2017. május 8., hétfő

Eloxálás feketére

Maga a szakkifejezés is erre utal elektronikus oxidáció, így az oxid réteg mostmár 5-mikron. Alumínium hűtőborda feketére eloxálása. Ki, hogyan csinálja?


Soroksári út elejére, ott szépen megcsinálták, galvánfürdőben,. Szeretnék aluminium bordákat feketére eloxálni, és lenne néhány kérdésem.

Az első: a cikkben az áll hogy ha váltakozóárammal csináljuk akkor mindkét elektródának aluminiumot kell használni, ez OK mert db bordát szeretnék így megcsinálni tehát párosával jó lesz. Ebben az esetben a két borda. Ez igaz, csak itt nem feketére festésről volt szó, hanem ezüst színről. Az azért már nem olyan jó a sugárzás szempontjából.


A másik, hogy a feketét jobb helyeken egyszerű festéssel csinálták ( speciális festék, régi tirisztoros, diódás áramirányítók ) és nem volt semmiféle eloxálás. Anodizálásnak (anódos oxidációnak) azt az eljárást nevezzük, amikor az alumíniumot híg savban (foszforsav, oxálsav, kénsav, krómsav stb.) anódként kapcsolják (pozitív pólus), ekkor vízbontás játszódik le, az anódon oxigén fejlődik, a katódon hidrogén. Eloxálás szolgáltatás, és galvanizálás.


Galvanizáló szolgáltatások területén már két évtizedes tapasztaltunk van.

Megrendeléskor egyeztessünk a felületkezelővel a szükségességéről! A fekete színt szerves festékkel is el lehet érni. Erre a célra az anilin nevű szerves festéket szokták használni. Maga a elektrokémia úton felépített alumínium- oxid egy porózus szerkezetű lesz és a pólusokba kerül bele a festék.


Amint az ábrán látható bevonás előtt a fémfelületet kezelik, foszfátozzák, kromátozzák, esetleg anódosan oxidálják. A bevonatok hőre keményedő vagy hőre lágyuló kiindulási termékekből készített lakk vagy műanyag rend­szerek, de lehetnek fóliák is. Az iparban gyakran alkalmazott megoldás, az eloxálás után színezéssel fekete színt kap a termék. Dekor színes eloxálás Dekorációs célra kül és bel térben egyaránt alkalmazható bevonat, melyet különféle eljárásokkal, szatinálva matt homogén, elektropolírozva fényes tükröződő felületet készítünk. A feketére eloxálás tényleg növeli a hőátadást, kétfélefképpen is.


Ezen kívűl az eloxálás során keletkezett oxidréteg is jobb hőleadást tesz lehetővé. Az összes(legtöbb) mostani borda eloxált, csak nem színezett, tehát kihasználják. Ez már maga az eloxálás ! Ami os Kénsavban történik(háztartási boltokban autó akusavként Literenként lehet kapni (200ft körül van litere) Az eloxálás a kénsavban történő elektrolizálás Az anód az amitz eloxálni szeretnénk!


Az eloxálás , más néven elektrolitikus oxidáció, olyan folyamat, amikor bizonyos mennyiségű kénsavban, bizonyos hőmérsékleten árammal anodizálunk. A tűzihorganyzás során a megfelelően megtisztított acélszerkezetet (alapfémet) folyékony cinkbe (horganyba) mártják. Elektronikáról Neked!

A keletkezett oxidréteg pórusos. Ez alkalmassá teszi színezésre. A festék ugyanis behatol a pórusokba, és így a felületről csak az. A saját termékeknél az alumínium öntés, a kivágás és lyukasztás, valamint a hajlítás után az alkatrészek jelentős részén kézi fémcsiszolással egy durva csiszolást végzünk: eltávolítjuk a sorját, lesimítják az éleket, peremeket – pl.


Az anodizálással egy vékony réteget képzünk a fém felületén, mely megváltoztatja a. Az eloxálás (elektronikus oxidálás vagy anódos oxidálás) egy elektrokémiai, fedőrétegek előállítására szolgáló eljárás. Ez csak egy keresési lekérdezést kulcsszavakat, amelyek a website van rangsorolva. Azt furcsálom csak, hogy a legtöbb leírás szerint kellene salétromsavba mártani az eloxálás előtt.


Viszont felteszem akik itt is leírták hogy sikerült, nem igen vagy a többség kihagyta ezt a lépést, mégis sikerült sokaknak, pl nekem is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések