2015. július 2., csütörtök

Szibériai vörösfenyő

A végeláthatatlan szibériai tajga faállományának csaknem fele vörösfenyő : nyugaton szibériai vörösfenyő (Larix sibirica), keleten dauriai vörösfenyő (Larix gmelinii). Ezek a hatalmas fák 30–méter magasra is megnőnek, törzsük átmérője akár méter, életkoruk akár 300–5év is lehet. Európai vörösfenyő egy ritkább szálszerkezetű kevesebb csomóval rendelkező, de puhább fa anyag mint északi testvére a Szibéria vörösfenyő. A szibériai vörösfenyő egy lassú növésű – sűrű szálszerkezetű, de göcsösebb fa fajta ami határozottan keményebb mint Európai vörösfenyő társa. Az eurázsiai–boreális flóraterület egyik meghatározó, Karéliától Nyugat-Szibériáig elterjedt fafaja: a nyugat- szibériai tajga fáinak csaknem fele szibériai vörösfenyő.


Kelet-Szibériában a dauriai vörösfenyő váltja föl.

A mérsékelt éghajlatú területeken csak a domb- és hegyvidékeken jellemző. Files are available under licenses specified on their description page. Szibériai és Európai vörösfenyő gyalult deszka, bordázott teraszburkolat, gyalult padló, gyalult gerenda. Keresd nálunk a legtartósabb fenyő alapanyagot a vörösfenyőt.


Vörösfenyő fűrészáru a minőség szerelmeseinek. Kifejezetten kültérre ajánlott, megfelelő védelemmel ellátva hosszú éveken át dísze lesz teraszának ! Velence városát is vörösfenyő cölöpökre építették, ami bizonyítja, hogy szélsőséges körülmények között is megállja a helyét! Ezzel a Németországból importált teraszburkolattal biztosan elégedett lesz, hisz Európa szerte az egyik legrégebbi és legtartósabb épületfa, erős szerkezetű, mert lassan nő, így sokáig tartós marad.

Színe vöröses-barna és csiszolt felülettel van már ellátva. A három fenyő fajta közül ez a legerősebb fajta. Szibériai vörösfenyő teraszburkolat, gyönyörű, csomószegény fa teraszburkolat. A standard mm réssel számolva bruttó m² ára: 7. Tölgy és Akác fűrészipari rönköket kamionos tételben VÁSÁROLUNK!


A gyártáshoz szükséges borovi, vörös és cédrusfenyő rönköket Oroszország Bajkál tó melletti (angarai) területeiről, az Uralból és Karéliából, valamint az ukrajnai magas Kárpátokból importáljuk, míg a lombos fák rönkjeit főleg magyarországi erdészetektől vásároljuk. Tartósság, kedvező ár! A vörösfenyő teraszburkolat magas gyantatartalommal rendelkezik, ez. Ez jellemzi a vörösfenyő teraszburkolatokat! Telepünkön európai és szibériai származású vörösfenyő teraszburkolatokat forgalmazunk, és mm vastagságban.


Ukrán építőfaanyagok:-gereda, tetőlécek. Ennek következtében sokkal sűrűbb az évgyűrű szerkezete, így egy tartósabb, keményebb, időjárásállóbb faanyagot kapunk, amelynek kiemelkedik a korhadással szembeni ellenállóssága. Az ággöcsök viszonylag finomak, kicsik. Gyakran előfordul a csavart növekedés. A nem őshonos termőhelyeken termesztett vörösfenyő -ültetvények széles évgyűrűjű, durva szövetűek.


Az évgyűrűk rajzolata határozott, melyet helyenként csomók törnek meg, így téve harmonikussá a látványt. Az idei év újdonsága az igazán elegáns vörösfenyő deszka kerítés. Szélezetlen formában kínáljuk a rusztikus megjelenést előtérbe helyezve.

Hungarian-English dictionary. Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon asztalos minőségű termékeink közül válogathat.


Amennyiben gerendára, szarufára, pallóra, fenyő deszkára vagy lécre van szüksége, tekinse meg építő minőségű fűrészáru kínálatunkat! Szerkezete sűrűbb, keményebb anyagot eredményez ezek a legfőbb jellemzői a szibériai vörösfenyőnek. Nagy gyantatartalmának köszönhetően az időjárás.


Gyalult szibériai vörösfenyő deszka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések