2016. december 28., szerda

Mi a passzívház

A technológia miatt kevesebb az épüle. This video is unavailable. Mivel az elkövetkező években a továbbfejlesztett CSOK-nak köszönhetően várhatóan emelkedhet az építési kedv, ezért a Balla Ingatlanirodák jónak látta egy kicsit leporolni a passzívházak, fokozottan energiatakarékos házak témáját.


Ez annál is inkább aktuális, mert már nincs egészen öt évünk addig, hogy csak közel nulla energiafelhasználású épületeket lehet. Az alacsony energiaigényű épületeknek azt a szintjét képviseli, ahol az egységnyi alapterületre (m2) vetített éves átlagos fűtési hőigény nem haladja meg a kWh értéket.

A passzívházról általánosságban. A PASSZÍVHÁZ egy olyan épületet jelent, melynek belső klímája télen nyáron kellemes érzést biztosít hagyományos fűtési rendszer nélkül, és -kal kevesebb fűtőenergiát használ fel, mint egy hagyományos ház. Egy passzívház összesített energetikai jellemzője alatti.


Az épületnek optimális összhangban kell lennie a fal, a padló, a tető és az ablakok. Nézzük, mi micsoda. Mi az a passzívház ? Ez nem lehet alternatíva ?

Cégünk több nyílászáró márka képviseletét látja el a Dél-Budai régióban. Ilyen a PREMIER Ablakrendszerek KÖMMERLING prémium műanyag és luxus fa-fa-alu nyílászárói, a REHAU műanyag ablakai, erkélyajtói, műanyag bejárati ajtói, a FENSTHERM VEKA és PANORAMA profilból készülő A kategóriás nyílászárói, az ACTUEL gyönyörű kidolgozású borovi fenyő fa. Hogyan véd a passzívház a magas költségszámláktól? A szakmai megközelítés Ördöngös dolog-e egy passzívház ? A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) NKft.


Az elmúlt években nemzetközi színtérre lépett, ahol tevékeny­ségét több országban jelenlévő partnerei és az Európai Bizottsági is elismerik. Passzívház , Okosház, Mobilház kivitelezése országosan. Darmstadt, Németország. Wolgang Feist és munkatársai a “passzívház ” elméletet, ezzel egyidőben elkészül az első passzívház Kranichstein-ben.


Sokan sokmindent mondanak a passzívházakról (a passzívházakra). Ezek a kifejezések gyakorlatilag ugyanazt jelentik. Az időjárási viszonyok miatt az egész világon a lakásokban szükség van fűtésre, vagy. Ezek az oldalak folyamatosan aktualizálásra és kiegészítésre kerülnek. Még az átlagos, új építésű házakkal.


Nem mindegy, mi van a fejünk felett!

A födém az épületek lefedését, illetve a vertikális terek elválasztását szolgálja. Mint ahogy a ház többi része, úgy a födém esetén is választhatunk a különféle anyagok, lehetőségek között, amit mindig a rendeltetés és az elvárások határoznak meg. A nevéből eredően az energiát passzív forrásokból biztosítja: hasznosítja a beérkező napsugárzást, a lakók, illetve a használati.


Homlokzatba integrált szellőzőrendszerrel épült a minősített passzívház iskola. Mindig friss levegő, így magas légkomfort jellemzi az osztálytermeket. Másrészt ideális abból a szempontból is, hogy egy iskolában van bőven. A következetes és kompromisszummentes passzívház -technológiával párosítva olyan példa nélküli helyzet áll elő, melyben mindet érintett csak nyertes lehet: mert kizárólag a passzívház kapcsán jut előnyökhöz mind a beruházó mind a gazdaság, de leginkább a környezetünk. Röviden és tömören: mi az a passzívház ? Egy épületszabvány, mely egyszerre ténylegesen energiahatékony, komfortos, gazdaságos és környezetbarát.


Itt találnak passzívház -példákat. Kételyeim abból eredtek, hogy az egész rendszert nem láttam egyben, és így nyilván nem is értettem a passzívház gondolat lényegét. Miután az ötödik előadást is meghallgattam a passzívház tervező kurzuson, elmondhatom, hogy kezd világosodni a kép.


Sign in to like videos, comment, and subscribe. The playlist does not exist.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések