2016. december 29., csütörtök

Infra sorompó

A kültéri védelem leggyakoribb eleme az infravörös sorompó , vagy röviden infrasorompó , amely kerületi védelmet biztosít. Ez az infrasorompó nem ugyanaz, mint a kaputechnikai infrasorompó. Bár működési elvét tekintve azonos, a kültéri infrasorompó megbízhatóságát illetően az elvárások sokkal magasabbak.


Ajánlott biztonsági kiegészítő az infrasormpó vagy fotocella pár. Az infrasorompót szokták még fotocellának, mozgást érzékelőnek, infra szemnek is hívni a gyakorlatban. A legtöbb infra pár un.

Ezek cseréjére a legjobb megoldás a Fotomouse infrasorompó. TECNO TCFET infrasorompó (FTCFE5T), max. Sötét színű kapukhoz ideális kiegészítő, fekete.


Infra kerítés a betörés megelőzésére. Az infra kerítés tulajdonképpen nem más, mint nagy teljesítményű fotocellák alkotta háló. Az infra sorompó megbízhatóságát, a téves riasztások mennyiségét, jelentősen befolyásolhatja a szereléstechnika.


A szerelési magasság, a tartókonzolok stabilitása, a falfelületektől mért távolság, nagy szerepet. KEY FT-42B infra sorompó 1°, pár, vezeték nélküli, 900BAT-akkumulátorral (mellékelve). Mert a DITEC sorompó elegáns külsejével, kimagasló terhelhetőségével, gyors és megbízható működésével, szinte bármilyen igénynek megfelel.

Mert kiváló műszaki megoldásaik, intelligens vezérlő elektronikája, valamint a megalkuvás mentes biztonsága, széles körű alkalmazhatóságot biztosít. Az oldalon csak kipróbált, működő rajzok találhatók meg! Bárki tölthet fel saját rajzot, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy egy mindenki számára elérhető globális gyűjteményt hozzunk létre! Az infrasugár az ember számára láthatatlan, ezért felhasználható biztonságtechnikai területen, de számlálókhoz, beléptető rendszerekhez is. A megfelelő sorompók kiválasztása nem egyszerű feladat.


Hogy könnyítsük a választást, íme néhány sorompó tipp. Legyen a sorompó erős, intenzíven terhelhető és gyors működésű. A radarsorompó további előnyökkel is rendelkezik.


A háromdimenziós védőzóna érzékelési határai nem egyértelműen behatárolhatóak, mert a jelzést erősen befolyásolja a behatoló mérete, alakja, mozgásiránya és sebessége. Minderre a legtökéletesebb megoldás az infra sorompó. Az adó által kibocsátott láthatatlan infra fényt a vevő érzékeli, és amíg érzékeli, addig a riasztórendszert nyugalomban tartja. A jobboldali képen piros körrel jelöltem az infra adókat és vevőket.


A két sorompó fix távolságra van, a két jelszakadás időkülönbségéből már következtethetünk a jármű sebességére. A járművek hossza pedig megint ismert, így az egyik sorompó jelszakadásának hosszából megtudhatjuk, melyik jármű haladt éppen el. Kültéri infra sorompó kaphat vezeték nélküli jelzőfeszültséget?


Vettünk egy lakást amibe már alapból be van szerelve egy riasztó berendezés és infra sorompó. Csatlakoztassa a vezérléshez az összes egységet. Tanítsa rá a távkapcsolókat a vezérlésre 15.


Nem megfelelő működés esetén nézze meg a Vezérlés hibalista fejezetet, melyet csomagjával együtt küldünk Önnek.

Hasonló infra sorompó működik egy automata kapunál is abból a célból, hogy ha a kapu vonalában valami akadály van – személy vagy gépkocsi -, akkor a rendszer nem engedi a kaput záródni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések