2020. március 19., csütörtök

Utólagos hőszigetelés házilag

A hőszigetelésnek az energia megtakarításon túl számos más előnye is van. A családi házak szigetelése során az lenne a legjobb, hogy az egész házat egyszerre lehetne felújítani, ez azonban több millió forintos kiadás. Nem biztos, hogy ebbe a felújításba bele tud kezdeni most. Ezért érdemes a hőszigetelés lépéseit megtervezni.


Végig olvastam,én értem,hogy mindenhez jogszabály kell, de a Dédnagyapám által megépített ház és benne a búboskemence soha nem látott se tervezőt,sem jogszabályt,ja és okj-s képesítése sem volt az öregnek!

A jól szigetelt épületekben a lakótér hőmérséklete kiegyenlítődik, hiszen a hőszigetelés nyáron kint, télen bent tartja a hőt, és ez befolyásolja a lakók közérzetét is. Ha lakásvásárlásról van szó, az alapadatok mellett fontos kérdés, hogy milyen az épület szigetelése. Ennek hiányában, az esetek többségében. A talajból érkező, onnan a falak kapilláris rendszerén felszívódó. Beltéri hőszigetelés alkalmazástechnikája.


Amennyiben egyenletes, penészmentes és jó minőségű a fal, akkor portalanítást követően el is kezdhető a belső szigetelés. Fontos, hogy a hatékony szigetelés érdekében a hideg helyiségen belül minden hideg falat szigeteljünk le. Ez általában 1-oldali falfelületet jelent.

Az utólagos hőszigetelés előkészületei és az anyagok beszerzése. Ha hőszigeteletlen még a háza, akkor nem biztos, hogy a homlokzat szigetelésével érdemes kezdeni a szigetelést. Lehetséges, hogy a padlás szigetelésével nagyobb mértékű fűtési költség megtakarítást érhet el.


Költséghatékony utólagos szigetelést keres? Természetesen megoldható a belső utólagos fóliázás, és szigetelés. A cellulózszigetelés rendkívül jó védelmet nyújt télen a hideg, nyáron pedig a meleg ellen.


De nagy a kockázata, főleg ha saját magunk készítjük el, és nem kivitelező, hogy egy kisebb figyelmetlenség, hiba miatt nagy károkat okozhatunk. Utólagos vízszigetelés esetén a hiba feltárás lépései. Az energiaárak növekedésével, aki csak teheti, utólagos hőszigetelésen, felújításon töri a fejét. A szigetelőanyagok gyártói a legkülönfélébb megoldásokat kínálják.


Sok rendszer felrakása a barkácsolásban jártasabbaknak egyszerű feladatnak tűnik. De csakugyan így van ez? Milyen szempontok szerint választunk anyagot, mennyi idő alatt térül meg a beruházás. Az ehhez hasonló utólagos hőszigetelés egyik nagy problémája a beltéri ajtók, az erkélyajtó és a bejárati ajtó küszöbszintje. Persze lehet emelni az ajtók küszöbszintjén (ajtólapból levágni, küszöböt feljebb hozni) de ezt sem.


Sajnos, sok esetben a mai napig az új.

Budapesten és vidéken AKCIÓ, GARANCIÁLIS munkavégzés. Homlokzati hőszigetelés - Vásárlás és KIVITELEZÉS egy helyen ! Az ablakok utólagos szigetelése során két- vagy háromrétegű hőszigetelt üveget, Heat Mirror vagy öntisztító üveget is választhat. Hőszigetelő rendszerek, kivitelezés, tetőfelújítás, vakolatok. Az ablakszigetelésben legelterjedtebb a kétrétegű üveg használata, amelyek közül eltérő vastagságokat kínálunk, hogy az utólagos szigetelés alkalmával is megtalálja a megfelelő méretet. Tetőtér, álpadló és álmennyezet, válaszfal, könnyűszerkezetes épületek falának fújásos szigetelése bontás nélkül.


Padlás szigetelés akár nap alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések