2017. május 19., péntek

Bontott téglából kerítés

Bontott tégla kerítés : szép, stílusos és olcsó megoldás! Keress ötleteket a fotók között! Ha a kerítés teljes magasságában bontott téglából fog elkészülni, akkor a teljes kerítést felfalazhatja így.


Arra figyeljen oda, hogy a téglákat kötésben rakja be a falba. Ez azt jelenti, hogy az egymásra kerülő téglasorok fél téglával elcsúsztatva kerüljenek egymás felett a falba.

Mindezt kialakíthatjuk téglából , sőt használt téglából. Nem kell hozzá más csak néhány bontott tégla, sóder és jókedv. A kertlap tanácsa szerint először találd ki, hol szeretnéd építeni, merre menjen, milyen vonalvezetéssel. A teljes száradás után a falat érdemes impregnáló szerrel átkenni, a gyártó útmutatása szerint. Azzal számoljunk, hogy mivel bontott téglából készült a fal, a hátsó fele nem épen a legszebb képet mutatja, mivel az összes egyenetlenség ott jön ki.


Konyhapult bontott , nagyméretű téglából ! Szeletelt téglafal cm-es szeletekből! Már meglévő betonpincébe kértek boltívet.

Már írtam a bontott tégláról, mert azt gondolom, hogy nagyon értékes építőanyagról van szó, amelyet manapság előszeretettel használunk fel, én is, más is. Ráadásul ez az anyag igazán multikulti, mondhatnám nemzetközi, nem igazán kell neki promóció, mert szinte mindenhol ismerik. Milyen építési fázisok vannak (a bontott tégla sok helyen malteros, meszes, sóvirágos, valamint a rakásnál elkerülhetetlenül koszolódik, ezt hogyan lehet eltüntetni)?


Teraszhoz építenénk, esztétikusnak kellene lennie,sok ilyet láttam a galériában. Kertekben a legtöbb esetben kültéri burkolatot készítenek bontott téglából , és nagyon kellemes, lágy, természet közelibb hatást kelt a növények között, mint egy viakolor vagy egyéb beton műkő burkolat. Pár forintos bontott tégla burkolat, és ez a színvilág köszönt amikor hazaérsz!


Míg a bontott téglából épült kerítés viszonylag olcsón. Vállalok válaszfalak építését ytong téglából vagy más tipusu anyagból lakásokban , irodákban. Családi házak fő falazását, oromfal vagy akár kerítés építést is. DIY ágyásszegély bontott téglából Az előkertünkben van egy kis kerek virágágyásom, mely volt már mindennel beültetve, általában egynyáriak kerülnek ide, de az utóbbi években inkább csak hagymavirág és fekete tulipán díszítette.


A bontott tégla maga egy olyan dekoratív építkezési elem, ami igazán rusztikus jelleget tud kölcsönözni a kertnek. Akár a fák köré vagy virágszegélyt csinálsz belőle, akár egy picit nagyobb volumenű projektbe fogsz, mondjuk egy madárfürdetőt vagy egy sütögetőt készítesz, mindig egy plusz hangulatot fog adni az udvarnak. Például bontott téglából vagy pedig zsalukőből is sok kerítés készül. Ezeknek a fedkövekkel és fedlapokkal való lefedése, ezáltal a csapadékkal szembeni védelme is kifejezetten fontos.


A legolcsóbb természetesen a drótkerítés, aminek esztétikai hiányosságait a mellé ültetett örökzöld sövénnyel vagy tujákkal tehetjük szebbé. Egyedi, rusztikus megjelenést kölcsönözhetünk kerítésünknek, ami nem csak esztétikus, de tartós és biztonságos megoldás otthonunk védelmére.

Samott tégla szükséges a legmelegebb részekhez, aminek bontott téglából is 4Ft körül mozog az ára. Az sem mindegy mennyi ideig okoz felfordulást az udvarodban, mivel és milyen messziről megy oda, a szerszám is kopik és szállítani kell(pl.: keverő), stb. Az alábbi ábrán egy bontott tégla kerítés metszeti rajzát láthatjuk:. Az egyik kedvenc munkám a bontott téglával történő falazás. Mások azért használnak bontott téglát, mert a tapasztalatok szerint, a bontott tégla minősége akár azonos ár mellett, ( bontott áron sokszor lehet kapni új téglát is) sokkal jobb mint frissen gyártott társaiké.


Kerti grill építés téglából házilag – lépésről lépésre! Egy nyár sem telhet el grillezés, nyársalás nélkül. Ha megunta hogy neked csak a szomszéd kertjéből áradó illatok jutnak, bemutatjuk a kerti grill építés folyamatát lépésről lépésre! A nagyobb folyami kavicsok is tetszetős, egyedi burkolatok kialakítását teszik lehetővé, de csak habarcsba ágyazva alkalmasak erre a feladatra. A kerítés és a kert fontos részei.


Anyaga többféle lehet, függ a használat módjától, valamint a kertben betöltött szerepétől. Kerítés lehet kőkerítés, fakerítés, drótkerítés, kovácsoltvas kerítés. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal.


Megyék, ahol van eladó bontott kerítés. Bács-Kiskun megye (1) Győr-Moson-Sopron megye (1) Somogy megye (2) Veszprém megye (1) Települések használt bontott kerítés kínálata. Győr (1) Baja (1) Ezek is vannak használtan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések