2017. május 19., péntek

Bórax penész ellen

A bórax segít a penészes bútorokon is. Ha a penész csak kisebb helyeken, például az ablakkereten vagy a csempén jelent meg, az eltávolítás terén könnyebb dolgod van, akkor is van azonban megoldás, ha súlyosabb a helyzet, és akár már a bútorszövetekbe is beette magát. Penész a bútorokon, ruhákon. Segítségével a penészfoltokat könnyen eltávolíthatod. A kanapé és a szövetek megmentője a bórax ! Ha egy helyiségben magas a páratartalom, akkor minden olyan felületen, amely hidegebb az adott helyiség levegőjénél lecsapódik a pára, ezáltal penész alakul ki.


A borax -glicerin helyett ma már létezik korszerűbb szer. Ebben nincs semmi felháborító, ez az élet rendje, az évtizedeken át használt borax -glicerint már meghaladta a XXI. Néhány órát érdemes hatni hagyni. A legtöbb esetben gombaellenes ecsetelő, szopogató tabletta vagy szájvíz elegendő a betegség ellen , de amennyiben valamilyen külső tényezőre is visszavezethető a szájpenész, akkor azt is szükséges kezelni (például azért is, hogy ne jelenhessen meg újra a gombásodás). A rosszul beállított fogpótlást alakítani kell.


Három és fél liter víz és háromnegyed pohár ammónia oldatába hogy mártott szivaccsal töröld át a fürdőszoba csempéjét. Gyönyörű lesz tőle. A penész nemcsak a fürdőszoba vagy a konyha összképén ront, de komoly egészségügyi károkat is okozhat. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű.


Bórax penész ellen

Gyors penészölés a bórax segítségével A penész szorosan a falhoz állított bútorokon – szekrények, polcok, kanapé, fotelek hátsó részén – is megjelenhet. Kétpohárnyi forró vizet keverjünk el fél pohár bóraxszal és ebbe az oldatba mártott szivaccsal tisztítsuk meg a bútorokat. A penészgomba hosszú távú jelenléte maradandó egészségkárosodást is okozhat emellett látványukban is visszataszítóak. Ha még nem olyan nagy a baj, akkor hasznos házi praktikákkal felvehetjük a harcot a penész ellen. Sajnos ezek a „kezelések” csak egy időre szabadítanak meg minket a penészedéstől, mivel csak.


A háztartási és bio boltokban megvásárolható bórax is segíthet, például, ha a szőnyegekbe ette bele magát a penész. A kereskedelmi forgalomban kapható penész elleni szerek is klór tartalmúak, ezeket általában spray formában árulják, így könnyen a kezelendő felületre lehet őket permetezni. De házilag is könnyen.


Régóta alkalmazott szer a szájpenész kezelésére a bórax -glicerines ecsetelő (Glycerinum boraxatum, glicerin- bórax , rózsaméz). Külföldön azonban ezt a szert már nem használják a szájpenész kezelésére, mert toxikus hatása fokozhatja a görcskészséget. Ez igen ritkán fordul elő, mégis fontos tudni róla! Ezekről a technikákról – más érdekességek mellett – a Házi praktikák penész ellen című írásomban olvashatsz. Ezen túlmenően kipróbálhatod a festék- vagy háztartási boltokban kapható penész eltávolító és penészfolt elleni szereket.


Ezek is hatásosak lehetnek a penésszel szembeni küzdelemben. A BioRid rendszer nem hatékony a csapadékvíz és a talajból felszálló nedvesség ellen. Vásárlói visszajelzések alapján egy kedvezőbb árú változatot is kínálunk, kisebb felületekre. A gyári literes mellett, egy 4. Death Valley-ben a felszínhez igen közel bányászták ki.


Sebes mellekkel a szoptatás nagyon fájdalmas is lehet, de fontos, hogy ilyenkor a fájdalom ellenére is kitartsunk, ne hagyjuk abba a szoptatást. Előtte-utána azonban törölgessük át a mellet is, a baba száját is borax -glycerines oldattal, és fokozottan ügyeljünk a cumik, mellszívó stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések