2015. április 17., péntek

Penész eltávolítása bútorról

Ezért célszerű inkább megelőzni a penész kialakulását, mint utólag orvosolni a problémát. Ezek a gombafajták ugyanis kedveznek a légúti megbetegedéseknek. Az, hogy a bútor egészét, vagy csak a fertőzött, megtámadott részét cseréljük le, nyilván pénzkérdés.


Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele?

Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni? Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni? Nézd meg a lehetőségeidet! A folt eltávolítása csak így lesz eredményes.


A penész eltüntetése a textilekről, kárpitról. Színtartó ruhaanyagból is eltávolíthatjuk a penészfoltot , ha deci csapvízhez egy evõkanál. Szerencsére van ellene megoldás.

A megjelent penész eltávolítása rendkívül nehéz és nagy körültekintést igénylő. Mázolt, lakkozott bútorok (világos és sötét árnyalatúak egyaránt) és más hasonlóan kezelt. Maradéktalanul eltávolítja a port, zsiradékokat és a nikotint. Az alapozó ezenkívül megelőzi a nikotin, zsiradék, felületi szennyezések.


Penész eltávolítása Így kell eltávolítani a penészt: attól is függ, hol jelent meg! Ha a fonott bútoraid vannak, és rajtuk is megtelepedett a penész , próbálkozz két evőkanál ammónia, valamint három és fél liter víz keverékével. Mosd át az eleggyel a nehezen elérhető részeket is, ehhez használhatsz kisebb kefét vagy akár régi fogkefét is. Használata egyszerű: 1. Gyakrabban szellőztess. Ezt követően langyos vízbe áztatott puha ruhával dörzsöljük át a folt helyét, majd terpentin és lenolaj egyenlő arányban vett keverékével újra dörzsöljük meg.


A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban.


Az igazi megoldást a szigetelés, a hőhíd megszüntetése jelentené, és persze a lakás megfelelő szellőztetése is fontos a penészedés megakadályozásában.

A burkolólapok vagy a ragasztó eltávolítása hőhatás nélkül nehézkes. A legegyszerűbb módja a rusztikális bútorok viaszolásának. Némelyik fa ragasztó irritálja a bőrt. Zárja le a kifúrt lyukat gyurmával vagy gittel , amíg megköt a ragasztó.


Bútoron lévő makacs foltok eltávolítása , maratás. Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen, először is az okokat kell.


Az AEG betoncsiszolóval beton és egyéb felületek utólagos javítását és csiszolását. Polírozott, vagy lakkozott bútorról kemény kartondarabbal szedhetjük le a viaszt. Régi festékek,bevonatok,ragasztók eltávolítása. Biotisztítók és penész eltávolító anyagok német minőségben. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen?


Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas. Celux-szerű széles átlátszó ragasztószalag mivel jön le bútorról ? Költözés előtt beragasztottuk a fördőszobaszekrény ajtajait és fiókjait átlátszó széles ragasztószalaggal.


Kb fél évet állt raktárban. Most beraktuk az új lakásunkba, és szerettem volna letakarítani, de legnagyobb megdöbbenésemre semmivel sem tudom leszedni. A szekrény felülete fényes MDF lap. Harc a penész ellen Ha tudjuk az otthonunkról, hogy hajlamos a penészesedésre, akkor tegyünk néhány óvintézkedést.


A konyhába, de akár a fürdőszobába is szereltessünk fel egy páraelszívó készüléket, amely a nedvesség nagy részét kiszűri, de emellett fontos, hogy naponta szellőztessünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések