lehetne ezt házilag megoldani? Nagy gond a pára a lakásban is, főleg, ha kint is párás a levegő!


Utána olvasva rájöttem, hogy más is gondolkodott már ezen, és nagyszerű megoldásra bukkantam a házi páramentesítés terén! Szépség és egészség. Télen sok gondot okoz az autó üvegeinek bepárásodása! Házilagos módszerrel el lehet érni, hogy mérséklődjön ez a jelenség, de megszüntetni teljesen nem lehet!


Recept: Olcsó téli. A szélvédő párásodásával a leggyakrabban a hideg, nyirkos napokon találkozunk, és sokszor akkor indul el az egész folyamat, amikor már a forgalomban hajtunk. Támadt egy olyan ötletem, hogy mi lenne ha egy radiátorral passzív módon történne a páramentesítés. Idén költöztünk és a fűtésszezon beindulásával az északi szobák, illetve az ott található fürdőszobában küzdünk a párával (már penésszel is).


Bár erősen függ a helyiség méretétől és a kiinduló páratartalomtől. Nekem cca mhelyiség (fürdő wc) a problémám, mosás után literszám csurug a csempéről a víz, annak ellenére hogy folyamatosan megy a szellőző, - meg a meleg kifelé! Főleg az influenza szezonban nagyon fontos kezünk fertőtlenítése, de nem tudunk mindenhol kezet mosni.


Sajnos a legtöbb boltban megvásárolható kézfertőtlenítő triclosant és más vegyi anyagokat tartalmaz.

Nem kell azonban, hogy kitedd magad és családodat ezeknek a szintetikus anyagoknak, ugyanis könnyen készíthetsz kézfertőtlenítőt házilag körülbelül perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések