2016. július 14., csütörtök

Hullámpala azbeszt

Persze ez nem jelenti azt, hogy ön vagy az ott lakók állandó halálos veszélyben vannak, csak a bontás során keletkező por jelenthet veszélyt, alapállapotban a palatető még nem ok a rettegésre (és különben is, akkor már a fél ország kihalt volna). A bontásból megmaradt, azbeszt tartalmú hullámpala megfelelő lerakásáról is gondoskodni kell. Nem könnyű feladat, ezért gondoltam, hogy egy naplóbejegyzés erejéig megosztom a tapasztalatokat az erre járókkal.


Szórt formában iparosított épületek hőszigeteléseként. A hullámpala - és síkpalaborítású tetőkből nem csak a szakszerűtlen bontás során kerülhetnek akár rákos megbetegedést is okozó azbesztrostok a levegőbe, hanem az elöregedett felületek mindennapos kopása során is – derült ki a Laboratorium.

Azaz az azbesztpala tetők bontása során nagyon körültekintően kell eljárni! Mivel az azbeszt rákot okoz, ezért bontását, elszállítását és megsemmisítését is csak szakember végezheti. Igazából az azbesztcement akkor veszélyes, ha az eternit hullámpala megsérül. Bontás közben összetörhet, a törési felületeknél pedig sok azbesztrost kerülhet a szabadba.


Ezért különös óvatossággal kell bontani. Veszélyes hulladékként kell kezelni, csak bizonyos hulladék depóniákban lehet lerakni. Folyamatos árváltozások miatt kérje névre szóló, aktuális árajánlatát.

Az elmúlt évben kb. Kérem, ha felkeltettem érdeklődését, kérjen ajánlatot tőlünk, akár. Azbesztcement anyagok – az összes felhasznált azbeszt jelentősebb része az emberi egészségre lényegesen kevésbé kockázatos azbesztcement formában került forgalomba. Használata: csővezetékek (pl.: ivóvíz-, csapadék- és szennyvízhálózat), tető- és falburkoló pala, hullámpala , ereszcsatornák, kémények.


Hullámpala árak online. Ingyenes hullámpala árajánlat kérés, tegyen próbára minket! Rakattételes, kamiontételes vásárlás esetén további kedvezmények! Tovább a tartalomhoz. Szórtazbeszt mennyisége különböző épülettípusokban (m2).


Mivel nem ez a főprofilunk, más cégekhez képes jelentős árelőnnyel kínáljuk ezt a szolgáltatást. Síkpala vagy hullámpala egyaránt. Rosszabb esetben lehet a tetőszerkezetet is érte az azbesztszál.


Tehát a szakemberek mintát vesznek a vizsgálathoz és 3-hét után meg is tudjuk az azbeszt tartalmat, illetve, hogy kötött vagy bomlott állapotban van. Bruttó árak, tartalmazzák az ÁFÁt, továbbá kis mennyiségek vásárlása esetére vonatkoznak. Nagyobb tétel esetén, illetve szerződéses Megrendelőinknek jelentős kedvezményeket tudunk biztosítani!


Szálas megjelenésű, hosszirányban könnyen hasítható szilikátásványok gyűjtőneve, amelyeket hajlékonyságuk, sav- és hőállóságuk, jó hang- és hőszigetelő tulajdonságaik, jó húzószilárdságuk miatt ipari méretben hasznosítottak.

Ipari felhasználása nagyjából a 19. Hogyan állapítható meg, hogy a hullámpala tartalmaz-e azbesztet? A telkünk egy másik telekről hullámpala fallal van elválasztva. Csak nemrég értesültem róla, lehetséges, hogy a pala azbesztcementből készült, amiről jól tudom, hogy milyen veszélyes anyag.


Ez nem csupán gazdaságossá teszi, de megkönnyíti, gyorsítja is a szerelést. A bontással ellentétben nem keletkezik veszélyes pala- azbeszt hulladék sem, a tető pedig egy pillanatig sincs szabadon, így az Ön hétköznapi életét nem zavarja meg semmi. Amennyiben bontás nélkül, felújítással szeretné újjávarázsolni házának hullámpalatetőjét, cégünknél megtalálja a tökéletes megoldást. Azbeszt Világhéttel kapcsolatos rádióinterjú Hanvai Zsomborral, a MASZ Elnökével. A program keretén belül egy veszélyes hulladék begyűjtéssel, szállítással és ártalmatlanítással foglalkozó céggel (Design Kft.) együttműködve biztosítjuk a felújítás során keletkező veszélyes hulladékok elszállítását.


Tetőfedésre (síkpala, hullámpala ), préselt burkolólemezek, lefolyócsövek anyagául használják. A nem sérült azbeszt pala nem jelent számottevő kockázatot, cseréje a jelenlegi törvények és tudás szerint nem szükséges. Ugyanakkor cseréje, bontása esetén a palatáblák törése, vágása, fúrása szigorúan tilos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések