2016. december 14., szerda

Burkolás gipszkartonra

Fogadja meg az alábbi tanácsot, és tartós eredménynek örülhet a burkolás után! Az Eco Prim T alapozóval biztosan elérhető mindkettő cél. Hogyan kell és mire kell figyelni, ha gipszkartonra kerül a burkolat? Manapság gyakran előfordul, hogy gipszkarton falak kerülnek az otthonunkba.


Ez kiváló megoldás, ha újabb helyiségeket szeretnénk létrehozni az otthonunkban, vagy szeretnénk beépíteni a tetőteret, hiszen új elválasztófalak megépítéséhez ideális ez az anyag, mert gyorsan és könnyen szerelhető.

Közvetlen burkolás. Ha a mennyezet felülete sima és csupán szebb felületet akarunk – pl. Ehhez mindegy, hogy a tartóváz 3×cm-es lécekből vagy acél kalapprofilokból készül. Az utóbbi alkalmazását a következő példában láthatjuk. Az ablak melletti burkolás , a kád felett lévő csaptelep körüli burkolás is kellő türelmet, és odafigyelést igényel.


Ha nemcsak a kád felett, hanem például a mosdókagyló mögött is hasonló burkolat, előtétfal készül, akkor itt pedig a fürdőszobaszekrény körüli burkolás jelenti a megoldandó feladatot. A csempézés a legtöbb otthoni ezermesternek is a legnehezebb munkák egyike.

Tény, hogy gondolkodni, számolni, körbejárni, érdeklődni kell, mielőtt csempézésre adjuk a fejünket. Ha Önnél szakember végzi a falfelületek, vagy a padló burkolását, akkor is érdemes átfutnia a következő sorokat, mert legalább közbe tud majd kérdezni, nem tűnik majd zöldfülűnek és a burkoló is jobban odafigyel maj ha látja, hogy szakértő szemek ellenőrzik a munkáját. Elődeink még nem is annyira régen vályog és vert falakat készítettek a házépítés során. Fürdőszobák, teraszok, nappali, lépcsők, homlokzat, kerítés burkolás ! A burkolás gipszkartonra emberpróbáló feladat lehet… A legszerencsésebb szakemberre bízni a munkálatokat, mert időt, energiát és pénzt (igen, pénzt is!) takarít meg, ha már elsőre jól sikerül, és tartós a végeredmény. Természetesen a burkolás buktatóival nem árt tisztában lenni, hogy ellenőrizni tudja a lakásában folyó munkálatokat.


Hidegburkolás gipszkartonra : hasznos tanács, ha még nem csináltuk korábban! Burkolás Gipszkartonra c. Gipszkartonra ugyanúgy kerülhet hidegburkolat, mint a hagyományos falszerkezetekre, azonban ilyenkor más rétegrendet és más termékmegoldásokat kell alkalmazni, mint a legelterjedtebb burkolási módszerek esetében! A lakóhelyiségek belső burkolatát mindenhol a vakolat adja. Ennek minősége és tartóssága a hagyományos módszerrel készülteknél többnyire a kőműves szakképzettségén és igényességén múlik. Gábor Panellakásunk konyha részét burkolták nálunk a fiúk, és sok hasznos tanácsot adtak burkolás előtt, hogy hol érdemes a csempét-járólapot megvásárolni, illetve segítettek a burkolat minta kiosztásában is.


A remek minta még ma is nagyon tetszik a konyha közepén. Elfogadom, hogy a megadott elérhetőségre a Mapei Kft. Aki a fürdőszobáját szeretné újragondolni, annak is jól jönne… Csakhogy: a gipszkarton érzékeny a vízre!


A hagyományos gipszkarton lemezek nem bírják ki a fürdőszoba meglehetősen párás levegőjét, ezért aranyszabály, hogy csakis speciális,.

A gipszkarton remek alapanyag mindenféle felújításhoz. Szakemberek szerint réteg gipszkarton szükséges a csempe alá, de legalább a felső réteg impregnált (vízálló) legyen. Csemperagasztás gipszkartonra.


Felújítandó lakások és más helységekben továbbá családi házakban stb. Belső válaszfalak, burkolatok lebontása. Ajtók, ablakok kibontásával panel lakásokban is.


Tetőkön cserép és zsindely, de teljes el bontását is meg csinálom. Kémények elbontása veszélytelenítése a munkám. Víz, gáz, fűtés rendszerek.


Rigips, Siniat és Hungarogipsz gipszkarton lapok, csavarok, kötőelemek és kiegészítő termékek akcióinak lelőhelye, szakértői tanácsadással! Feltételezve azt, hogy a falburkolatot adó lapok szakszerűen lettek a vázra erősítve, a toldások közötti hézagokat is megfelelő módon töltötték ki és hézagerősítő csíkokkal fedték le, ezek besimítása alapvetően meghatározza az alap felület síkságát. A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.


Ismerje meg Adatkezelési tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések