2015. július 20., hétfő

Fa nyílászárók festése

Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük? A fa nyílászárók gyári illetve otthoni festése közt jelentős különbség lehet. A nyílászáróink, legyen az ablak vagy bejárati ajtó szinte minden esetben festéssel vagy felületkezeléssel van ellátva. A beltéri ajtók felületkezelése nem minden esetben. Szobafestő Attila: Az ajtók felújítása Szobafestő Attila.


Cancel Unsubscribe.

Subscribe Subscribed Unsubscribe 9. Fa ablak festése , felületkezelése A fa ablak festése , felületkezelése védelmet biztosít a nyílászárók felülete számára. Ennek hiányában az ablak gyártásához használt faanyag tönkremenne, elvetemedne a nedvesség, valamint az erős napsütés hatására. A fa alkalmazása mellett világszerte élterjedőbe van az acél, a horganyzott acél, az alumínium és a műanyag alkalmazása szerkezeti anyagként.


Mindegyik más-más felületvédelmi anyagokat és eljárást követel meg. Mind ezek a változások egyre inkább felgyorsulnak és a nyílászáró szerkezetek festése bonyolult feladatá. A videóban bemutatjuk a Sadolin Extra vastaglazúr alkalmazását, a lazúrozás folyamatát.


A felújítás során bejárati ajtót és egy régi, kopott garázsajtót festünk le.

Mázolás: Régi és új nyílászárók festése. Ablakok, ajtók mázolása: Ha egy régi kopott, pattogzó ablakot, vagy ajtót szeretnénk felújítani elképzelhető, hogy szükség lehet a festékréteg leégetésére. Erre a célra használhatunk gázlámpát, vagy elektromos hőlégfúvó pisztolyt. Melegítsük a pattogzó.


A fa ablakkeretek hosszabb élettartamúak lesznek, ha a fa kellő védelemmel rendelkezik a nedvesség és napfény ellen. A festék és lakk nem csak a nedvesség és penész ellen nyújt védelmet, hanem a rovarok, lárvák és szúfélék ellen is. Az első lépés az ajtók és ablakok festése során a felület előkészítése. Ez azt jelenti, hogy ellenőrizni kell, van-e szükség javításokra, például lyukak, repedések vagy mélyedések kitöltésére.


Töltse fel a felületet, ha szükséges, és csiszolja simára. Nagyobb felületeken eltávolíthatja a régi festéket. A fa ablak készítés során a felületkezelést a még össze nem szerelt nyílászárókon végzik el, így a nem látható, valamint nehezen hozzáférhető helyekre is eljut a felület védő festés.


Az ablak festése természetesen megemeli a fa ablak előállításának költségeit, ám mindenképpen szükséges az ablak védelméhez. A sok szakmai tartalom melletti pihentető kitekintésünket a fa nyílászárók változatos világára egy rövid nyelvészeti búvárkodással kezdtük, most pedig olyan egy rövid összeállítással folytatjuk, amely a fa ajtókhoz, fa ablakokhoz kapcsolódó hiedelmekből, népi megfigyelésekből szemezget. A fa ablakok, lényegében egyidősek az első olyan épülettel amibe valóban zárható ablak került beszerelésre. Az asztalosok évszázados tapasztalat által a mai napi fejlesztik ezt a tudást, és mára a műanyag ablakok minőségével és tulajdonságaival azonos nyílászárók gyártása vált lehetségessé. Fa Felületek Tisztítása, pácolás, lakkozás, nyílászárók festése.


Bízza a szakemberre! Hasznos tippek, tanácsok hírlevélolvasóinknak videófelvétellel illusztrálva.

Az általunk gyártott rétegragasztott, hossztoldott, duplafalcolt termo- nyílászárók felületkezelését is nagy precizitással, s profi anyagokkal végezzük. Mi, ahogyan Ön is, csak az elsőrangú minőségben bízunk. Ezért az ablakok festése nálunk a professzionális Helios festékcsalád termékeivel történik. Low-e lágy-fém bevonatos, mm légrés.


A cég CNC technológiával gyárt minőségi energiatakarékos kültéri és beltéri nyílászárókat. EGYEDI FA NYÍLÁSZÁRÓK SZÉKELYFÖLDRŐL, Győr. A fa megmunkálására számos módszert ismerünk, ide tartozik a lazúrozás is. Lényege, hogy az erezetét, természetes mintázatát láttassuk, kihangsúlyozzuk. A fa minőségétől és jellegétől függően különböző lazúrfestékeket használhatunk.


A puhább minőségű fa anyag többet, míg a keményebb, masszívabb fa anyag. Fa és műanyag ablak, bejárati ajtó és beltéri ajtó akciós áron. Anno kiváló minőségű alapanyagokkal dolgoztak a szakemberek, de akkoriban nem voltak a maihoz hasonló, korszerű hőszigetelő anyagok.


Nyílászáró kis és nagykereskedelem. Mára azonban e nyílászárók elavultak, így átalakításra szorulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések