2016. december 16., péntek

Ablak szigetelés házilag

Sokan még mindig alábecsülik a szigetelés fontosságát, pedig ez az energiatakarékosság legegyszerűbb módja. Ez egy régi módszer tudom, de talán akad olyan, aki nem ismeri. Kereskedelmi forgalomban kapható, ajtó- ablak szigetelő szivacs szalag néven.


Az ablak felfekvése a keretre van ahol nulla, ahol felfekszik ott nem elég szorosan. A tömítésként használt szürke műanyag csík nem elég széles és rugalmas.

Szerintem (kezemen úgy érzem)az üveg körüli szigetelés mellett is (nem csak a keret és szárny között) beszivárog a hideg. Ablakszigetelés házilag. A dilatációs szalag használata szükséges a peremszigetelés kialakításához. A lépésálló szigetelés és a beton közé megfelelő a párazáró fólia, abban az esetben ha nem lesz padlófűtés, ez a fólia alkalmazható a szigetelés alá is.


További Szép Napot! Thessauer ablakoknál (lakótelepi ablak ) öntapadós gumiszigetelést alkalmazunk fehér és barna színben. Kizárólag fa és műanyag ablakokkal foglalkozunk.

Már egy egyszerűbb szigeteléssel – pl. Szabó Gyulától, az Ökoszolgálat szakértőjétől emellett azt is megtudhatjuk, a különböző megoldásoknak milyen további előnyei, hátrányai lehetnek. Nyílászáró gumi tömítés ablakhoz és ajtóhoz. A kivitelezők által eddig figyelmen kívül hagyott szigetelés lényeges hatással van a teljes ablak -fal kapcsolatra, mivel a hőszigetelő réteg átnedvesedett és átfagyott szerkezete hőhidat okoz, ami jelentős hőveszteséget eredményez az épületben. Ha nem az utcát fűtö kevesebb pénzért is kellemes meleg vár majd otthon.


Nem azt mondom, hogy ez sehol nem indokolt, de az esetek nagy részében a megfelelő beállításokkal és a gumik cseréjével orvosolható a problémás ablak , melynek költsége töredéke a teljes ablakcserének, illetve a kellemetlenségnek, mellyel egy ablakcsere jár. Bontás, por, új vakolat, stb. Hogyan újítsuk fel régi ablakunkat. Boltban kapható vagy házilag méretre darabolt habszivacsot burkolj be egy régi törölközővel, és tedd az ablakba.


Régi festek rétegek lekaparása. Megfogja a huzatot. Szivacs híján régi, használatból kikopott, vastag textíliákkal, öreg kötött pulóverekkel tömd ki a két ablak közötti rést. Műanyag ablak a tökéletes szigetelés szolgálatában. Számtalanszor előkerülő kérdés, hogy a műanyag ablakok beépítése megoldható-e barkácsmódszerekkel, szakértő segítség nélkül?


Természetesen igen, Az persze korántsem mindegy, hogy hogyan fog hozzá a feladathoz, így igyekszünk az alábbiakban némi útmutatóval.

Unalomig ismételt mondás, hogy az utcát nem szabad fűteni – persze nem mindenkinek az utcára néz a bejárati ajtaja, de tény, hogy amennyiben nem szeretnénk pazarolni a fűtéssel, „kiszöktetni” rengeteg meleg levegőt akár az udvarra, az utcára, vagy a lépcsőházba, nagyon oda kell figyelnünk az ajtó szigetelésére. Amennyiben ezek nincsenek meg egy nyílászárón a szigetelés kidobott pénz. Természetesen, a szigetelést meg lehet csinálni házilag is, akinek van egy kis kézügyessége. Később kezdtünk sérült plexi ablakok utángyártásába, mára viszont munkáink túlnyomó részét ez teszi ki. Gyakorlatilag minden méret és forma megvalósítható dupla hőszigetelt kivitelben, a gyári árnál lényegesen olcsóbban.


Padlás szigetelés házilag A padlásfödémek utólagos hőszigetelése igen gazdaságos, a szokásos terhelések esetén olcsó anyagokkal megoldható, és ha a tető korábban alátéthéjazattal készült, a szigetelés védelmére külön szerkezeti rétegek beépítése sem szükséges. A legfontosabb a rosszul szigetelt ablakok réseinek vizsgálata, mivel ezek méretéből lehet megállapítani, milyen állapotban van pontosan a szigetelés , valamint hogy milyen típusú szigetelésre van szükség. A szigetelés menete.


Műanyag, fém, és fa ablak szerelés, passzítás, beállítás, szigetelés , vasalat csere. Budapest Pest megye lakósainak szolgálatában. Munkánk minősége a garancia ,hosszú évek tapasztalata segít abban hogy a legrövidebb idő alatt de precízen végezzük munkánkat. Nem futunk fölösleges köröket amit lehet azonnal megjavítunk. Mert ha nincs szakszerűen beállítva a több ponton záródó zár el is törhet az új vastagabb szigetelés miatt.


Utólagos ablak és ajtószigetelés házilag is megoldható egyszerű eszközökkel. Nagyon hatékony, nagyon olcsó. Ha huzatot érez a tetőtéri ablak felől, annak több oka is lehet, pl. Fontos, hogy a hatékony szigetelés érdekében a hideg helyiségen belül minden hideg falat szigeteljünk le.


Ez általában 1-oldali falfelületet jelent. Ezek az ajtó, ablak szerkezeteken történt “ ablak javítás munkálatok” több kárt okoznak, mint hasznot. Tönkretehetik a fa, illetve műanyag ajtó, ablak szerkezeteket, és utána esetleg nem marad más megoldás, mint a műanyag ajtó ablak javítás helyett a komplett nyílászáró csere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések