2020. március 12., csütörtök

Penészes fal betegség

A betegség jelenlétéről más jelek alapján is meggyőződhetünk, ilyen például a fokozott szomjúságérzés és a vele járó fokozott vizelési igény, a remegés, súlygyarapodás, szédülés és a fémes szájíz. Ha valamiért nagyobb. A legérzékenyebbeknél, a légzőszervi betegségtől szenvedőknél vagy a legyengült immunrendszerűeknél a penész fokozhatja a már meglévő betegségek tüneteit, de ha sokáig penészes környezetben vannak, akkor újabb betegségeket is okozhat. Különösen az asztmások vannak veszélyben. Bizonyos penészgombafajták súlyos.


Kezdődik a penészszezon: betegséget okozhatnak a penészes falak Amilyen könnyen megtelepedik, épp olyan nehéz megszabadulni a lakás falain tanyát verő penésztől. A legfőbb táptalajt számukra a szobákba teregetett ruha jelenti, de egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy ,,megegyen bennünket a penész. A lakás vagy ház falainak nedvesedése a levegő páratartalmának emelkedését, dohosságot, penész és szálló penész-spóra folyamatos jelenlétét okozhatja.


A Budai Allergiaközpont szerint a penészgombák számos betegség okozói lehetnek, ilyen pl. A betegség fogalmát ki nem merítő különféle gyermekkori panaszokat is -kal nagyobb arányban jelezték azon gyermekek szülei, akik penészes lakásban éltek, sőt a neurotikus, depressziós panaszok többlet-kockázata is -os volt. Nagyobb figyelmet a salétromos fal és penészedés megszüntetésére, megelőzésére!


Kemény sajtok (olyan sajtok, amelyek előállítása során nem használnak nemes penészt) Használható. Az olyan penészfajták, mint az Aspergillus (főként a fekete penész ) vagy a Mucor, amelyek jellemzően romlott. Egy allergiaközpont szerint a penészgombák számos betegség okozói lehetnek,. A vakolatban feldúsult sóknak van egy rossz tulajdonsága: a levegő páratartalmát megkötik, aminek eredménye a folyamatosan vizes fal , nedves fal.


Ez főleg a téli időszakban intenzív, mert a fal csak befelé, a belső tér felé tud szellőzni és ez is növeli a levegő páratartalmát. A penészgombák betegséget okoznak. A jelenség számos betegség kialakulásához is vezethet.


Sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan lehetséges a salétromos fal kezelése házilag? Salétromos fal javítása. Az olyan panaszokat amelyek nem merítik ki a betegség fogalmát -kal magasabb arányban jelezték azoknak a gyermekeknek a szülei, akik penészes lakásban éltek, de a depressziós vagy, neurotikus, panaszok kockázata is -al magasabb volt. A salétromos fal javítása házilag az alábbi.


Ezeket a százalék értékeket erős matematikai-statisztikai összefüggések támasztják. Gurubi Zsolt, páramentesítő szakértő a Páramentesítőt szakértőtől sorozat 3. A fehérítő komponensei megakadályozzák, hogy az anyag behatoljon olyan porózus felületekbe, mint mondjuk a fa vagy gipszkarton. Az említett oldatból kizárólag a víz megy bele falba, így tehát a penész hamarosan újra. Penészes fal kezelése házilag, olcsón hatásosan.


Sajnos hiába van jól záródó ablak, még néha túl jól is zárnak a műanyag ablakok! Erről már írtam, hogyan kell őket használni helyesen, videót is tettem fel róla, hogyan kell úgy használni a bezáró kilincset, maradjon némi szellőzése az ablaknak. A dohos szagú lakóterek, szobák többféle betegség kiváltó okai lehetnek.


Lakásfelújítás előtt feltétlenül gondoljon a felszívárgó. Nedves fal , penészes fal , vizes fal , salétromos fal szigetelés. További gondot okoz még, hogy a nedves fal jó hővezető, és a belső levegő hőmérsékletét a falon keresztül kivezeti a szabadba, és ezért a lakás tulajdonosoknak számolniuk kell a meg növekedett fűtési költséggel is.


A nedves falak többféle betegség kiváltó okai is lehetnek pl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések