2017. május 2., kedd

Laposvas hajlítás

Szerintem az előzményekből már kiderült, hogy szinte már betegesen megszállottja vagyok a köracél, négyzetacél, laposvas hajlításának, úgyhogy elnézést kérek. Viszont annak aki szereti, ajánlom nézze át ezt a képsort is. A laposvas hajlítás egy alapvető fémmegmunkálási technológia, melyet üzemünkben excenter sajtolón végzünk. Laposvasat hajlítani különböző szögben, illetve különböző profilokkal is tudunk.


Ez esetben hajlító prizma segítségével akár teljesen egyedi formára is meg tudjuk hajlítani a laposvasat.

Sign in to like videos, comment, and subscribe. A képeken szerepel még egy laposvas amiről nem írtam, ez is egy leszorító elem lesz, amit idő hiányában nem fejeztem be. A középen elhelyezett kéttüskés rész cserélhető a megmunkálandó anyaghoz viszonyítva, prizmarész állítható.


Megmunkálhatóság: köracél 10mm átm. A szerszám bármikor rendelkezésre áll kipróbálásra. Acélcső, lemez, laposvas hajlítás , és hajlítószerszám gyártás kedvező áron.


A hajlítás olyan fémfeldolgozási művelet, melynek során az alkatrész előgyártmányok egyes felületei által bezárt szöget megváltoztatjuk.

Az eljárást igen elterjedten alkalmazzák az alkatrészgyártásban lemezek, rudak, csövek és betonvasak, valamint különféle nyitott- és zárt. Itt vannak közelebbről az edzett variátor csapszegek. Azonban nem nyújt annyi szabadságot, hogy ne készítsünk inkább egy variálhatóbb típust magunknak. Legnagyobb problémát a rövid méretben beszerzendő, combos méretű alapanyag okozza.


Megjegyzem, hogy a nyomólemez nem derékszögű. Ez egy keretbe épített háromgörgõs eszköz, íveket, és közelítõleg karikát is létrehozhatunk. A görgõk C45-bõl edzve és csapágyazva.


Az oldalt elhelyezett úgynevezett vezetõ görgõk cserélhetõk különbözõ. Az acél a vas legfontosabb ötvözete, fő ötvözője a szén, amiből legfeljebb tömegszázalékot tartalmaz. Ez az acél egyik definíciója.


A másik definíció szerint az acél olyan vasalapú ötvözet, amelyet képlékeny alakítással lehet megmunkálni (kovácsolni, hengerelni stb.). Elõre megjegyezném, ez a hajlító szerszám nem az én kitalációm, hanem egy német cégé, csak egy picit tovább fejlesztettem. A képeken jól látható, hogy a hajlítás eléréséhez a középen elhelyezett kéttüskés hengert elfordítjuk a kereten elhelyezett prizmához képest.


Saját ötlet volt a prizma eltolhatósága és a. A melegen hengerelt lapos acél felhasználási területei többek között a gépipar, mezőgazdasági gépgyártás, szerkezet gyártás. Ezek mellett felhasználható díszítőelemek, kerítések, kapuk, merevítések, rácsok, bútor alkatrészek készítéséhez is.

Vegyes képsort fogok elétek tárni, melyben laposvas , köracél, cső, és zártszelvények ívelése lesz a téma ívrészektől a karikáig. Laposacél, köracél, négyzetacél, szögacél. Létezhet, hogy egy helyen minden vasanyagot megkapok? Ha kis tétel, ha nagy beruházás? Cégünk több mint éve foglalkozik acéltermékek, ereszcsatornák és tartozékaik kis- és nagykereskedelmével az ország pontján: Albertirsa, Budapest, Ér Erdőkertes, Martonvásár, Siófok, Székesfehérvár.


Zártszelvény árak és árlista, melyek mindig a valós, legfrissebb árainkat tartalmazzák. A sikeres kiszolgálás érdekében vásárlási szándékukkal hétköznap legkésőbb 14:45-ig, hétvégén 11:45-ig legyenek szívesek megérkezni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések