2015. július 30., csütörtök

Szőnyegtisztítás házilag

Szőnyegtisztítás házilag , a legegyszerűbb módszerek a makacs foltok eltávolítására. Portalanítás, szín élénkítés, szagtalanítás, folteltávolítás otthon. A szőnyegtisztítás során, mint a háztartás számos más területén is, bátran segítségül hívhatsz természetes szereket: saját kezűleg is készíthetsz szőnyegtisztító port, de több más házi praktika közül is válogathatsz, ha folt éktelenkedik a lakástextilen.


Nézd meg a képeket, és ismerd meg a leghatékonyabb. Kiömlött a vörösbor? Sáros volt a papucs?

Olajszagú lett a kárpit? Mutatjuk a legjobb praktikákat rá! Amikor kiöntesz valamit a szőnyegedre, akkor olyan, mintha lassított felvételben látnád az egészet. Nagy valószínűséggel az első gondolato hogy azonnal fel kell tisztítanod a foltot – szerencsére létezik egy módszer, ami természetes, olcsó és hatékony is egyszerre.


OTTHONKA Koszos a szőnyeged? Ettől az egyszerű házi szertől újra gyönyörű lesz A piszkos, elhanyagolt szőnyeg nem csak elcsúfítja a lakásodat, de a felhalmozódott allergén anyagok légzési nehézséget, súlyos betegségeket is okozhatnak. Sokan kölcsönöznek, vagy egy ismerőstől kölcsönkérnek egy egyszerű takarítógépet, és azt gondolják, hogy a szőnyegtisztítás vagy a kárpit tisztítás házilag már meg is oldható. A dolgos hétköznapokban örülünk, ha heti néhány alkalommal sikerül kiporszívóznunk a szőnyegeket otthonunkban.


Pláne, ha szőnyegpadlónk van, mert ezen egyrészt jobban feltűnik minden szösz, másrészt a teljes felületét rendbe kell tenni, tehát sokkal időigényesebb.

Lássuk, mivel lehet megkönnyíteni a szőnyegek tisztítását! A szőnyegtisztítás házilag sem okoz már problémát, hiszen olyan szőnyegtisztító gépek kölcsönzése vált elérhetővé, amellyel bármilyen szőnyeg, kárpit és matrac is tisztítható. Ha Önnek eddig az okozott problémát, hogy nem érezte teljesen tisztának a szőnyegét egy-egy takarítás után, és nem tudja, hogy hogyan lehetne tökéletesen tiszta szőnyeget elérnie. Mindannyiunkkal előfordul, hogy a szőnyeg bekoszolódik. Ráömlik egy pohár üdítő vagy tej, ráborul az étel, esetleg a cipőnkkel koszoljuk össze, vagy épp házi kedvencünk hagy maga után foltot rajta.


Van, hogy frissiben letakarítanánk, van, hogy megszárad a folt, és csak később törődünk az összepiszkolódott szőnyegünkkel. De az is megtörténik, hogy kopik, fakul a. Folttisztítás ecettel. Még a legjobban óvott szőnyegeket sem kerülik a szennyeződések. A legtöbb foltot azonban egy egyszerű, de nagyszerű módszerrel eltüntetheted: önts ecetet némi langyos vízbe, és ezzel kezeld a kisebb-nagyobb pacákat, majd hagyd megszáradni.


A kárpittisztítás nem egyszerű feladat, tudja ezt minden háziasszony. Ennek oka, hogy a különféle kárpitok, mint például az autókárpit, a szőnyeg és az ülőgarnitúra állandóan igénybe vannak véve, és nem egy megvigyázó módon történik ez. Az autó belső tisztaságára talán egyértelmű, hogy nem úgy vigyázunk, mint az otthon tisztaságára, de sokszor megesik. Fertőtlenít, nagyszerűen oldja a szennyeződéseket, a videon az extrakciós fej vegyszer nélkül forró vizzel és gőzzel mossa át a szőnyeget. Itt a mennyiségen van a hangsúly hiszen az.


Szőnyeg- és kárpittisztítás házilag Szőnyegeink és kárpitozott bútoraink otthonunkban történő, házilagos és ugyanakkor hatékony kitisztítására az ideális megoldás az ipari szerek alkalmazása volna. Ha pénzt szeretnél megtakarítani, vagy csak természetes tisztítószereket használni a takarításhoz, válaszd a minden háztartásban fellelhető szódabikarbónát. Itt a tavasz így jöhet a nagytakarítás is.


Egyes tisztítási feladatokat meg lehet oldani házilag is, de akik nem bízzák a véletlenre azok már profi segítséghez folyamodnak, ilyen például a szőnyegtisztítás.

A nagytakarításkor nem szabad azonban megfeledkezned a szőnyegekről sem. Bár nem dobhatod őket egyszerűen a mosógépbe, néhány csodaszer segítségével visszaadhatod eredeti fényüket, és még a legmakacsabb foltokat is eltávolíthatod. A tavasz beköszöntével eljön a nagy takarítás ideje is. Vannak munkálatok melyeket házilag is elvégezhetünk, de a nehezebb, makacsabb dolgokhoz már profi segítség dukál, ilyen a szőnyegtisztítás is.


Az ilyen segítség mindig hálás feladat, mert sokkal alaposabban tisztíthatjuk ki szőnyegünket a speciális gépeknek. Válaszok a kérdésre. Ez most hogy is van? A konyhasós módszerről még én sem hallottam.


Szódabikarbónával már csináltaneten olvastam, hogy szórjuk be szódabikarbónával, keféljük át alaposan, majd porszívózzuk ki. Padlószőnyeg tisztítás száraz technológiával. A felület azonnal használható, nem kell a száradásra várni, intenzív, mély tisztítás. Ha cserélni szeretné padlószőnyegét tegyen. Otthonunkban a szőnyeg a szennyeződéseknek talán a leginkább kitett kellék.


Rendeltetéséből adódóan többnyire a padlót díszítik, és állandó használata során folyamatosan szennyeződik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések