2020. március 3., kedd

Penészirtó

Penészirtó házilag Így készül a házi penészgátló: bármilyen felületen használható Ezt a receptet egész biztos nem ismere pedig nagyon hatékony ellenszere a penésznek. A német Test magazin megvizsgálta és le is tesztelte a penészirtó kat, melyek mindegyike hatásosnak bizonyult. A penészedés akkor alakul ki, ha legalább órát meghaladó időtartamig százalék feletti a páratartalom.


Képeken a leghatékonyabb penészirtó szerek: biztosra mehetsz velük - Ezekkel a szerekkel hamar megszabadulhatsz a penésztől. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen?

Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó , a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas. Penészirtó adalékot tartalmazó vizes oldat, amely hatékony megelőző és megszüntető védelmet biztosít többek között falpenész ellen. A falfelület tisztító lemosására, fertőtlenítésére, valamint új falfelületek penészgátló festés előtti előkezelésére alkalmazható.


Hatása azonnali, a hosszú távú. Kereskedelmi forgalomban sokféle penészirtó fertőtlenítőszer kapható, amelyek hatóanyagukat tekintve lehetnek: - klór tartalmú vegyszerek - klórmentes anyagok - különféle hatóanyagú gombaölő szert tartalmazó oldatok. Hagyjuk kellő ideig hatni a szereket, s meglátjuk, kevesebb is elég belőlük.

A tűzhelytisztítókat és a penészirtó szereket célszerű egész éjszakára a felületen hagyni. Próbáljuk ki, milyen kevés is elég! Használjunk kisebb mennyiséget a tisztítószerekből – akár bolti vegyszerről van szó, akár természetes.


A legnagyobb penészirtó tévhitek: fehérítő és víz. Ezzel egyetlen gond van: az, hogy teljesen hatástalan. A klóros fehérítő túlzottan fel van higítva ahhoz, hogy kiirtsa a penészt. Az egyetlen kivétel, ha az olyan kemény felületen van, mint mondjuk a konyhapult.


Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. Open nu een rekening en betaal tijdelijk geen afsluitkosten bij Brand New Day!


Geen verplichtingen! Het beste aanvullend pensioen, geen woekerpolis, maar koesterpolis. Egyesek penészirtó vegyszerekkel fújják tele a házat, mások jól átdörzsölik a penészfoltos falakat valami olyan brutálisan mérgező vegyszerrel, ami hogyha az emberi bőrre kerülne, azonnal fájdalmat okozna az illetőnek. Sajnálatos, hogy ezek az emberek nincsenek tekintettel arra – vagy ki tudja, lehet eszükbe sem jut.


A penész újbóli megjelenésének az egyszerű magyarázata az, hogy ezek az imént említett penészirtó módszerek nem a penészedés okát, hanem csak a tüneteit kezelik.

A penész oka pedig nem más, mint a folyamatosan magas páratartalom, ami egy fürdőszobában egyáltalán nem szokatlan jelenség. Ecetes-citromos penészirtó. Ezt a keveréket elkészíteni hihetetlenül egyszerű. Keverjünk össze egy bögre desztillált ecetet egy negyed bögre frissen facsart citromlével.


Keverjük el alaposan, majd töltsük egy szórófejes flakonba. Itassunk át egy törlőruhát a. Ha penésszel fertőzött felületet talált, akkor a legjobb, ha egy speciális, penészirtó lemosó folyadékot alkalmaz, tehát első lépésként tisztítsa meg a kezelendő felületet – szükség szerint – a megtelepedett mohától, zuzmótól, különböző baktériumoktól, penész- és gombafonalaktól, spóráktól a SILANCOLOR. Erősen mérgező klórgáz keletkezhet otthonunkban, ha klórtartalmú tisztítószereket (pl. hypo, penészirtó ) és savas tisztítószereket (pl. vízkőoldó, háztartási ecet) összeöntünk, vagy egyidejűleg használjuk a tisztítandó felületen.


Ilyenkor pezsgés és szúrós szag jelzi a klórgáz keletkezését. A penészedés már azokon a felületeken is meg tud indulni, ahol legalább napon keresztül százalék feletti a páratartalom. Nem ritka, hogy a felújított panellakásokban vagy a túl gyorsan átadott újépítésű társasházakban (ahol nem volt ideje kiszáradniuk a falaknak) egy-két éven belül csúf penészfoltok alakulnak ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések