2016. december 14., szerda

Penészes fal javítása

A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. Az ember komfort érzését jelentősen csökkenti, ha nedves, dohos, penészes az otthona.


A magas páratartalom, a penészspórák az egészségünket is veszélyeztetik, ezért minél előbb meg kell keresnünk az okokat, és megszüntetni azt. A festék anyagában található kerámia gömbök akár egyenletesen elvezethetik és szétoszlathatják a meleget a fal felületén. Emlékezzünk, mi kell a penész kialakulásához: 1. Ennek a folyamatnak az elejébe avatkozhat be a Protektor beltéri. Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, amit a szellőztetés hiánya.


Ez a nedvesség azon túlmenően, hogy rendkívüli mértékben rontja a fal szigetelőképességét. Első körben szüntesd meg a kiváltó okot. Ha nedves a tégla, akkor le is kell verni a vakolatot az ázott területen, kiszárítani, majd újravakolni, glettelni, festeni. Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Gombás penészes fal kezelése.


This feature is not available right now. A penészgombák által okozott elszíneződés. Please try again later. Nedves fal - allergia, asztma, reuma :összefügghet? Nem csak külső, látható jegyei vannak ennek a káros folyamatnak a málló vakolattal, terebélyesedő foltokkal, salétromosodással, hanem a nedvesség károsítja és gyengíti a fal belső szerkezetét is.


Nem beszélve az ezzel járó dohos, kellemetlen szaggal, egészségtelen penésszel. Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés. A lyukak - furatok javítása előtt érdemes azok belsejét megnedvesíteni, bevizezni! Ekkor a poros felület vizet vesz fel, így könnyebben tapad meg a glettanyag és száradás közben sem reped ki.


Távolítsuk el a laza pergő részeket és egy penészgátló szerrel tisztítsuk meg, majd fújjuk be vagy kenjük be a felületet. Egy hígított hipós oldat is alkalmas a lemosáshoz). Ezt hagyjuk megszáradni majd ha a felület igényli glett gipszel javítsuk a fal.


A kikristályosodással járó térfogatváltozás, térfogatnövekedés miatt a vakolatra új erők fognak hatni, melyek hatására idővel egyszerűen csak leválik a falról. Az egyik legbosszantóbb ebben a jelenségben, hogy akárhányszor újravakolja a falat, az mindaddig mállani fog, amig nedvesedésnek van kitéve a fal. SALÉTROMOS FAL SZIGETELÉS. Mindenki találkozott már vizes, nedves, dohos, penészes épülettel.


Talán ez a legkellemetlenebb probléma az épület szerkezetében. Nem utolsó sorban hosszútávon egészségügyi problémákat is okoz, (asztma, allergia, ízületi gyulladás stb.) de mindez megszüntethető megelőzhető injektálással. Izza nedvesedik a fal ? Penészes , salétromos, nedves foltok jelennek meg lakásában, amelyek újra és újra visszatérnek? Ha bármelyik kérdés felmerül Önben, akkor keressen az ideális megoldásért, hiszen a fenti problémák oka a kapilláris (felszivárgó) víz az oka!


A legfontosabb: száraz, egészséges környezetben élni. Salétromos, penészes , vizes falak nélkül. Emberre gyakorolt hatásai pl.


Nemcsak esztétikailag problémás, de a fal állagának és az emberi egészségnek sem tesz jót az, ha a fal penészessé válik. A legújabb videóm az ilyen fal kezeléséről szól, ma ezt mutatom meg nektek. Mi a különbség a penészes és a salétromos fal között? A megnövekvő talajvíz hatására nyomás alakul ki és a sérült szigetelésen keresztül felszívódik a falon. Amikor a talajvíz visszahúzódik vagy esik a nyomás a fal száradni.


A régi tapéta eltávolítása, a fal előkészítése és alapozása A tapétázásunk megkezdése előtt célszerű a régi falon levő tapétát alaposan megvizsgálni. A CMC-vel, csirizzel és egyéb régi ragasztókkal rögzített tapéták a meszes vakolattal történő hosszú évekig tartó kapcsolatuk következtében elveszítették a ragasztó képességüket. Cégünk vizes, nedves, salétromos fal , épület, ház, lakás, pince utólagos szigetelésével foglalkozik, melyet korszerű, falbontás nélküli technológiákkal (falfűrészelés, injektálás, saválló acéllemez besajtolás) valósítunk meg. A falon kiül a salétrom só.


Minden általunk elvégzett munkára év a garanciát vállalunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések